I Am Giant in Maastricht: rocken met een zachte g

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Zondag 20 oktober 2013 was het zover… De Nieuw-Zeelandse rockformatie kwam naar Maastricht voor hun allereerste optreden in Nederland. Kiwi rock op z'n best. Iets dat we eigenlijk niet meer mogen zeggen. De band woont tegenwoordig in London en profileert zich liever als “from London”, vooral ook omdat de verhouding Kiwi/Poms in de band tegenwoordig 50/50 is. Tenminste dat is wat drummer Shelton in een kort gesprek voor hun optreden in Maastricht vertelde. En de doorbraak in Nederland gaat langzaam, vooral in vergelijking met landen als Polen, Engeland en Duitsland.

  De Muziekgieterij was het poppodium dat als eerste in Nederland de stap durfde te zetten om I Am Giant te boeken. Applaus voor de programmeur daar, die de band recent in London ontdekte. Het optreden vormde de afsluiter van het Open Podium, waar allerlei jonge bands konden wennen aan het spelen op een echt podium.

  Zo rond acht uur in de avond was er jammer genoeg weinig publiek meer over voor het afsluitende optreden van I Am Giant. Bij de soundcheck leek het er op dat het een privé-optreden speciaal voor ons zou worden. Gelukkig kwam zo'n 30 man tegen 9 uur aanzetten en was er tenminste een eerste rij vooraan het podium. Heerlijk intiem genieten van de energie van I Am Giant. En een tweetal nieuwe nummers, naast het bekende werk als ‘Purple Heart', ‘City Limits' en ‘Neon Sunrise'.

  In totaal een uur lang genieten van een band die nog zo onbekend is in Nederland. Zoveel DJ's en radiozenders negeren de rockklanken van I Am Giant… Dom, dom, dom. Kijk maar eens wat je gemist hebt in Maastricht, tenzij je natuurlijk tot die 30 man behoorde.

  Concert-video I Am Giant in Maastricht

  Foto's van I Am Giant @ Muziekgieterij in Maastricht

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven