6x Jacob’s Creek wijn met een heerlijk gerecht erbij

123NZ

123NZ

123NZ

123NZ

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Je gaat van je stoel vallen… 123NZ die over een evenement van Australische wijnproducent Jacob's Creek gaat bloggen? Als je een tijdje in Nieuw-Zeeland woont en werkt, is de kans erg groot dat je een fles Jacob's Creek opent. Voor wit neem je een fles Nieuw-Zeelands maar voor rood pak je Australisch, is een gezegde dat in Nieuw-Zeeland nogal eens wordt gebruikt. Vandaar dat wij afgelopen weekend bij Jacob's Creek Wine & Dine in Amsterdam te vinden waren.

  Jacob's Creek wil de Australische sfeer naar andere landen brengen. Met vrienden of familie om een grote tafel genieten van goed eten en lekkere wijn. Ook heel Nieuw-Zeelands dus. Dit doen ze door wereldwijd Wine & Dine-evenementen te organiseren. In Nederland vond het evenement plaats op 20 juni bij Undercurrent in Amsterdam. De gasten zijn geselecteerd door een wedstrijd: stuur je lekkerste recept en een goed verhaal in.

  Als we aankomen staan de lange houten tafels klaar op het deck van Undercurrent, een evenementenlocatie op NDSM-werf in Nederland. We worden welkom geheten met een glas Jacob's Creek Sparkling Chardonnay Pinot Noir. Dat de tafels buiten staan, wekt wel wat verbazing want het is geen geweldige dag qua weer. Het is en blijft Nederland en de zomer is nog niet begonnen.

  Wine & Dine with Jacob's Creek in Amsterdam

  Gedurende de avond zullen 5 gerechten worden geserveerd. De gerechten zijn de 5 winnende recepten die verfijnd zijn door Masterchef Nederland-winnaar Bart van Berkel. De wijn die erbij geserveerd wordt, is geselecteerd door de bekende wijn-expert Harold Hamersma. Uiteraard zijn alle wijnen geleverd door Jacob's Creek. We drinken die avond Pinot Grigio, Chardonnay, Cabernet-Shiraz, Merlot en Moscato Rosé. Wijnen die je voordelig online kunt bestellen om zelf een toffe Australische (na)zomeravond te organiseren.

  Het is zeker een echte Australische avond… De wijn smaakt zeer goed, het eten is lekker en de sfeer zit er goed in. Toch is er ook een kanttekening. De gerechten voor de vegetarische eters zijn ietwat saai. Het zijn dezelfde gerechten minus één bepaald ingrediënt.

  Het gezelschap is erg Nederlands, we blijven vooral met de eigen vrienden praten… Al moeten we eerlijk zeggen, dat onze tafelgenoten links dat absoluut niet waren waardoor wij een gezellige en inderdaad erg Nieuw-Zeelandse euh Australische avond hebben gehad. Het weer was echt Nederlands dus na twee gerechten werd het evenement binnen voortgezet. De organisatie loste het goed op.

  Lekker eten en drinken op z'n Australisch

  En dit is waar we gisteren zo van genoten hebben: heerlijk eten en lekkere wijnen van Jacob's Creek.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven