Proeverij van Australische wijn met een heerlijk hapje erbij! De smaak van Australië dankzij Jacob’s Creek

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Australië heeft meer te bieden dan een massaal land dat perfect is voor een (bijna) oneindige roadtrip. Australische wijn is een heerlijk product dat het land ook wereldwijd op de kaart heeft gezet. En Jacob’s Creek wijn uit Australië wilde iedereen laten proeven hoe dat smaakt.

  Australië als wijnland: feiten & info die altijd leuk zijn om te weten

  Australië is een belangrijker wijnland dan je wellicht denkt. De productie is kleiner dan bekende landen als Frankrijk, Spanje of Italië maar ze staan wel mooi op de vijfde of zesde plaats op de wereldranglijst qua productie. De lijst verschuift altijd een beetje van jaar tot jaar.

  Australië is een erg innovatief en creatief wijnland. Waar de diverse Europese landen leunen op hun geschiedenis en eeuwenlange ervaring in het maken van wijn – zo doen we het al eeuwen dus verandering doen we niet aan – heeft Australië meer vrijheid genomen. De kennis van wijnboeren die geëmigreerd zijn, vormde de basis die door moderne technologieën en kennis tot een volgend niveau gebracht zijn.
  En dat proef je in de Aussie wijnen.

  In Australië ligt de focus vooral op wijnsoorten als Shiraz, Chardonnay en Cabernet Sauvignon oftewel de rode wijnen. Dat zijn allemaal zeer smaakvolle en krachtige wijnen. In Nieuw-Zeeland is het dan ook een populair gezegde dat je bij de keuze voor een witte wijn het beste voor een een fles uit Nieuw-Zeeland kunt gaan maar als het gaat om een lekkere rode wijn dan is een Australische fles de betere keuze.

  Close-up van een smakelijk gerecht dat perfect past bij de Australische wijnen van Jacob's Creek
  Met een heerlijk hapje erbij zorg je voor een perfect food & wine pairing

  Beleef de smaak van Australische wijn in Nederland of in Australië

  Waar je de wijn uit Australië ook gaat proeven – wellicht tijdens een roadtrip in Australië – dit zijn de belangrijkste wijngebieden daar.

  • Barossa Valley in Zuid-Australië is de plek voor Shiraz rode wijn. Deze wijnen zijn vol en krachtig van smaak, vaak met aardse en bes-achgtige smaken.
  • Margaret River ligt in West Australië en staat bekend om de Cabernet Sauvignon en de Chardonnay.
  • Yarra Valley is een gebied waar het wat koeler kan zijn. Daardoor zijn de wijnen uit deze regio wat verfijnder. Hier wordt vooral goede Chardonnay en Pinot Noir gemaakt.
  • Hunter Valley in New South Wales is sowieso een prachtig gebied om te bezoeken. Het is een van de oudste wijnregio’s van Australië. Hier wordt vooral de smaakvolle en toch fris-zure Semillon gemaakt.
  • Clare Valley is nog zo’n mooi wijngebied in Zuid-Australië. Witte wijn is waar men hier erg goed in is en dan vooral de Riesling, welke heerlijk bloemig en fruitig is.

  De heerlijke wijnen uit veel van deze gebieden, kun je ook in Nederland bestellen. Aan Australische wijn in Nederland geen gebrek. Kijk maar eens naar dit overzicht en aanbiedingen.

  De wereld van Australische wijn van Jacob’s Creek

  De innovatie van wijnmakers uit Australië uit zich ook in hun marketing. Men doet er meer aan en op een creatievere manier. Zoals dit Wine & Dine evenement van Jacob’s Creek al laat zien.

  Jacob’s Creek is een merk van Australische wijn dat velen wel bekend voorkomt. Het merk uit 1847 is een wereldwijde speler en is dus in veel landen verkrijgbaar. Men biedt een scala aan Australische wijn die voor elk budget geschikt zijn, van laaggeprijsde wijn in o.a. de supermarkt tot meer premium wijnen bij de gespecialiseerde wijnzaken. Met de prijs-kwaliteit-verhouding zit het bij Jacob’s Creek wel goed.

  Tijd om de wijnen van Jacob’s Creek te proeven. Tijd voor een heerlijk hapje bij deze Australische wijnen. Tijd voor Jacob’s Creek Wine & Dine.

  Jacobs Creek Wine & Dine 2015 - menu en wijnkaart
  Een heerlijk overzicht van Jacob's Creek Wine & Dine

  Proeverij: 6x Jacob’s Creek wijn met een heerlijk gerecht erbij

  In juni 2015 werden we uitgenodigd door Jacob’s Creek om deel te nemen aan een uniek Wine & Dine evenement in Amsterdam. Een heerlijk evenement om de Australische sfeer en vooral de smaken naar landen zoals Nederland te brengen.

  Alles draaide uiteraard om de heerlijke Australische wijn maar vooral ook om de hapjes erbij. Met een groep zittend aan een grote tafel om te genieten van alles dat Australië te bieden heeft. Het typische Australische leven dat naar Amsterdam werd gebracht op 20 juni 2015 in Undercurrent, een unieke locatie voor evenementen bij het creatieve NDSM-terrein.

  Naast de genodigden zijn de gasten geselecteerd door een wedstrijd: stuur je lekkerste recept en een goed verhaal in. Een leuke groep liefhebbers van Australisch eten en drinken.

  Als we aankomen staan de lange houten tafels klaar op het deck van Undercurrent. We worden welkom geheten met een glas Jacob's Creek Sparkling Chardonnay Pinot Noir, een in de fles gegiste bubbelwijn op basis van Chardonnay en Pinot Noir. Dat de tafels buiten staan, wekt wel wat verbazing want het is geen geweldige dag qua weer. Het is en blijft Nederland en de zomer is nog niet begonnen.

  Wine & Dine with Jacob's Creek in Amsterdam

  Tijdens Jacob's Creek Wine & Dine worden vijf gerechten geserveerd, welke de winnende recepten uit de wedstrijd zijn. Alleen zijn ze nog verder verfijnd Masterchef Nederland-winnaar Bart van Berkel. Alle wijnen die bij deze gerechten geschonken worden, zijn geselecteerd door de bekende wijn-expert Harold Hamersma.

  Uiteraard zijn al deze wijnen uit Australië van het merk Jacob's Creek. We drinken die avond Pinot Grigio, Chardonnay, Cabernet-Shiraz, Merlot en Moscato Rosé. Allemaal soorten Australische wijn die je voordelig online kunt bestellen of kunt tegen komen in je lokale supermarkt. Zo kun je zelf een toffe Australische (na)zomeravond organiseren.

  Het is zeker een echte Australische avond… De wijn smaakt zeer goed, het eten is heerlijk en de sfeer zit er goed in. Toch is er ook een kanttekening. De gerechten voor de vegetarische eters zijn ietwat saai. Het zijn dezelfde gerechten minus één bepaald ingrediënt.

  Het gezelschap is erg Nederlands, we blijven vooral met de eigen vrienden praten… Al moeten we eerlijk zeggen, dat onze tafelgenoten links dat absoluut niet waren waardoor wij een gezellige en inderdaad erg Nieuw-Zeelandse euh Australische avond hebben gehad. Het weer was echt Nederlands dus na twee gerechten werd het evenement binnen voortgezet. De organisatie loste het goed op.

  Lekker eten en drinken op z'n Australisch

  En dit is waar we zo van genoten hebben: heerlijk eten en smakelijk wijnen van Jacob's Creek.

  De proeverij van Australische wijn gaat door… Altijd en overal!

  Je hebt geen speciaal evenement nodig om te kunnen genieten van heerlijke Australische wijn. Kies je favoriete fles(sen) Aussie wijn en maak er zelf een smakelijke proeverij van… Thuis of bij vrienden. Zomer of winter er is altijd een wijn uit Australië die bij het moment past. We proosten op afstand met je mee.

  Dichtbij genomen foto van een fles Jacob's Creek Shiraz (rode wijn) in een rotstuin in de zon
  Het proeven van Australische wijn gaat door… Waar we ook zijn.
  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven