Voor de lekkerste pie in Auckland ga je naar…

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Je allereerste lunch in Auckland is je allerlekkerste lunch. Je bent net aangekomen in een nieuwe omgeving en geniet van de stad en het weer. De eerste happen echt Nieuw-Zeelands eten blijven je zeker bij. Een pie is dan een mooi begin. Wij verklappen waar je de lekkerste pies kunt kopen.

  Een pie is een schijf deeg met daarin een hartige of zoete vulling. De vorm is als een klein taartje. In Nederland noemen we het ook wel een pasteitje. Het grote verschil tussen een Nederlandse pastei en een Nieuw-Zeelandse pie is dat de Nederlandse versie een droge vulling heeft, terwijl de Nieuw-Zeelandse pie een sappige vulling met een soort saus of jus heeft. Het is echt een wereld van verschil qua smaak.

  Celias Pies in Auckland
  Verse pie van Celia's in Auckland

  We raden je dan ook zeker aan om een pie te proeven, zodra je in het land bent. Daarom hebben wij een verzameling gemaakt van plekken in Auckland waar je echt heerlijke pies kunt kopen.

  Heerlijke en unieke pies in en rond Auckland

  In onderstaande lijst vind je waar je deze typische Nieuw-Zeelandse snacks kunt kopen. Maar dan wel superlekkere varianten die de moeite waard zijn.

  soort pie waar te koop smaak
  rabbit and leek pie Scratch Bakers hartig
  Satay Penang Pie Roti Brothers hartig
  mince and cheese pie Little & Friday hartig
  apple pie with crumble Sara Lee (in diverse supermarkten) zoet
  mexitarian pie Wild Bean Cafe hartig (vegetarisch)
  pumpkin pie The Federal Delicatessen zoet
  angus beef mince and mozzarella I Love Pies hartig
  Georgie Pie's original mince and cheese McDonald's hartig (Nieuw-Zeelandse klassieker die terug van weggeweest is)

  Vegetarische en vegan pies

  Voor reizigers die geen vlees eten of helemaal geen dierlijke producten eten, is dit overzicht van de Vegan Society perfect om de lekkerste vleesloze pies te vinden. De pies in deze lijst zijn de recente winnaars in de jaarlijkse Vegan Pie Awards. Uiteraard ook zeer smakelijk voor flexitariërs en vlees-eters die eens wat anders willen eten en zelf willen proeven hoe lekker een plant-based pie is.

  De allerbeste pies van Auckland

  Wie zegt dat deze pies de lekkerste zijn in Auckland? De medewerkers van krant NZ Herald. Laat het maar aan kritische journalisten over om lekker eten te vinden. En wij van 123NZ natuurlijk. Wij zijn echt zwaar-verslaafd aan de pies van Celia's.

  Natuurlijk is smaak heel persoonlijk maar deze tips geven je een aantal plekken waar je je eigen Nieuw-Zeelandse pie avontuur kunt beginnen.

  Ga vooral naar Wild Bean Cafe (kom je in steden tegen en bij BP tankstations langs de weg door het land) om je eerste pie te proeven tijdens je Nieuw-Zeelandse roadtrip. Eet smakelijk.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven