Hoe neem je contant geld mee naar Nederland?

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Contant geld? Wie gebruikt er nog contant geld? Als je lang op reis bent, zul je merken dat je soms met aardig wat contant geld opgezadeld zit, bijvoorbeeld na het verkopen van je auto. Geld dat je graag mee wilt nemen naar Nederland. Maar hoe? Daar hebben we een oplossing voor.

  Je hebt je auto net verkocht en er een leuk (contant) zakcentje aan over gehouden. Alles in één keer uitgeven is zonde, dus hoe krijg je het geld mee naar Nederland of naar het volgende land waar je naar toe gaat? We hebben de mogelijkheden met voor- en nadelen voor je onder elkaar gezet.

  Zelf meenemen

  Lekker in je zak houden en zelf meenemen, klinkt makkelijk. Maar als je naar een land reist waar het leven goedkoop is, waarom zou je jezelf dan tot doelwit willen maken door met duizenden dollars cash op zak te lopen? Om nog maar te zwijgen wat er kan gebeuren na een gezellige avond met iets teveel alcohol. Een verloren rijbewijs is dan nog makkelijk te vervangen, maar cash geld dat je kwijtraakt is ook echt weg. Daar kan niemand wat aan veranderen.

  Contant geld in diverse valuta meenemen
  Geen gedoe meer met contant geld wisselen of kwijtraken dankzij deze tips

  Storten op je lokale bankrekening

  Als je voor een working holiday in Nieuw-Zeeland, of waar dan ook, bent dan heb je uiteraard een lokale bankrekening. Dan is het slechts een kwestie van je bank binnenlopen om het contante geld op je bankrekening te laten storten.

  Daarna boek je het voordelig over via Wise naar je Nederlandse rekening. Dat is namelijk supersimpel, zoals we al uitlegden in onze blogpost over internationaal geld overmaken zonder hoge kosten.

  Contant geld storten zonder bankrekening

  Als reiziger of backpacker zonder working holiday heb je geen lokale bankrekening. Waarom zou je? Dat is teveel moeite om elke keer in een land een bankrekening te openen. En soms kan het geeneens als je geen bewijs van adres hebt.

  Gelukkig is er het gratis Wise Borderless Account met bankpas waarmee je in landen als Nieuw-Zeeland, Australië, USA en Engeland toch over een lokale bankrekening beschikt.

  Stel je bent in Nieuw-Zeeland, dan heb je dankzij Wise (voorheen TransferWise) een BNZ-rekeningnummer. Daar kun je heel eenvoudig via een ‘smart ATM' geld op je rekening storten zonder dat je een BNZ-pas hebt. Je vindt deze slimme pinautomaten door het hele land.

  Update maart 2021: helaas is het niet meer mogelijk om contact geld te storten op je Wise Borderless rekening. De makkelijkste oplossing is nu om het geld van bijvoorbeeld het verkopen van je auto direct door de koper op je Wise (voorheen TransferWise) Nieuw-Zeelandse bankrekening te laten storten.

  Kijk maar eens naar deze video en zie hoe makkelijk je contant geld kunt storten.

  Geld meenemen naar Nederland

  Er zijn vast nog een aantal manieren waarop een handige backpacker zijn contante geld mee naar Nederland kan nemen. Hoe je het ook doet, denk wel aan het volgende. Zodra je meer dan €10.000 mee naar Nederland neemt (contant of via een overboeking) dan moet je het melden bij de Belastingdienst. Je hoeft er geen belasting over te betalen maar je moet het wel aangeven volgens de officiële regels.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven