Kleurrijker geld in Nieuw-Zeeland met de nieuwe bankbiljetten

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Vorig jaar werd in Nieuw-Zeeland al aangekondigd dat de bankbiljetten gingen veranderen. De eerste nieuwe biljetten ($5 en $10) zijn eind vorig jaar al geïntroduceerd. Nu is de rest van het geld in Nieuw-Zeeland aan de beurt voor een upgrade.

  Nieuwe vs oude 5 dollarbiljet van Nieuw-Zeeland
  Nieuwe vs oude 5 dollarbiljet van Nieuw-Zeeland

  Deze week zijn de nieuwe versies van de $20, $50 en $100 openbaar gemaakt. Je krijgt nu echt meer voor je geld in Nieuw-Zeeland. Meer kleur, meer veiligheid en meer duidelijkheid. Beoordeel zelf maar aan de hand van deze afbeeldingen.

  De afbeeldingen op de biljetten en het thema zijn niet veranderd. Het is meer een cosmetische verandering die de biljetten hebben gekregen. Een upgrade naar de Nieuw-Zeelandse doller 2.0 als het ware. Het materiaal van het biljet blijft het plastic dat al voor de veranderingen van het geld vorig jaar is gebruikt.

  Nieuwe biljetten uit de flappentap?

  Vanaf 16 mei 2016 komen de nieuwe biljetten uit de geldautomaten in Nieuw-Zeeland rollen. Dan is echt al het geld in Nieuw-Zeeland ge-upgrade. Tenminste de biljetten want de muntjes veranderen niet. Maar geen zorgen, de oude biljetten blijven na de introductie ook geldig. Je kunt de nieuwe en oude bankbiljetten door elkaar gebruiken.

  Meer weten over het geld in Nieuw-Zeeland?

  Voor de echte liefhebbers van geld is er nog een interessante video over het leven van geld in Nieuw-Zeeland, met o.a. een rondleiding door de drukkerij.

  Zo houd je meer geld over in Nieuw-Zeeland

  Nu het geld zo mooi kleurig is, wil je het natuurlijk zo lang mogelijk bij je houden. Ach zelfs met het oude geld kan het handig zijn om wat geld voor jezelf te houden en niet meteen over de balk te smijten. Check daarom onze tips over geld in Nieuw-Zeeland en hoe je flink kunt besparen.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven