Wandelen en fietsen in Auckland: van Half Moon Bay naar Pakuranga

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  In Auckland is zoveel meer te doen dan alleen Queen Street. Ik laat je graag zien hoe mooi Auckland is en hoeveel deze stad te bieden heeft. Vandaag gaat de route van ‘lower' Queen Street naar Half Moon Bay en dan naar Pakuranga. Lopend. Wandelend. Slenterend.

  Er wordt best vaak gezegd “Auckland is niets aan” of “in Auckland is het saai en niets te doen”. Voor mij (en velen anderen) is Auckland een toffe stad, zelfs Lonely Planet vindt dat. De stad stond in de top 10 van Loney Planet. Er is echt zoveel te doen en te zien. Ga maar mee. Laat je inspireren door deze blogpost vol foto's. En ga dan ook op ontdekkingstocht in Auckland, per fiets of te voet.

  Pakuranga Rotary Shared Walkway (in Auckland)

  Het pad dat we gaan lopen, wat trouwens ook goed om te fietsen is, is de Rotary Walkway (gedeeld fiets- en voetpad). Het is door de plaatselijke Rotary-vereniging en door het stadsdeel Manukau aangelegd.

  Route van Pakuranga Rotary Path
  Klik om de routekaart te vergroten
  • Route: Queen Street (Ferry Building) naar Half Moon Bay en dan naar Pakuranga
  • Hoe: Ferry en te voet
  • Kosten: $7,50 (met AT Hop kaart) of $10 (cash)
  • Tijd: 35 minuten (ferry), waarna de wandeltocht van minimaal 2 uur start (je bepaalt zelf hoe snel of hoe langzaam je loopt en hoe vaak je stopt onderweg)
  • Ideaal om te: wandelen of fietsen (huur een fiets per uur via Nextbike)
  • Soort pad: glooiend, van beton en goed onderhouden
  • Te zien en te doen onderweg:
   • Uitzicht over Tamaki rivier
   • Strandjes om uit te rusten of te zwemmen
   • Vukanische geschiedenis (as)
   • Mangrove-bos
   • Pukeko-vogels

  Veer van Auckland (downtown) naar Half Moon Bay

  De tocht per ferry is ideaal om de skyline van Auckland goed te bekijken, want je vaart mooi parallel aan de kust. Je ziet de hele stad, van het centrum tot de strandjes van Mission Bay en verder. Het is een stuk goedkoper dan een cruise. Plus, je komt vaak langs van die grote cruiseschepen, zoals Ovation of the Sea.

  Half Moon Bay – Wakaaranga Creek Reserve

  Hier begint de wandeltocht. Als je bij Half Moon Bay de ferry afloopt, ga dan rechts en volg de bordjes Wakaaranga Creek Reserve. Deze tocht gaat door woonwijken met kolossale huizen (toch maar eens aan de Staatsloterij mee doen) en door straatjes die soms dood lijken te lopen. Let goed op de kleine, donkergroene bordjes van Auckland Council die je de weg wijzen. Al zul je niet snel verdwalen, want er is altijd wel een buurtbewoner die je spontaan en al fluitend de juiste kant op wijst.

  Rotary-pad: Wakaaranga Creek Reserve – Pakuranga

  Vanaf Wakaaranga Creek Reserve begint het Rotary-pad, een gedeeld voet- en fietspad. Ideaal om te slenteren en lekker rustig aan te doen. Je kunt er ook Pigeon Mountain op, een van de vele vulkanen in Auckland. Als je direct de route naar Farm Cove en Pakuranga neemt, is de route zo'n 9 kilometer.

  Eindpunt: Pakuranga shops

  Rotary Walkway - ons eindpunt
  Voor ons het eindpunt, bij de Pakuranga shops

  Het pad gaat nog iets verder naar Panmure Bridge, maar Pakuranga is al een mooi eindpunt. Je komt bij een winkelcentrum met o.a. Countdown en Warehouse uit, dus je kunt meteen even bijtanken of afkoelen.

  Er is ook een bushalte om de hoek. Bus 500 rijdt via Ellerslie en Newmarket naar Britomart.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven