Bekijk de andere kant van Wellington, zie en proef meer

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Wil je meer van Wellington zien? Of ben je benieuwd wat er nog meer te doen en te zien is? Lees vooral door want je gaat dan smullen van dit artikel. Zie meer van de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Wellington is het waard!

  Doe meer in Wellington (tips)
  Nog meer toffe dingen om te zien en doen in Wellington

  Dat Wellington mijn favoriete stad in Nieuw-Zeeland is, mag wel duidelijk zijn. Zeker na de eerdere blogpost ‘Mijn Liefde voor Wellington'. Het is echt oude liefde en die roest niet. Daarom nu weer een blogpost over deze stad maar dan net even anders om meer te zien en vooral te proeven.

  Te Papa (interactief museum)

  Alweer dat museum in Wellington? Maar die staat al in elke goede reisgids en daar had je het vorige keer ook al over? Klopt, maar het museum staat er toch weer in en wel om drie redenen:

  1. Het is GRATIS! Kost je dus helemaal niets (tenzij je naar die ene speciale en betaalde tentoonstelling gaat) en je kunt thuis tenminste vertellen dat je tijdens je reis ook op de culturele tour bent gegaan.
  2. Het is een ideaal uitje om te doen tijdens een regenachtige dag in Wellington.
  3. Er is zoveel te zien, dat heb je tijdens je vorige bezoek vast niet allemaal kunnen zien.

  Ik ga dan ook elke keer weer naar Te Papa als ik in Wellington ben. Niet om het hele museum weer te zien, maar juist een stukje waar ik dan zin in heb. Meestal begin ik op de tweede etage bij de documentaire ‘My Place' waarin 5 Nieuw-Zeelanders vertellen wat het land voor hen betekent. Deze docu van 10 tot 15 minuten inspireert je ook nog eens om andere plekken van Nieuw-Zeeland te bezoeken tijdens je reis.

  De twee meest indrukwekkende plekken kan ik inmiddels van mijn 'to do & see' lijstje afhalen:

  • de cliffs met de rotsachtige kustlijn van Tongaporutu in Taranaki (verhaal van Pat), een ontzettend indrukwekkend gebied.
  • de bunker op de heuvel bij Wellington, Stratford en is makkelijk per bus te bereiken (verhaal van Dougie B).

  De uitspraak van Pat “the closer you are to death, the more alive you feel' krijgt in Tongaporutu pas echt betekenis.

  Okay, de plaatsen in ‘My Place' zijn niet allemaal in Wellington maar de inspiratie om ze op te gaan zoeken, is wel ontstaan in Wellington. Allemaal dankzij het Te Papa museum.

  Te Papa's My Place film in de praktijk oftewel IRL [foto's]

  Craft beer brouwerijen en kroegen

  Wellington staat inmiddels bekend als ‘The Craft Beer Capital of New Zealand' met z'n micro-brouwerijen en vele kroegen die speciaalbier uit de stad euh zeg maar het hele land schenken.

  Een bezoek aan de Garage Project brouwerij is een moetje als je ook maar een beetje interesse in bier en/of het brouwen van bier hebt. Deze brouwerij zit in een oud benzinestation en even verderop zit hun kroeg waar je alles kunt proeven. De inrichting is heel industrieel en funky. Echt de moeite waard. Meer info vind je in de blogpost ‘Rondje speciaalbier in de craft beer hoofdstad'.

  Street Art

  Als je eenmaal een beetje bekend begint te worden in Wellington, kun je van de gebaande paden af. Pak eens een andere route naar je bestemming. Sla eens een andere straat in, loop eens anders. Het is wellicht niet zo flashy als de hoofdstraat, maar je ziet tenminste leuke, aparte, interessante gebouwen en vooral heel divers ‘street art'. Of ‘urban art', als je de kunst van graffiti liever zo noemt.

  Street art in Wellington

  Foodies on tour

  Als foodie valt er in Wellington voldoende te proeven. Blijf even weg van de standaard-hippe-zaken zoals een Sweet Mothers Kitchen, maar ga nu echt op verkenning.

  Night Market

  We hadden ‘m al eens als tip gezet bij ons gratis evenementen in Wellington maar als foodie mag je deze markt gewoon niet missen. Elke vrijdagavond, in een zijstraatje van Cuba Mall vind je een heerlijke collectie van street food uit de hele wereld. Een aanrader zijn de Chinese crepes, van deeg en ei gevuld met groentes en een soort kroepoek (vegetarisch gerecht). Smaakvol en mooi pittig.

  Of kies voor de Indonesische mie, vegetarisch en super-pittig. Dat laatste bepaal je zelf maar pittig is daar dan ook echt pittig. Uiteraard kun je er als vleeseter ook goed eten, tenminste mijn reisgenoot zit ook altijd knorrend van geluk van de gerechten te eten.

  Night Market op Cuba Mall in Wellington
  Altijd gezellig en smakelijk op de Night Market op Cuba Mall

  Capital Market

  Ook Wellington heeft een gezellig international food court, de Capital Market. Het is een verbindingsstraatje tussen Willis Street, Cuba en Manners en je vindt er eettentjes uit de hele wereld. Denk aan Sri Lankaans, Filipijns, Indiaas, Vietnamees, Koreaans en meer Aziatische landen, maar ook Mexicaans en natuurlijk echt Nieuw-Zeelands. Zo'n heerlijk straatje vol keuzestress over wat je nu eens zult gaan proeven.

  Je vindt de Capital Market food court aan 151 Willis Street in Wellington en op Facebook.

  Lokale groenten en fruit op de Harbourside Market

  Weer of geen weer, elke zondagochtend is het tijd voor de oudste markt van Wellington, de Harbourside Market. Naast Te Papa kun je heel voordelige de mooiste lokale groenten en fruit kopen.

  Harbourside Market in Wellington
  Vitamientjes shoppen in Wellington

  Handig als je in één van de hostels in de omgeving slaapt, zoals het YHA, Base of Cambridge. Kun je mooi even wat vitamientjes in slaan en een foto op Facebook of Instagram zetten zodat het thuisfront ziet dat je best goed eet.

  Aziatisch waar Aziaten hun vingers bij af likken

  Rondom Courtenay Place kom je veel Aziatische eettenten tegen. Vaak zijn ze gericht op een internationaal publiek, lokalen en andere Westerlingen. Maar er zijn er ook een aantal waar de gerechten mooi in twee talen op de kaart staan en waar je als Westerling in de minderheid bent. Dat zijn de eettentjes waar je echt eet zoals in China.

  Ik zal verder niet verklappen welke het zijn. Probeer ze zelf maar eens (te vinden). En laat hieronder weten welke het geworden is en hoe het eten smaakte.

  Zin in meer Wellington?

  Wil je nog meer van Wellington zien en proeven? Lees ook alle andere blogposts over deze geweldige stad. Ik krijg maar geen genoeg van Wellington… En zal er vast nog vaak over bloggen.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven