Zo ga je echt van de gebaande paden af in Nieuw-Zeeland

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Om het echte Nieuw-Zeeland te ontdekken, zul je van de gebaande paden af moeten gaan. Veel reizigers gaan naar Nieuw-Zeeland om dat te doen, maar hebben uiteindelijk een minder unieke ervaring. Velen trappen in de valkuil en gaan eigenlijk doen wat duizenden reizigers in de dagen ervoor gedaan hebben: dezelfde route, met dezelfde “hoogtepunten”. Ik ga jullie het geheim verklappen om het anders te doen tijdens je reis.

  We willen het allemaal, maar slechts weinigen doen het. Hmmm waarom ben ik deze blogpost dan gaan schrijven? Juist ja, speciaal voor jullie… Die paar reizigers die echt van de gebaande paden af willen gaan in Nieuw-Zeeland.

  Het allerbelangrijkste om in je achterhoofd te houden als je weg wilt van de populaire routes of gebaande paden in NZ, is dat het niets uitmaakt waar je heen gaat. Je zult niets missen want Nieuw-Zeeland barst uit z’n voegen van geweldige landschappen, mooie stranden en ongelooflijke hikes.

  Je kunt dus met een gerust hart de populaire routes skippen. Je gaat niets missen, maar je gaat juist iets heel anders zien. Iets dat niet iedereen meegemaakt heeft. Iets unieks in Nieuw-Zeeland.

  Van gebaande paden af in NZ
  Volg je de standaardroute of ga je van de gebaande paden af in Nieuw-Zeeland? Als je dat laatste doet, weet je waar deze foto genomen is. 🙂

  Unieke ervaring in Nieuw-Zeeland

  Deze haal je niet uit populaire Facebook-groepen of online fora. Het lastige is dat de meesten daar denken iets unieks te doen, maar eigenlijk dezelfde route doen als duizenden reizigers daarvoor. Niets mis mee. Alleen niet het onderwerp van deze blogpost.

  Echt van het gebaande pad afgaan doe je met een geheim hulpmiddel: een reisgids…. En iedereen valt van z’n stoel. Niet wegklikken. Ik ga het uitleggen.

  Reisgidsen zijn er in vele soorten en maten en vaak denken we dan aan Lonely Planet, Rough Guides, Capitool of hoe die andere boeken of uitgevers allemaal mogen heten. Dat zijn de bekende, populaire reisgidsen. We gaan het nu over een onbekende reisgids hebben. Een reisgids die speciaal gemaakt is voor mensen die echt van het gebaande pad af willen gaan in Nieuw-Zeeland.

  Het geheim: NZ Frenzy reisgids voor Nieuw-Zeeland

  NZ Frenzy zijn unieke reisgidsen (eentje voor het Noordereiland en een voor het Zuidereiland) die jou de andere kant van Nieuw-Zeeland gaan helpen ontdekken. Waar de meeste toeristen linksaf gaan, laat NZ Frenzy je rechtsaf gaan om je naar dat unieke, onontdekte strand te leiden. Of naar een alternatieve versie van de Moeraki Boulders waar bijna niemand komt. Of wat dacht je van een hot water pool op een afgelegen plek waar jij als enige aan het badderen bent?

  NZ Frenzy is onder Nederlanders een onbekende reisgids. Je kunt deze ook niet als Nederlandstalige versie kopen. Hij is zelfs niet in Nederland te koop, zelfs niet in het assortiment reisgidsen bij BOL.

  Voor de NZ Frenzy reisgidsen moet je ergens anders zijn, namelijk heel voordelig online bij Amazon. Deze levert de paperpack-versie (klein en licht dus goed mee te nemen op reis) snel en voordelig af op je Nederlandse adres, of waar ter wereld je ook bent.

  NZ Frenzy reisgids Nieuw-Zeeland
  Met NZ Frenzy reisgids ga je pas echt van de gebaande paden af in NZ

  Wat maakt NZ Frenzy anders dan de bekende reisgidsen?

  De NZ Frenzy reisgids is geschreven door Amerikaan Scott Cook. Scott is een reisverslaafde die toerisme haat. Hij is dol op het ontdekken van plekken waar bijna niemand komt. Geen toerist in elk geval. Hooguit een paar man lokale bevolking. Scott is een researchverslaafde die letterlijk zelf al die toffe plekken ontdekt. Ik zal z’n geheime research niet verklappen maar het is een mix van modern, online met een stukje rondstruinen in oude boeken of kletsen met de lokale bevolking.

  Deze plekken verzamelt hij en gaat ze dan zelf af. Elk jaar een lange trip door NZ om zelf deze plekken te zien en vooral om het gevoel op te schrijven. En dat merk je als je door de NZ Frenzy reisgids bladert. Het boek zelf heeft een opmaak uit het jaar Tabak en heeft slechts een paar foto’s (in zwart-wit), maarrrr…. De passie waarmee al die “geheime” plekken worden beschreven zorgt ervoor dat je meteen zin hebt om naar Nieuw-Zeeland te gaan.

  Zeg maar dag tegen de gebaande paden

  De grootste ergernis die Scott kan hebben, is als zijn NZ Frenzy boeken succesvol zijn… En dat zijn ze. Lees de reviews op Amazon maar eens.

  Het klinkt raar, maar hij heeft zo’n passie voor die unieke plekken dat het bijna pijn doet als die plekken enkele jaren later minder rustig zijn dan de eerste keer dat ie er was. Toen hij ze ontdekte. De keerzijde van succes zullen we maar zeggen.

  Gelukkig heeft NZ Frenzy nog niet de status of populariteit bereikt die Lonely Planet of Rough Guides hebben, dus de meeste van de “geheime” plekken zijn nog lang niet zo populair als waar de meerderheid van de reizigers heen gaat. Er ligt dus nog een kans voor jou, vooral als je dol bent om echt van de gebaande paden af te gaan in Nieuw-Zeeland. Grijp je kans!

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  2 Reacties
  nieuwste
  oudste meest gestemd
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Wendy vw
  Wendy vw
  Gast
  29 mei 2020 11:11

  He Martijn, dit klinkt als een leuke reisgids zeg! Ik ben momenteel aan het rondreizen in NZ en aangezien ik bijna 3 maanden de tijd heb doe ik mijn best om naast de bekende plekken ook van de gebaande paden te gaan. Heb je enig idee of de NZ Frenzy gids hier ergens in de winkel te koop is?

  Groet, Wendy

  Scroll naar boven