Kiwi muziek: rocken in Nieuw-Zeeland

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Tijdens je werkvakantie in Nieuw-Zeeland zal er een muzikale wereld voor je opengaan. Er zijn echt ontzettend goede en leuke Nieuw-Zeelandse bands en artiesten. Een aantal heb je misschien al hier in Nederland gehoord, maar een groot aantal zul je daar voor het eerst horen… En wellicht live in concert zien. Hoe tof zou dat zijn?

  Waarschijnlijk maak je straks in Nieuw-Zeeland kennis met een klein, jong bandje. Een bandje dat “jouw ontdekking” is. Een bandje dat je ondersteunt als ze een paar jaar later voor het eerst in Europa touren en in Nederland optreden. Een bandje waarbij jij straks tegen je vrienden zegt “ach man die ken ik allang, zag ik in Nieuw-Zeeland al live”.

  Om je alvast in de stemming te brengen voor Nieuw-Zeelandse muziek heb ik een aantal van mijn rock-favorieten neergezet. Favorieten waarvan sommigen echt “mijn ontdekking” zijn. Enjoy.

  Blindspott – Nil by mouth (live)

  “Alternative metal” werden ze onder geschaard. Het is in elk geval een band om lekker bij uit je dak te gaan, zoals je in deze clip van hun laatste gig kunt zien. Daarna gingen ze uit elkaar… Kwamen paar jaar later weer bij elkaar… Drummer wilde niet, maar wilde ook niet dat ze de naam Blindspott gebruikten… Oftewel een juridisch gevecht. En Blindspott werd Blacklistt.

  I Am Giant – Purple Heart

  En de drummer van Blindspott ging verder met de band waar hij sinds einde van die eerder genoemde band in zat: I Am Giant. Lekkere toegankelijke rock. Rock voor iedereen met af en toe het snelle / harde erin maar altijd met echte zang. Check deze video maar eens.

  Blacklistt – Home

  Blacklistt is dus nieuw. En oud tegelijk. Het zijn de leden van Blindspott zonder de drummer. Eindelijk hebben ze hun act voor elkaar en is de eerste CD af (release 13 september 2013). En ze hebben er zin in: “The boys from Blindspott are back as Blacklistt. All four of the original Blindspott songwriters who brought you classics like Phlex and Nil By Mouth are back together as Blacklistt, different name, same kickass sound.”

  These Four Walls – Under The Shadows

  Dit is zo'n bandje… Op een avond in Auckland in een nieuwe rockkroeg (die helaas geen succes werd) speelde op een avond een bandje. Als er vijftig man stond was het veel, maar ze speelden alsof hun leven er van af hing. De zanger stuiterde over het podium als een kabouter die 10 espresso's en 6 Red Bulls had weggewerkt. Awesome.

  The Datsuns – Gold Halo

  Deze band ken je vast wel. The Datsuns zijn immers al jaren bekend in de Europese club- en festivalscene. Ze touren vaak hier en werden pas echt bekend in Nieuw-Zeeland toen ze de rest van de wereld veroverd hadden. Lekkere Kiwi punk-rock.

  Meer Nieuw-Zeelandse muziek?

  Het is maar een korte opsomming maar we gaan snel verder met de andere stijlen in Kiwi muziek. Het land heeft nog veel meer toffe tunes te bieden. Wordt dus vervolgd. Mocht je ondertussen je collectie willen uitbreiden met Kiwi muziek en je kunt de CD's of MP3's niet vinden in Nederland, neem dan eens een kijkje bij Mighty Ape (een Nieuw-Zeelandse webwinkel met scherpe prijzen, die bestellingen ook naar Nederland verstuurd).

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven