Goed begin van het weekend: I Am Giant live in Utrecht

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Afgelopen vrijdag reisde ik af naar Utrecht voor het concert van I Am Giant in dB's. De eerste van drie concerten die de Kiwi / UK rockers in Nederland spelen. Als Nieuw-Zeeland- en rockfan moest en zou ik dit eerste 2014 concert in Nederland meemaken, zodat jullie het nu ook mee kunnen maken.

  Ondanks dat ik praktisch elke concertzaal in Nederland wel gezien hebt (tja je bent verslaafd aan live muziek of niet), was dB's nieuw voor me. Bij aankomst was het enthousiasme er meteen; dB's is een echte concertzaal: klein, gezellig en met bar (goede bierselectie) en pooltafel. Ideaal om voor en na de optredens te chillen.

  Samen met I Am Giant traden die avond de Nederlandse punkrockbank Note to Amy en States & Empires uit Wales op. Het was alleen jammer om bij aankomst er achter te komen dat I Am Giant als laatste om 23.00 uur speelde, wat weer lastig is voor mensen die een laatste trein naar Enschede moeten halen. If only we knew beforehand.

  Maar ja niet getreurd, een halve show van I Am Giant en twee goede bands daarvoor is al een top-avond. Note to Amy was de verrassing van de avond. Die gasten gaan we in de gaten houden en op de lijst zetten om vaker live te zien. States & Empires was ook lekkere rockmuziek maar meer standaard qua muziek. Maar hun Ace of Spades cover mag er zeker zijn!

  En I Am Giant dan?

  Daarvoor kwamen we naar Utrecht, om I Am Giant live te zien. We gaan niet zeuren over de hoeveelheid publiek want 30 bezoekers is al meer dan de 20 stuks van Maastricht vorig jaar. Het is en blijft jammer dat in Nederland er geen aandacht voor nieuwe rockmuziek is.

  De opening van het I Am Giant concert bestond uit nummers van de nieuwste CD Science & Survival. Jammer genoeg komen die nieuwe nummers nog niet helemaal goed uit de verf. Bekijk onderstaande video maar eens. Muzikaal gaat het goed maar qua zang moet er nog wat gepolijst worden.

  Maar ja, we zullen niet meer kletsen over muziek want dat moet je horen en zien. Scroll dus snel door de foto's en video hieronder. Veel plezier.

  Wil je I Am Giant ook eens live zien? Kom dan op 19 september naar hun gratis concert in Patronaat in Haarlem. Spread the word… Laten we zorgen dat de zaal dan afgeladen is. Ze verdienen het!

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven