Is het MOTAT museum in Auckland alleen voor geeks?

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Heb je al eens van het Museum of Transport and Technology (MOTAT) gehoord? Klinkt best technisch toch? Ik kan me voorstellen dat het niet direct op je lijst staat als een te bezoeken museum in Auckland. Maar om te zeggen dat MOTAT alleen voor geeks of techneuten is, gaat te ver. Kom op, we doen even een virtuele tour door het museum.

  Dat er in Auckland ontzettend veel te doen is, is inmiddels wel bekend. Dat veel mensen de stad of helemaal links laten liggen of er veel te kort blijven, is ook bekend. En na een bezoek aan MOTAT is er zeker voor mij weer een reden aan die lange ‘must see, must do' lijst toegevoegd. Bij een museum in Auckland hoef je niet alleen maar aan het Auckland Museum te denken. Zelfs niet-geeks gaan zich hier vermaken. Trust me.

  Achtergrond-info over MOTAT

  Het Museum of Transport and Technology (MOTAT) is verdeeld over twee locaties. Daarom zie je hieronder ook twee adressen staan. Je kunt zowel op MOTAT 1 als MOTAT 2 beginnen. Beiden zijn bereikbaar per bus (of fiets). Tussen de twee locaties rijdt een ouderwetse tram die gratis is voor jou als bezoeker. Met deze tram kom je ook langs Auckland Zoo dus je kunt er eventueel nog een attractie aan vastplakken.

  • Adres: Great North Road of Meola Road (bij Western Springs)
  • Toegangsprijs: $19 per persoon
  • Hoe kom je er? er gaan veel bussen die kant op, maar de Outer Link (oranje bus) is de makkelijkste optie. Zie de AT reisplanner voor meer info.
  • Tips: je hebt minstens 3 tot 4 uur nodig om alles te kunnen zien. Er zijn vele doe-attracties en sommigen zijn erg verslavend. 🙂
  • Meer info: website van het museum

  Wat is er te doen en te zien?

  De collectie van MOTAT wisselt steeds, maar alles staat in het teken van techniek, technologie en vervoers/transportmiddelen. Voor mij waren deze keer de hoogtepunten:

  • Geschiedenis van computers en gaming – Met gratis speelbare arcadekasten met tientallen klassieke games erin (Mame), zoals Pac-Man, Galaga, Donkey Kong, Phoenix, Burger Time. Alleen daar kan ik me al een hele dag mee vermaken.
  • Klassieke trams, auto's en landbouwvoertuigen – Leuk overzicht van een deel van de industriële geschiedenis van Nieuw-Zeeland.
  • Klassieke WWI en WWII vliegtuigen – Een mooi overzicht maar ook wat steriel.
  • Telecommunicatie-geschiedenis – Zo belden je (Nieuw-Zeelandse) opa en oma vroeger. Lekker klooien met oude bakelieten toestellen en telefooncentrales.
  • Changing Gear – tentoonstelling over fietsen en hoe men Auckland wil omtoveren tot fietsstad van de Pacific.

  Voor wie is MOTAT een tof museum?

  Uiteraard voor (game/computer) geeks als ik… Alleen al voor de arcadekasten is het het waard om er heen te gaan. Daarnaast voor iedereen die geïnteresseerd is in het mechanische en industriële verleden van Nieuw-Zeeland. Van landbouw tot transport, je ziet goed hoe het leven er vroeger aan toe ging. En voor liefhebbers van oude vliegtuigen en militaire items een leuke plek om te bezoeken.

  De opzet is echt heel breed. Zowel jong en oud kunnen zich hier best vermaken. Vooral als je het combineert met de dierentuin. Ga lekker aan half dagje schattige dieren kijken en een halve dag techniek en technologie bewonderen. Dan zie je weer een hoek van Auckland waar je anders niet zo snel zou komen.

  Oh en het Western Springs is de moeite waard om heen te gaan op een lekkere zonnige (na)zomerdag.

  Foto's MOTAT museum in Auckland

  Klik en blader door de grote versie van de foto's van mijn bezoek aan MOTAT.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven