Bezienswaardigheden in Auckland die zelfs Nieuw-Zeelanders niet kennen

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Dat er in Auckland veel meer te zien en te doen is, hebben we al vaker geroepen. Daarom beginnen we nu met een lijst van bezienswaardigheden in Auckland die zelfs de meeste Nieuw-Zeelanders niet kennen.

  Uitzicht vanaf Manukau Heads
  Wat een uitzicht… En ja je bent nog steeds in Auckland

  Bezienswaardigheden die zo'n beetje het publieke geheim van Auckland zijn. Lees snel door dan kun je deze “geheime plekken” van Auckland ook gaan ontdekken.

  Veel reizigers willen Auckland zo snel mogelijk verlaten omdat ze denken dat er in de rest van het land veel meer te zien en te doen is dan in de stad. Toegegeven, er is ontzettend veel moois in Nieuw-Zeeland te zien. Maar ook in Auckland.

  Er is veel meer dan onze top 11 met toffe dingen om te doen in Auckland. Als je meer wilt zien dan alleen die typisch stadse dingen en de stad echt wilt leren kennen, moet je er op uit. Er op uit naar de randen van de stad. Daar kom je op unieke en rustige plekken. Je komt er hooguit een handvol toeristen tegen en af en toe een Nieuw-Zeelander die net over één van die “onbekende” bezienswaardigheden in Auckland heeft gehoord. Heerlijk rustig en ongekend mooi… En dat terwijl je nog steeds in Auckland bent.

  Manukau Heads en de vuurtoren

  Om bij deze vuurtoren van hout op een schitterende locatie te komen, heb je wel een (huur)auto nodig. Het is een krap uur rijden vanaf het centrum van Auckland maar geen bus die er komt. De route is makkelijk. Neem State Highway 1 naar het Zuiden (Hamilton), pak afslag Drury, volg Drury tot je borden Manukau Heads / Lighthouse ziet en volg die borden dan ook.

  Je komt dan bij een parkeerterrein waar je vervolgens via 120 traptredes naar boven loopt naar de vuurtoren. Het is één van de weinige vuurtorens in Nieuw-Zeeland waar je ook echt in kunt. En de kosten? Gratis, al is het wel aardig als je iets in de donatiebox doet. Het is namelijk een project dat in stand gehouden wordt door vrijwilligers.

  Vanaf de omloop van de vuurtoren en het uitkijkplatform er vlakbij heb je fantastisch uitzicht over Manukau Bar, Auckland’s subtropische Waitakere Ranges, de stad Auckland (je ziet zelfs de Sky Tower) en Manukau Harbour. Ook kun je in het water voor de vuurtoren zeldzame Maui dolfijnen zien.

  Meer “onbekende” bezienswaardigheden in Auckland

  Na het ontdekken van Manukau Heads komen we later vast nog meer van deze unieke en onbekende bezienswaardigheden in Auckland tegen. We gaan onze lijst dan ook zeker uitbreiden. Heb jij nog een tip voor een onbekende bezienswaardigheid in Auckland, post ‘m dan hieronder als commentaar.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven