Katten knuffelen in een kattencafe (of twee) in Auckland

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Wordt de drukte van de stad Auckland je even te veel? Ga dan naar een kattencafe voor wat ontspanning en een knuffelsessie met de vele katten. Er zijn zelfs meerdere van deze kattencafees in Auckland te vinden.

  Auckland heeft voor veel reizigers een bijzondere betekenis. Het is voor velen immers de stad waar hun Nieuw-Zeelandse avontuur begint, maar ook eindigt. Bovendien is het de stad waar “the show never ends”. Er is dus ontzettend veel te doen en te zien. Maar de gezellige drukte kan je ook wel eens teveel worden. Dan is een bezoek aan één van de kattencafees van Auckland een welkome afwisseling.

  Kies je kattencafe in Auckland

  Je hoeft als reizende kattenliefhebber niet lang zonder lieve, harige, vierpotige vriendjes te zitten. Er zijn twee kattencafees te vinden in de stad. Wij gingen voor je op pad.

  . Barista Cats Cafe: 95 Queen Street (CBD)

  Kattencafe Barista Cats Cafe opende in december 2015 haar deuren op 95 Queen Street, op de eerste verdieping (toegang via Exchange Lane, het steegje ernaast). Het concept is simpel: kom langs om koffie te drinken en te genieten van de aanwezigheid van zo'n 10 katten. Je kunt de katten aaien en knuffelen. Tenminste als ze er zin in hebben.

  Op bezoek bij de katten van Barista Cats

  Voor NZ$15 mag je een uur blijven en krijg je een kop koffie naar keuze. Wel even vooraf boeken via hun website want er mag maar een beperkt aantal mensen per keer naar binnen.

  De inrichting van het kattencafe is erg leuk en speels. Voor de katten zijn er veel speeltjes, klimpalen, ligplekken en dingen om op of in te klimmen. Als bezoeker wandel je overal tussendoor, ga je af en toe wat zitten en probeer je vooral de aandacht van de katten te krijgen. Je komt natuurlijk voor het aaien van en knuffelen met katten… Voor de koffie hoef je het niet te doen, die is niet zo heel spannend.

  Tja en katten blijven katten. Wij waren er om 15.00u en de katten waren ontzettend lui. Er werd veel geslapen en geluierd. Ze waren niet vooruit te branden. Op een enkeling na die jong en speels was.

  Foto's van het Barista Cats Cafe

  #2. The Cat Lounge: 173A Archers Rd, Glenfield (North Shore)

  The Cat Lounge is het allereerste kattencafé in Auckland… In heel Nieuw-Zeeland eigenlijk. Het enige nadeel is dat het op de North Shore zit waardoor het voor velen minder makkelijk te bereiken is dan Barista Cats.

  Ook bij The Cat Lounge moet je van tevoren reserveren, vooral als je in het weekend gaat. Qua koffie en snacks heeft dit café meer te bieden. Het is namelijk een echt café met goede koffie en lekkere hartige en zoete snacks. Maar daar kwamen we niet voor. Het gaat om de katten.

  De inrichting is hier nog leuker en speelser voor de katten. En er zijn meer katten in dit kattencafe, zo'n 20 stuks. Na betaling van NZ$12 kun je een uur met de katten spelen en knuffelen. Tenminste als ze zin hebben en niet liggen te slapen. Het zijn immers nachtdieren én eigenwijze beesten.

  Fotoserie van kattencafe The Cat Lounge

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven