Upgrade je paklijst met deze superhandige items voor je verre reis. Neem ze zeker mee!

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Wat pak je allemaal in voor je lange reis? De meeste zaken zijn logisch en doe je vaak al als eerste in je bagage, zoals kleren en cosmetica. Maar er zijn ook alledaagse dingen waarvan je nooit had gedacht dat die ontzettend handig zijn om mee te nemen. Dit zijn 7 handige dingen die je vanaf nu altijd gaat inpakken voor elke (lange) reis.

  Eerder hadden we al onze checklist met inpaktips, waardoor je nooit meer iets vergeet mee te nemen. Deze lijst gaan we nu uitbreiden met – op het eerste gezicht – onbelangrijke, goedkope zaken. Dingen waarvan je misschien niet verwacht hoe makkelijk ze zijn als je ze in je bagage meeneemt. Ze nemen weinig ruimte in maar zijn superhandig.

  1. Duct tape: plakt alles vast dat los is

  Het wordt ook wel ‘gaffer tape' of ‘duck tape' genoemd en is waarschijnlijk het meest simpele en toch meest handige huishoudelijke ding dat je in je kunt pakken voor een lange reis. Deze tape kun je zo afscheuren (geen schaar nodig) en plakt overal en altijd.

  Te gebruiken op reis voor:

  • Plakken van een scheur in je rugzak of tas.
  • Schoenen vast-tapen aan je voet als je in zeer modderig gebied gaat lopen.
  • Fixen van een gescheurde tent.

  Prijs: vanaf €7 (meer info en actuele prijzen)

  Duct tape - handig om in te pakken
  Duct tape maakt alles weer vast

  2. Sugru (kneedbaar plastic): fix that thing

  Voor alles dat een meer permanente oplossing vergt dan met duct tape, is er Sugru. Dit is een kneedbaar rubber dat in kleine handige zakje zit en verkrijgbaar is in allerlei kleuren. Op het moment dat je Sugru gaat gebruiken, is het zacht en kneedbaar en kun je het in elke vorm maken. Je kunt het zelfs heel dun uitsmeren. Laat het 24 uur drogen en het hard uit zonder dat het broos of breekbaar wordt. Super-stevig spul.

  Sugru is superhandig want het is:

  • Hechtbaar (plakt) aan bijna alles
  • Waterdicht
  • Flexibel
  • Hittebestendig (tot +180°C)
  • Bestand tegen kou (tot -50°C)
  • Voelt zacht aan

  En voor op reis is het helemaal handig:

  • Dicht een gat in je schoen.
  • Een losse zool is zo gefixt (gaat beter dan lijm).
  • Kabeltje los van een van je gadgets? Zo gemaakt met Sugru.
  • Geen haakjes in je hostel? Boetseer er zelf eentje.

  Prijs: vanaf €10 (klik voor info)

  3. Tie wraps: rits het vast

  Handige plastic strips die je vastritst. Losmaken kun je daarna alleen door het los te knippen.

  Handig op reis om:

  • Ritssluiting van je ingecheckte bagage dicht te houden. Dit voorkomt een spontane diefstal-actie. Natuurlijk heeft het niet hetzelfde effect als een slotje, maar het voorkomt dat snode lieden spontaan een graai in je bagage doen onderweg of er iets (illegaals) in stoppen.
  • Lipje van je ritssluiting weg? Een tie-wrapje vervangt dat lusje en je rits werkt weer perfect. Jas, koffer of tas… Zo fix je elke ritssluiting zonder lipje weer.

  Prijs: vanaf €3 (info en prijzen)

  Tie wraps
  Zo veelzijdig die tie wraps

  4. Packing cubes: georganiseerd op reis

  Omdat alles in je bagage smijten zo vorige eeuw is, zijn er nu handige ‘packing cubes'. Ze zijn er in verschillende maten dus je houdt al je ondergoed, t-shirts of wat dan ook gescheiden van elkaar en soort bij soort.

  Zo hoef je in het hostel nooit meer je tas om te keren omdat je geen ondergoed kunt vinden. Nu pak je de kleine ‘packing cube' en je hebt al je slipjes of boxers bij elkaar. En door verschillende kleuren ‘packing cubes' te gebruiken, raak je nooit meer in de war.

  Prijs: vanaf €5 (verkrijgbaar in vele maten en kleuren)

  Packing cube - dicht
  Kleding georganiseerd met een packing cube

  5. Flightbag: bescherm bagage (rugzak)

  Op verre reis gaan met een rugzak heeft z'n voordelen. Je hebt alles bij elkaar, draagt het op je rug en daardoor neem je nooit teveel mee. Nadelen zijn er ook, airlines doen lastig en vragen of je alle riempjes binnenboord wilt stoppen. Ook is de vraag of alles wel blijft zitten in de handige zakjes met ritsjes. Gaat dat wel goed?

  Je kunt je rugzak in laten sealen op de meeste vliegvelden, maar wie wil er nu weer extra, nutteloos plastic in het milieu brengen. Een flightbag is dan de oplossing. Dat is een afsluitbare hoes waar je rugzak of backpack volledig ingaat. Heb je ‘m niet nodig dan vouw je ‘m op en stopt ‘m weg. Superklein en superlicht. Ook voor de prijs hoef je het niet te laten.

  Prijs: vanaf €4 (zie meer info en prijzen)

  6. Stekkerdoos: al je gadgets op één reisstekker

  Waarom meerdere exemplaren van een reisstekker kopen als je ook alles met 1 stekker kunt doen? Zorg dat je een Nederlandse stekkerdoos meeneemt (een 3-voudige is vaak al voldoende) en je kunt al je apparaten tegelijk opladen. En je hoeft maar 1 reisstekker te hebben. Dat scheelt je weer geld.

  Prijs: vanaf €6 (klik voor info)

  7. Waterdichte hoes of zak voor je smartphone

  Ideaal als je gaat hiken tijdens je verre reis. Stop je smartphone in een waterdicht hoesje of zakje en er kan niets gebeuren. Is je regenjas waterdicht? Zeker weten? Bijna alles gaat na verloop van tijd lekken als het maar lang genoeg regent. Een hoesje of waterdicht zakje geeft je (dure) smartphone extra bescherming. Waar zou je voor die paar euro nog risico lopen? Lees ook onze tips om je smartphone voor te bereiden op je verre reis. Dan zit je straks nooit zonder stroom en raak je je data niet kwijt.

  Prijs: vanaf €10 (meer info en beschikbaarheid)

  Wil je meer handige bagagestips?

  Over bagage is zoveel te vertellen, lees dus ook deze blogposts voor meer handige tips:

  4 1 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven