Rugby World Cup voor beginners: maak kennis met de All Blacks

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Wist je dat het wereldkampioenschap rugby deze week is begonnen? Waarschijnlijk niet. Wat voetbal bij ons is, is rugby voor Nieuw-Zeeland. Nu is dus het moment om je alvast in deze sport te verdiepen. Ga mee op ontdekingsreis.

  Het nationale rugby-team van Nieuw-Zeeland heet de All Blacks. Elk sportteam in Nieuw-Zeeland heeft een bijnaam die vaak te maken heeft met een nationale kleur (zwart of zilver) en/of het nationale symbool (de varen).

  Voor velen ter wereld zijn de All Blacks het beste team, vooral ook omdat tijdens de vorige Rugby World Cup in 2011 Nieuw-Zeeland Frankrijk versloeg in de finale en wereldkampioen werd. Nieuw-Zeeland is the team to beat tijdens dit wereldkampioenschap in Engeland.

  All Blacks zijn klaar voor het Rugby World Cup 2015
  All Blacks zijn klaar voor het Rugby World Cup 2015

  Rugby in het kort

  Als je straks in Nieuw-Zeeland bent, is het zeker de moeite waard om eens naar een rugby-wedstrijd te gaan. Je maakt dan pas goed mee hoe erg deze sport daar leeft.

  Het mooie is dat als je met een 123NZ-startpakket voor je working holiday naar Nieuw-Zeeland gaat, je voordelig spannende sportwedstrijden kunt meemaken. Onze partner-organisatie in Auckland organiseert regelmatig uitjes naar dergelijke wedstrijden tegen een voordelig tarief. Alleen voor jullie, gezellig met working holiday reizigers uit andere landen.

  Wat zijn de regels van rugby eigenlijk? We raden je aan om de blogpost ‘How to sound clever about rugby' te lezen. Daarin wordt echt goed en eenvoudig uitgelegd hoe deze mooie sport in elkaar steekt.

  Stoere kerels in strakke outfits

  Het zijn stevige, sportieve jongens die All Blacks. Alle mannen kijken naar ze op omdat het sportieve helden zijn en alle dames kijken vol bewondering naar hun uiterlijk en de spieren. Kijk en oordeel zelf.

  All Blacks, nationale rugby-team van Nieuw-Zeeland
  All Blacks, nationale rugby-team van Nieuw-Zeeland

  Rugby en reclame (met een stuk trots erin)

  Rondom het Rugby World Cup zijn er altijd veel toffe reclames en grappen en inhakers te vinden. Net zoals je in Europa rondom het EK of WK voetbal ziet.

  The Originals – Steinlager

  Wie wordt er deze keer wereldkampioen rugby?

  Tja dat is de grote vraag. Nieuw-Zeeland is een grote kanshebber. Ze werden het 4 jaar geleden ook al. In totaal zijn de All Blacks al 2x wereldkampioen rugby geweest en zijn 1x tweede en 2x derde geworden. Kijk maar eens naar deze historische statistieken.

  Spannend wordt het sowieso. Zet je TV komende weken een keer op RTL7 en volg de verrichtingen van “onze Nieuw-Zeelandse jongens”. Of kijk hoe de andere teams het doen.

  Zo doen de All Blacks het op Rugby World Cup [update]

  Nieuw-Zeeland is met z'n All Black goed op weg tijdens dit spannende toernooi.

  • 20 september: Nieuw-Zeeland vs Argentinië (26 – 16)
  • 24 septmeber: Nieuw-Zeeland vs Namibië (58 – 14)
  • 02 oktober: Nieuw-Zeeland vs Georgië (43-10)
  • 09 oktober: Nieuw-Zeeland vs Tonga (47-09)
  • 17 oktober: Nieuw-Zeeland vs Frankrijk (62-13) – kwartfinale
  • 24 oktober: Zuid-Afrika vs Nieuw-Zeeland (18-20) – halve finale
  • 31 oktober: Nieuw-Zeeland vs Australië (34 – 17) – FINALE

  En de wereldkampioen is… NIEUW-ZEELAND

  All Blacks wereldkampioen rugby 2015
  All Blacks wereldkampioen rugby 2015 | foto: Rugby World Cup
  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven