YHA opent nieuw hostel in Christchurch

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Goed nieuws voor fans van YHA (Youth Hostelling Association) New Zealand en de stad Christchurch want vanaf 4 augustus 2014 opent een nieuw YHA hostel in Christchurch. Toen we dat hoorden werden we meteen enthousiast en zijn we op zoek gegaan naar meer nieuws.

  Een nieuw YHA hostel in Christchurch was namelijk hoog nodig. Door de aardbeving van 2011 zijn namelijk de twee YHA hostels in Christchurch gesloten.

  Oude YHA hostel in Christchurch
  Oude YHA hostel in Christchurch

  Ze lagen in de ‘red zone' en waren beschadigd. Er was niets ernstigs gebeurt in hun gebouwen maar de hele wijk was te zeer beschadigd en kwam op de lijst voor sloop.

  In november 2012 opende YHA het YHA Rolleston House hostel in Christchurch, eem schattig hostel met zo'n 50 bedden. Qua locatie is het een perfect hostel, direct tegenover het Canterbury Museum en vlakbij alles. Maar het aantal bedden was te weinig voor een stad als Christchurch.

  Gelukkig komt daar binnenkort verandering in want het nieuwe YHA hostel in Christchurch beschikt over 120 bedden. Bij de opening op 4 augustus 2014 zijn direct al 50 bedden beschikbaar, de resterende 70 bedden komen mid-oktober beschikbaar.

  Er wordt nog wat geknutseld en verbouwd aan dit hostel dat eerst bekend stond als Thomas Hotel. En straks een YHA hostel is. Goed nieuws dus.

  YHA Chief Executive Mark Wells vertelt dan ook enthousiast:

  We are delighted that we will now have additional presence in Christchurch, which is an important destination and gateway to the South Island. The added capacity will certainly enable YHA to better meet the demands and needs of our guests travelling through Christchurch.

  Locatie van het nieuwe YHA hostel in Christchurch

  Het nieuwste hostel dat YHA opent in Christchurch is makkelijk te vinden. Het adres is 36 Hereford Street in Christchurch en dat is om de hoek van het huidige Rolleston House hostel. Meer informatie over beschikbaarheid en prijzen van dit nieuwe Christchurch hostel.

  Yep alle twee want Rolleston House blijft natuurlijk gewoon open. Het is een leuk en knus hostel. En ook deze hostels boek je supervoordelig met je YHA hostelkaart (YHA members betalen altijd minder).

  Wij hebben al zin om in het nieuwe YHA hostel in Christchurch te slapen. Het ziet er al leuk uit. YHA kennende wordt het er net zo gezellig als in het huidige hostel: Rolleston House (zie hieronder).

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven