Praat jouw Nieuw-Zeelandse huurauto straks tegen je?

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)
  Huurauto in Nieuw-Zeeland
  Waarschuwt jouw huurauto hier straks voor?

  “Heb je je gordel wel om?”… “De weg verderop is smal. Doe voorzichtig”… Dat zijn een paar van de gesproken berichten die straks uit jouw Nieuw-Zeelandse huurauto kunnen komen. Het gaat om een test van het NZ Transport Agency. Wij hebben alle info hierover voor je.

  De test is opgezet door het NZ Transport Agency samen met HMI Technologies en GO Rentals om te kijken of ze het autorijden in Nieuw-Zeeland veiliger kunnen maken. Helaas zijn er recentelijk ongelukken (meer info hier, hier of hier) geweest met toeristen in huurauto's, vandaar deze test. Puur om te kijken hoe het autorijden in een vreemd land nog veiliger gemaakt kan worden.

  Wat houdt deze test met sprekende huurauto's in?

  De test die is begonnen op 2 juli 2016 vindt plaats in sommige auto's van GO Rentals op het traject tussen Christchurch en Queenstown. Deelname is vrijwillig dus je hoeft niet bang te zijn dat jouw huurauto opeens tegen je begint te praten. No worries.

  In de test-huurauto's van GO Rentals worden kastjes geplaatst (Nieuw-Zeelands design) waarmee zelfs in afgelegen gebieden zonder mobiele-telefoonnetwerk berichten ontvangen en uitgesproken kunnen worden. Het is het eerste systeem voor “in-vehicle messaging” in Nieuw-Zeeland.

  De 50 test-auto's kunnen meer dan 70 verschillende real-time berichten over veiligheid ontvangen op het betreffende test-traject.

  Heeft het gevolgen voor jouw huurauto?

  Of jij ermee te maken krijgt, hangt af wanneer en waar je jouw huurauto in Nieuw-Zeeland ophaalt en voor welke verhuurder je gekozen hebt. Zoals gezegd, het is nu een test bij GO Rentals op de route van Queenstown naar Christchurch. En het is op vrijwillige basis.

  Maar bij succes zou het zomaar kunnen dat je te zijner tijd deze kastjes ook in andere merken huurauto's tegenkomt. We houden het voor je in de gaten.

  5 Tips voordat je aan je roadtrip begint

  Zelf kun je veel doen om jouw autoreis door Nieuw-Zeeland zo veilig mogelijk te maken. Daar hebben wij Hollanders geen kastje voor nodig. Toch?

  1. Begin met het lezen van onze tips ter voorbereiding op autorijden in Nieuw-Zeeland.
  2. Doe rustig aan. Rust eerst uit voordat je de weg opgaat. Kijk en neem eerst als voetganger deel aan het verkeer in Nieuw-Zeeland. Het is dus handig om een paar dagen in de stad van aankomst te blijven.
  3. “Drive to the conditions” oftewel houd rekening met de weg, het weer en de tijd van de dag. Pas je snelheid aan. De borden geven de maximumsnelheid aan. Het is geen streefsnelheid. Op veel plekken kun je het maximum geeneens halen. No worries.
  4. Snijd geen bochten af maar blijf binnen de lijnen. Zelfs op hele rustige maar bochtige wegen kan er altijd een auto de hoek om komen.
  5. Verdiep je in de verkeersregels in Nieuw-Zeeland door een ‘Road Code' boek te lezen.

  Een veilige rondreis door Nieuw-Zeeland per voordelig gehuurde auto of met je eigen, net gekochte auto heb je immers zelf in de hand.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven