Hobbiton Movie Set: de moeite waard of lekker overslaan?

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Als je op weg gaat naar “the real Middle Earth” (Aotearoa oftewel Nieuw-Zeeland) voor een working holiday of backpack-avontuur, dan voelt een bezoek aan de Hobbiton filmset bijna als een verplichting. Maar is het nou echt de moeite waard of veels te toeristisch en kun je het overslaan?

  Toevallig ben ik recent met vrienden die op bezoek waren naar deze Hobbiton Movie Set geweest, dus een mooi moment om die vragen te beantwoorden… En vooral om te kijken of jullie het geld in je zak kunnen houden. Of niet.

  Maar laten we eerst even het kader zetten voor deze blogpost zodat jullie weten hoe ik er in sta.

  1.  Nee, ik ben geen Lord of the Rings (LotR) of The Hobit fan. Sterker nog, ik vind de verhalen vreselijk saai. Na film 1 van LotR ben ik afgehaakt.
  2. En nee, de boeken heb ik nooit gelezen en zal ik waarschijnlijk ook nooit gaan lezen vanwege puntje 1.
  3. Ja, ik heb betaald voor toegang tot de Hobbiton Movie Set. Dit is geen gesponsorde blogpost.

  Eerste indruk van de Hobbiton Movie Set

  Kaartjes boek je van tevoren online (aanrader), dan weet je zeker dat je de beste deal krijgt en dat je niet tevergeefs naar Matamata rijdt. Vanaf het vertrek van de tour voelt het al direct erg toeristisch. Met z'n allen in de bus (aaarrrrggghhh) waar we voorbereid worden op de aankomst bij Hobbiton. En als je dan ziet hoeveel bussen er doorheen gaan, dan denk je helemaal dat je in een 'tourist trap' terecht bent gekomen.

  Gelukkig word je op gegeven moment in het park afgezet en ga je met de leuke en gezellige gids langs de huisjes en alle “overblijfselen” van de filmset. Overblijfselen die keurig opgezet zijn als commercieel park. Als marketeer word ik zeer blij dat het gedaan is en vooral hoe ze het concept uitmelken.

  Maar word ik als bezoeker of toerist ook blij? Ga maar eens door deze foto's en oordeel zelf.

  Foto's zeggen meer dan 1.000 woorden

  Mijn oordeel over Hobbiton Movie Set

  Als niet-fan en niet-liefhebber moet ik bekennen dat ik het erg naar mijn zin heb gehad. Het is een prachtig gebied waar je doorheen loopt (typisch Nieuw-Zeelands). Ook alle huisjes en props zijn zo gemaakt dat het lijkt alsof het er echt hoort. Het voelt totaal niet als een plastic-fantastic pretpark maar meer als iets heel natuurlijks.

  Uiteraard ben je 100-keer enthousiaster als je helemaal in de verhalen zit en komt alles helemaal bekend voor. Voor mij gingen alle “en hier liep XYZ” of “woonde ABC” de pet te boven. Het zal wel. Het was een prijzig dagje ($79 per persoon) maar zeker de moeite waard om toch één keer te doen. Al is het maar voor dat biertje in de Hobbiton-kroeg… En de mok die nu thuis staat. Sssstttt.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven