Handige tips & trucs om reisgenoten te vinden

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Er is niks mis met alleen op wereldreis, werkvakantie of backpack-avontuur gaan. In tegendeel, het is juist super en toont wie en wat je bent: een onafhankelijke persoon met doorzettingsvermogen die zich door niets of niemand tegen laat houden. Waarom zou je niet andere landen en culturen gaan ontdekken als je vrienden of vriendinnen niet mee willen of kunnen. En met deze tips heb je zo leuke reisgenoten voor Nieuw-Zeeland (of welk ander land je ook heengaat) gevonden.

  Samen op reis of samenreizen?

  Samen nieuwe dingen ontdekken is natuurlijk ontzettend gezellig maar soms is er geen samen omdat niemand uit je vriendenkring je passie voor verre reizen en nieuwe dingen ontdekken deelt. Er zijn dan ook niet voor niets reisorganisaties die groepsreizen (ook voor backpackers) organiseren. Maar ja, dan zit je wel weer met kaaskoppen opgescheept.

  Okay don't get me wrong, ik heb niets tegen kaaskoppen. Ik ben er zelf eentje, tenminste dat is wat mijn paspoort zegt (zelf voel ik het anders: wereldburger / Kiwi). Bij het ontdekken van nieuwe dingen, culturen en landen hoort ook een ander soort reisgenoot. Een internationale reisgenoot. Het is namelijk veel leuker om onderweg nieuwe vrienden / vriendinnen te leren kennen en met hen verder te reizen… Of contact te houden en later weer eens af te spreken.

  Natuurlijk zal niet iedereen die je tegenkomt, meteen je beste vriend zijn. Je komt onderweg genoeg mensen tegen waarvan je blij bent dat ze de volgende dag het hostel weer verlaten om hun eigen kant op te gaan.

  Maar hoe vind je dan een leuke reisgenoot of gezellig reismaatje? Er is geen gouden regel, maar er zijn wel handige tips die het makkelijker maken om kennis te maken met de mensen die je onderweg tegenkomt. Daarom zijn hostels zo tof. Je komt er allemaal mensen tegen met hetzelfde doel: reizen en dingen ontdekken. En met onderstaande tips is het ook nog eens makkelijker om kennis te maken met deze mensen. Wie weet klikt het zo dat je er leuke reisgenoot aan over houdt.

  Mijn tips om reisgenoten / reisvrienden te vinden

  Zoals gezegd is er geen gouden regel voor het vinden van leuke reisgenoten, maar als je deze tips volgt, is het wel makkelijker om met andere reizigers in contact te komen. En met de ene drink je en klets je een avond gezellig en met de andere reis je wellicht verder.

  1. Stel je open voor contact met anderen. Het is soms heerlijk om in je eigen wereld te zitten en lekker naar muziek op je smartphone of MP3-speler te luisteren, maar daarmee maak je het onmogelijk voor anderen om contact met je te maken. Soms moet je je even losmaken van alle gadgets. Unplug in order to connect!
  2. Geen enkele vraag is stom of dom. Als je ergens ter wereld iets wilt weten, van hoe in de hostelkeuken het gasfornuis werkt tot waar je goedkoop een auto kunt kopen, vraag het! Vraag het aan een medebackpacker! Vooral als je ergens net aankomt, kan het wennen zijn. Gelukkig zijn er vele andere reizigers die al langer op die locatie zijn en dus een antwoord / oplossing voor je hebben.
  3. Bemoeien met gesprekken (met mate) is leuk. Kijk, niemand zit te wachten op een betweter die alles beter weet en anderen corrigeert. Maar je in een casual gesprek van anderen mengen met nieuwe input of info, is nuttig voor hen en voor jou. En dat “bemoeien” kan ook een grap zijn. Zo was ik recent in het hostel in Auckland waar twee Italianen het bekende gerecht “Cotoletta alla milanese” aan het uitleggen waren aan een andere nationaliteit. Waarop ik dus riep: je bedoelt gewoon een Wiener Schnitzel maar dan uit een andere omgeving. Niet alleen een makkelijkere uitleg van het gerecht maar ook meteen contact met deze Italianen, waarna we samen het gesprek verder gingen.
  4. Delen is gezellig. Zit je 's avonds in het hostel te genieten van een fles lokale wijn of six-pack bier, vraag dan eens aan degene aan de tafel naast je of hij/zij ook iets wil drinken. Tien tegen één ontstaat er meteen een leuk gesprek.
  5. Spreek eens wat anders dan je moers taal. Het is het makkelijkste dat er is: Nederlands kletsen. Je bent op reis en in het hostel hoor je je eigen taal. Maar negeer het dan en spreek een andere nationaliteit aan. Er is niets saaier dan een hostel waar kliekjes ontstaan zijn en er een Nederlandse, Duitse, Franse etc groep in iedere hoek van de ruimte zit. Doe als een bartender: meng en mix!
  6. Doe mee met activiteiten die georganiseerd worden. Het grote voordeel van een werkvakantie startpakket (zoals deze hier) is dat de lokale partnerorganisatie allerlei leuke activiteiten organiseert: van pub quiz en kroegentocht (pub crawl) tot filmavonden en sportwedstrijden bezoeken. Bovendien hebben veel hostels wereldwijd info over evenementen in de buurt of organiseren ze zelf een pub crawl. Doe eens mee met zo'n activiteit en je hebt niet alleen een hele toffe avond (of middag) maar maakt ook nog eens contact met andere reizigers. Ideaal.

  Heb je zelf goede tips om met andere reizigers in contact te komen of om een leuke reisgenoot te vinden? Plaats ze hieronder als commentaar en samen maken we er een megalange lijst met tips en trucs voor het vinden van reisgenoten naar Nieuw-Zeeland, Australië of welk land dan ook van.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven