Goedkoop slapen bij Christchurch airport in het Jucy Snooze (hostel 2.0)

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Er zijn van die momenten dat je bij aankomst direct een slaapplek wilt hebben, vlakbij het vliegveld. Of de avond voor je vertrek en je wilt niet ver reizen om naar het vliegveld te komen. Maar je wilt ook niet teveel uitgeven. In Christchurch is Jucy Snooze daarvoor de perfect plek. Voor weinig geld slaap je voor de deur van het vliegveld. Maar is het ook wat?

  Christchurch airport heeft ontzettend veel voordelen. Het is een supermakkelijk internationaal vliegveld omdat het relatief klein is. Alle autoverhuurbedrijven zitten op “rental car mile” (Mustang Park) om de hoek. En het is de toegangspoort tot het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

  Oh en de stad is ontzettend leuk. Als je geen zin hebt om direct na aankomst de stad in te gaan of lang te moeten reizen voor een slaapplek, biedt Jucy Snooze uitkomst. Het is een soort 2.0 versie van het traditionele hostel. De bedden zijn vervangen door “pods” (soort slaapkooi zoals op een schip) en ze hebben er traditionele kamers voor 1 of 2 personen. Ik was vooral nieuwsgierig naar de pods. Hoe is het om daarin te slapen?

  Eerste indruk van Jucy Snooze

  Vanuit de aankomsthal van Christchurch airport loop je binnen 10 minuten naar het Jucy Snooze hostel. Aangezien Christchurch een internationaal vliegveld waar steeds meer (goedkope) luchtvaartmaatschappijen op vliegen, is het ook ideaal om je avontuur in Nieuw-Zeeland te beginnen.

  De check-in is volkomen elektronisch. Kwestie van wat klikken, beetje tikken en de machine spuugt je kamerpasje en kamernummer uit. De pod-kamer bevat 8 pods (scheepskooien), die elk groot genummerd zijn. Je kunt jouw podje niet missen.

  Elke pod heeft elektra (stopcontact en USB), licht, opbergvakken en een spiegeltje. Plus uiteraard alle slaapspullen zoals een matras, dekbed en lakens. Elke pod is “af te sluiten” met een rolgordijn, zodat je ongestoord kunt slapen.

  Jucy Snooze - goedkoop slapen in Christchurch
  Goedkoop slapen in Christchurch bij Jucy Snooze (en vlakbij het vliegveld)

  Slapen in een pod

  Nou ja, ongestoord? Het is nog steeds een hostel dus de late-aankomers of vroege-vertrekkers met alles in plastic zakken (ritsel ritsel), de vele ritsen (zip open, zip dicht) en het fluister-praten zijn er nog steeds.

  Toch slaap je er prima. Al zijn de matras en het kussen wat aan de dunne kant. De pod is ruim genoeg om er als 1.89m persoon goed in te kunnen liggen. De kleine tas die je meeneemt, kan er mooi bij zodat je niet steeds uit je pod op 1-hoog naar beneden hoeft.

  Het grootste nadeel is het probleem met de elektra in de pod. Niet werkend in mijn geval. Schijnt soms bij dit Jucy Snooze hostel in Christchurch voor te komen. Ach ja, ik was er maar voor een nacht dus had geen zin om iemand te zoeken om het te melden. Dan maar een nacht de telefoon niet opladen. Het ging tenslotte om het slapen. En dat was prima. De prijs is laag en de kwaliteit prima, zoals je van een hostel mag verwachten.

  Eindoordeel van de Jucy Snooze pods

  Als je goed en goedkoop wilt slapen in Christchurch, in de buurt van het vliegveld, dan is het Jucy Snooze ideaal. Check de lage prijzen voor jouw reisdata en je zult zien dat er in de buurt van Christchurch airport geen goedkopere slaapplek is. Je gaat er niet voor het uitzicht heen, alleen voor kort en goed slapen.

  Om de hoek zitten een Countdown supermarkt (open tot 22.00) en café Muffin Break voor een goed ontbijt. Alles dat je nodig hebt voor een goede start.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven