Op avontuur met The Great New Zealand Cafe boek (review)

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  De achterflap van dit boek trok me meteen aan: “New Zealands has some of the finest scenery and most spectacular views in the world. Increasingly, it also has a reputation for great coffee and café culture. What better way to explore the country than with a guide that highlights where to stop and enjoy a good coffee?”

  Goeie koffie? Count me in! De schrijvers van het boek – Matthew Hawke & Niki Grennell – zijn door heel Nieuw-Zeeland gereisd om de leukste en meest aparte cafés en koffietentjes te bezoeken. En daarmee bedoelen ze apart / leuk qua locatie, inrichting en natuurlijk de koffie en de zoete en hartige snacks.

  The Great New Zealand Café
  The Great New Zealand Café

  Zodra je dit paperback-boek van 144 pagina's openslaat, komen de kleuren en de geuren je tegemoet. Nou ja geuren, de foto's zijn in elk geval zo gemaakt dat je je meteen in een funky Nieuw-Zeelands koffietentje waant. Naast de foto's lees je alles over het café, de koffie die ze gebruiken en een aantal recepten van het lokale ‘homemade food' dat er geserveerd word.

  DP1 Cafe in Greymouth

  Het boek bevat foto's van en leuke verhalen over bijna 100 cafés door hee; Nieuw-Zeeland. Geen uithoek is de schrijvers te ver geweest. Ik zal niet verklappen welke koffietentjes er allemaal in staan en wat de schrijvers er over te melden hebben. Ik wil natuurlijk niet je leesplezier vergallen… Maar één cafeetje wil ik toch met je delen. Het is namelijk ook één van mijn favoriete plekken om koffie te drinken en te ontbijten/lunchen tijdens een roadtrip: DP1 Cafe in Greymouth aan de westkust van het Zuidereiland.

  Een bord in het dorp met beste koffie aan de Westkust bij DP1 Cafe was ooit voldoende om me naar dit funky retro-café te lokken. En spijt heb ik er nooit van gehad. Het hele café is als een huiskamer uit de jaren '70 met overal banken, relaxte stoelen en tafels. Het is er lekker rommelig en de koffie en het eten is gewoon lekker. Het nummer van je bestelling krijg je op een single (zo'n klein, zwarte plaatje waar men vroeger muziek mee luisterde). Kijk maar eens naar deze foto's.

  En het Great New Zealand Cafe boek dan?

  Oh ja, daar was ik een review over aan het schrijven. Het feit dat DP1 Cafe erin staat, was voor mij voldoende om dit boek aan te schaffen. Na het uitvoerig gelezen te hebben, kreeg ik niet alleen ontzettend zin in koffie maar vooral om meer door Nieuw-Zeeland te reizen en echt alle koffietentjes uit dit boek te bezoeken. Wat een geweldige cafés zijn er toch in dit land.

  Ook al heb ik al zoveel van Nieuw-Zeeland gezien, er zijn gewoon veel cafeetjes waar ik nog helemaal niet ben geweest. Ja echt, zelfs ik als ervaren NZ-reiziger was onder de indruk en raakte geïnspireerd. De volgende cafés heb ik in elk geval alvast op mijn verlanglijst gezet voor een volgende NZ roadtrip:

  Blader mee door The Great New Zealand Café boek

  Ziet er mooi uit toch al die foto's? Maar je krijgt pas echt een goed beeld van The Great New Zealand Café boek als je live meebladert door het boek. Kijk dus maar eens naar deze video-review van het boek. Veel bladerplezier.

  Mijn conclusie: Great New Zealand Cafe Boek

  Als je dol bent op funky, leuk en apart en je drinkt graag koffie of eet heerlijk ‘homemade food' dan is het Great New Zealand Cafe boek een ideale reisgenoot voor je. Het is een ideaal boek om je te laten inspireren om lokale koffietentjes te vinden, die je anders misschien niet was tegengekomen (sommige cafés zijn toch best wel off the beaten path).

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven