Veiliger e-mailen met klanten vanuit elk land wereldwijd. Zo doen Digital Nomads dat!

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

    E-mail is het meest basis-stuk van het online leven dat er is. Je opent een gratis account bij een van de Big Tech bedrijven en denkt er verder niet meer bij na. Dat werkt goed voor je persoonlijke leven, maar als Digital Nomad wil je toch meer. Meer veiligheid en meer respect voor privacy, voor jezelf en je klanten.

    Het versleutelen van het e-mailverkeer tussen jou en je klant is een eerste stap. Encrypted emails zorgen ervoor dat niemand tussendoor kan komen om de inhoud te lezen (dat komt vaker voor dan je denkt, lees dit artikel maar).

    Een “eigen” e-mailadres voor alles en iedereen met wie je contact hebt, bijvoorbeeld bij online winkelen of allerlei nieuwsbrieven, zorgt er ook voor dat als er ergens een datalek is, niet jouw echte en meest belangrijke e-mailadres op straat komt te liggen.

    Als Digital Nomad is het belangrijk dat je een betere en veiligere oplossing gebruikt om jouw gegevens en die van je klanten te beschermen. Een gratis email-account helpt daar niet bij. Speciaal voor jou is er een veilige en voordelige oplossing: StartMail, de oplossing voor versleutelde emails en het onbeperkt aanmaken van e-mailadressen. En een bijkomend voordeel is: geen advertenties in je email en veel minder spam!

    Voordelig overstappen naar versleutelde email: meer privacy & onbeperkte aliassen

    Als jij ook genoeg hebt van advertenties in je webmail of het feit dat je emails gelezen worden om data te verzamelen, zodat Big Tech je meer advertenties kan laten zien, is een overstap naar een e-maildienst met focus op privacy het beste dat je kunt doen.

    Overstappen naar een veilige en reclamevrije e-maildienst is makkelijk en voordelig: hoge korting met hoge focus op jouw privacy.

    Als je de overstap maakt, kun je:

    • Versleutelde emails versturen en ontvangen (PGP-versleuteling)
    • Onbeperkte aliasadressen oftewel burner e-mailadressen aanmaken
    • Reclamevrij e-mailen en je emails worden NOOIT gebruikt, getraceerd of gelezen
    • Heel makkelijk je huidige e-mailaccount en alle e-mails overzetten naar dit veiligere systeem
    • E-mailadressen via een eigen domein aanmaken, zoals [email protected] – Ideaal als je een Digital Nomad of ZZP-er bent. Het staat toch een stuk professioneler om vanaf je eigen domein te e-mailen ipv een gratis mailadres.

    StartMail is Nederlands en gevestigd in Nederland dus moet voldoen – en voldoet ook ruim – aan de Europese privacyregels.

    Waarom betalen voor een e-maildienst als het ook gratis kan? Een goede vraag, maar wist je dat je ook betaalt voor de “gratis” e-maildiensten van de grote Amerikaanse bedrijven? Je betaalt met je data, zij lezen je data en gebruiken het om je advertenties te laten zien. Bij hen ben je geen klant, maar ben je het product! Door over te stappen naar een betaalde, heel voordelige en superveilige e-maildienst maak je daar een einde aan en houd je jouw data voor jezelf.

    Alle voordelen van StartMail op een rij
    Alle voordelen van StartMail op een rij

    Voordelen van versleutelde e-mail: het beschermt je privacy

    E-mail is de populairste manier van communiceren voor digitale nomaden. Heb je er echter wel eens over nagedacht hoeveel informatie je overdraagt als je een e-mail stuurt? In de huidige digitale wereld kunnen je e-mailadres en andere persoonlijke informatie gemakkelijk online terechtkomen. Online als in openbaar beschikbaar, bijvoorbeeld als het in handen van anderen komt door een datalek of hack.

    Als een onbekende of een derde partij jouw persoonlijke informatie misbruikt, zijn de gevolgen zeer schadelijk. Als je je ook zorgen maakt over hoeveel informatie over jou online beschikbaar is, lees dan verder voor meer informatie over de voordelen van versleutelde e-mail. Als je de overstap eenmaal maakt, zul je zien hoe makkelijk het is en hoeveel voordeel je ervan hebt.

    Voor wie is versleutelde e-mail echt een must?

    Voordat we ingaan op de details van het versleutelen van je e-mail, moeten we eerst hebben over waarom het zo belangrijk is. De eenvoud en voordelen van e-mail maken het geweldige manier om met alles en iedereen in contact te blijven, van klanten tot vrienden en familie. Maar dit gemak en de afhankelijkheid die we hebben van e-mail maakt het ook een makkelijk en ideaal doelwit voor hackers. Cybercriminelen kunnen je persoonlijke informatie in handen krijgen door je e-mail te onderscheppen of zich toegang te verschaffen tot je e-mailaccount.

    Meer dan de helft van alle e-mailberichten loopt het risico te worden onderschept, bespioneerd of blootgesteld aan hackers. Als je encryptie gebruikt, bescherm je de e-mails tegen nieuwsgierige ogen. Als iemand je e-mails onderschept kan de inhoud zo gelezen worden, tenzij je de e-mails versleuteld (encrypted e-mail). Als iemand je e-mails aan klanten onderschept en toegang krijgt tot de inhoud van je e-mails, kan hij snel informatie over jou of je klanten ontdekken die je liever privé houdt.

    Wat is het versleutelen (encrypten) van e-mail en hoe doe je dat?

    Versleuteling oftewel encryptie is het coderen van informatie, zoals e-mails, zodat alleen de beoogde ontvanger het kan lezen. Dit gebeurt letterlijk door de digitale informatie te versleutelen via een code of wachtwoord.

    De versleutelde gegevens worden dan naar de ontvanger gestuurd, die alleen toegang heeft tot de sleutel die nodig is om ze te decoderen. Telkens als je ervoor kiest je e-mails te versleutelen, zet je een stap om de online privacy te vergroten. Met versleuteling vervorm je je gegevens, zodat alleen de ontvanger de inhoud van je e-mails en andere gegevens kan zien. Als derden je versleutelde e-mails proberen te lezen, zien ze alleen wartaal van letters, cijfers en allerlei karakters. Lees hier meer over het versleutelen van je e-mailberichten.

    Waarom zou je je druk maken over e-mailprivacy?

    We e-mailen met z'n allen al zo lang via de bekende gratis e-maildiensten. Waarom zou je je nog zorgen maken over privacy van je e-mails en je account? Er zijn verschillende redenen om je daar druk over te maken en over te stappen naar een veiligere manier om te e-mailen.

    Het beschermt je identiteit. Een belangrijke zorg van online privacy is het zoveel mogelijk afschermen van je identiteit. Als je een versleuteld e-mailaccount gebruikt, kun je niet gemakkelijk worden geïdentificeerd aan de hand van je e-mails. Als iemand je e-mails leest, ziet hij alleen een onbegrijpelijke warboel van letters en cijfers. Omdat je e-mails niet aan jou gekoppeld kunnen worden, is het moeilijker voor anderen om achter je persoonlijke informatie te komen, zoals je naam, adres of telefoonnummer.

    Het beschermt je gegevens. Als je een e-mail ontvangt met kwaadaardige inhoud, is het gemakkelijker voor iemand om je gegevens te stelen als je e-mails onversleuteld zijn. Dit komt omdat hackers kunnen zien wat je in je e-mails verstuurt en leest. Als je je e-mails versleutelt, worden je gegevens vervormd, zodat hackers niet kunnen lezen wat je verstuurt.

    Het beschermt je datastroom. Je e-mails reizen voortdurend over een netwerk van computers. Als je in onversleutelde e-mails communiceert, kan iedereen die toegang heeft tot het netwerk zien wat je verstuurt en ontvangt. Dit omvat informatie over de computers die je deelt, inclusief hun IP-adressen. Het versleutelen van je e-mails houdt je communicatie echter volledig verborgen en beschermd.

    Overal veilig werken als Digital Nomad
    Zet veiligheid en handigheid voorop als je werkt als Digital Nomad

    Voordelen van tijdelijke of ‘burner’ e-mailadressen

    Heb je het gevoel dat je e-mail inbox altijd vol is? Alsof er geen manier is om van al die berichten af te komen? Als je je overweldigd voelt door het aantal e-mails dat je elke dag krijgt, is er een simpele oplossing.

    Uit onderzoek blijkt dat de meeste volwassenen in westerse landen meer dan 2.000 e-mails per jaar ontvangen. Met zoveel berichten die dagelijks binnenkomen, is het geen wonder dat mensen het gevoel hebben dat hun inbox altijd overvol is. Het grappige is alleen dat veel e-mails relatief minder belangrijk zijn. Het zijn nieuwsbrieven of andere commerciële berichten.

    Maar je hoeft je niet meteen uit te schrijven van e-maillijsten. Je wilt toch op de hoogte blijven en geen nieuws of aanbieding missen. De oplossing is simpel: ga tijdelijke e-mailadressen oftewel burner e-mailadressen gebruiken.

    Wat zijn tijdelijke of ‘burner’ e-mailadressen en waarom zou je ze gebruiken?

    Een burner e-mailadres is een gewoon e-mailadres dat je aanmaakt met een eigen naam of een code. Je maakt bijvoorbeeld winkelnaam@jouwdomein en gebruikt dit adres dan voor alle e-mailcommunicatie met die bepaalde winkel of merk.

    Zo bescherm je je eigen e-mailadres en kan deze nooit in verkeerde handen vallen. En houdt je alle belangrijke en onbelangrijke communicatie gescheiden. Er zijn drie redenen om te overwegen om burner e-mailadressen te gebruiken in je dagelijkse communicatie.

    Het verkleint het aantal spamberichten. Burner e-mailadressen zijn essentieel om ongewenste spam en scam e-mails te voorkomen. Als je een “echt” e-mailadres gebruikt voor online communicatie, kunnen andere mensen (hackers, spammers, enz.) die berichten gemakkelijk naar jou terugleiden.

    Je blijft ermee anoniem. Burner e-mailadressen zijn geweldig om ongewenste aandacht te vermijden. Als je e-mails verstuurt met een “burner” adres, kan niemand die berichten naar jou herleiden. Natuurlijk moet je nog steeds je e-mailaccount beschermen met een sterk wachtwoord en tweestapsverificatie.

    Je bent veiliger online. Burner e-mailadressen zijn ook nuttig om veilig online te blijven. Net zoals je nooit je persoonlijke e-mailadres zou willen gebruiken voor online winkelen of financiële transacties, zou je ook je werk e-mailadres niet moeten gebruiken voor online activiteiten.

    Door een burner e-mailadres te gebruiken kan niemand die berichten naar jou herleiden. Op die manier kun je vrij online communiceren zonder bang te zijn dat je gespamd of opgelicht wordt. Als je gegevens uitgelekt worden of ze sturen spamberichten waar je niet vanaf komt, schakel dan het burner e-mailadres uit of gooi het weg. Door een veilige en voordelige e-maildienst als StartMail te gebruiken, kun je een onbeperkt aantal aliassen oftewel burner e-mailadressen aanmaken. Het is allemaal onderdeel van hun dienst: een lage prijs voor een compleet e-mailpakket.

    Een goede stap naar meer online veiligheid en bescherming van je data

    Als Digital Nomad heb je niet alleen de verantwoordelijkheid over je eigen gegevens maar ook over die van je klanten. Gebruik je nog steeds een gratis Gmail of ander Big Tech e-mailadres of e-mailprogramma om met klanten onversleuteld te communiceren dan is nu de tijd om over te stappen en die extra korting mee te pakken op een encrypted e-maildienst waar je onbeperkt alias e-mailadressen aan kunt maken.

    Maar weet wel dat versleutelde e-mails en het gebruiken van tijdelijke e-mailadressen is een van de stappen die je als Digital Nomad kan zetten naar een beter bescherming van jouw data en die van je klanten. Er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome leiden, zo ook met online veiligheid als je op verschillende, openbare plekken ter wereld gaat werken.

    Met een Virtual Private Network (VPN) versleutel je alle datastromen vanaf computer naar het internet en verberg je je echte locatie. Hierdoor kunnen anderen niet je data uitlezen of achterhalen waar je je bevindt. Een VPN heb je al voor een paar euro per maand (met een proefperiode van 7 dagen) dus waarom zou je niet voor die extra veiligheid gaan? En als bonus: je kunt met een VPN ook TV en films via streamingdiensten bekijken die een geoblokkade gebruiken. Ideaal om te relaxen als je klaar bent met je projecten.

    Door een VPN te gebruiken en versleutelde e-mails te versturen, heb je een zeer goede stap gezet om overal ter wereld een stuk veiliger te werken. Dit is vooral belangrijk als je constant gebruik gaat maken van gratis openbare wifi-hotspots of zomaar ergens in je een co-working space je laptop inplugt.

    Zie voor meer tips over het beschermen van je systemen en data in ons artikel over het beschermen van je digitale eigendommen. Perfect leesvoer voor reizende ZZP-ers en Digital Nomads om je voor te bereiden op het grote internationale avontuur.

    5 1 stemmen
    Article Rating

    Nog meer informatie over:

    123NZ Reisblog

    123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

    123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

    123NZ draait op koffie

    Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
    Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

    Inschrijven
    Abonneren op
    guest
    0 Reacties
    Inline Feedbacks
    Bekijk alle commentaren
    Scroll naar boven