Al eens op hete kolen gelopen? Ga dan naar Rangitoto Island!

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Rangitoto is het vulkanische eilandje dat ligt op zo'n 20 minuten varen (met de ferry) vanaf Auckland downtown. Net zoals zoveel vulkanen in Nieuw-Zeeland is er geen activiteit meer. Maar dat betekent niet dat het niet warm is. Loop mee door deze blogpost en zie wat het eiland te bieden heeft.

  Rangitoto eiland is zo'n 600 jaar geleden uit het water tevoorschijn gekomen door verschillende vulkaanuitbarstingen. Het is daarmee de jongste (niet-actieve) vulkaan van Auckland. Een bezoek aan Rangitoto is ideaal als dagtocht; gewoon om de stad Auckland even te ontsnappen. Je kunt er hiken, zwemmen en relaxen.  Verdere (achtergrond)info kun je vinden op deze DOC-pagina over het unieke eiland.

  Hoe kom je op Rangitoto eiland?

  Voor $33 heb je een retourtje (2018 prijzen) met de Fullers ferry van Auckland Ferry Building naar Rangitoto (en weer terug). Let wel goed op de tijden want als je de laatste ferry mist, kun je terug zwemmen. Kamperen of overnachten is er niet mogelijk.

  Aankomst Rangitoto Island
  Aankomst op Rangitoto Island

  Tips voor je bezoek aan Rangitoto

  Deze zaken zijn belangrijk om te weten als je je trip naar Rangitoto gaat plannen:

  • Op het eiland is niets van eten of drinken te koop. Je moet alles echt zelf meenemen,
  • Het eiland is een natuurreservaat dus maak je schoenen goed schoon, neem eten mee in afgesloten bakken of zakken en zorg dat je niets van ongedierte of andere zaken dat de natuur van Rangitoto kan schaden per ongeluk meeneemt.
  • Doe stevige (wandel)schoenen aan wat je gaat op vulkanisch gesteente en grindpaden lopen.

  Neem vooral flink wat water (of ander drinken) mee want het kan echt warm worden op Rangitoto. Uiteraard hangt het van het weer die dag af, maar er speelt meer mee. Omdat het eiland uit vulkaangesteente bestaat, houdt het de warmte erg goed vast. Tijdens het lopen krijg je dus vooral ook reflecterende warmte vanuit de omgeving op je af. Leg je hand maar eens op de grond als je op zo'n grindpad/weg aan het lopen bent. Alsof je op hete kolen loopt.

  Zo ziet een dag op het eiland eruit

  Onze route bestond die dag (van 10.00 aankomst tot 16.00 vertrek) uit deze routes.

  • Summit track: van de werf naar de top van de vulkaan (1 uur) om daar van het uitzicht te genieten, te lunchen en te chillen.
  • McKenzie Bay naar Rangitoto Wharf (3 uur): vanaf de vulkaantop afdalen naar McKenzie Bay (uurtje) met uitzicht op de vuurtoren. Het is aan te raden om even lekker te gaan zwemmen en af te koelen om pas daarna – via de bloedhete weg in 2 uurtjes – terug naar de werf te lopen. Vlakbij de werf kom je een aantal ‘baches' (strandhuisjes) tegen, waarvan er eentje is ingericht als museum.

  Foto's van mijn dagtrip naar het eiland

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven