Lang genieten van Nieuw-Zeelands speciaalbier op de Beer Mile in Auckland

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Voor de liefhebbers van speciaalbier (‘craft beer’ zeggen ze in Nieuw-Zeeland) is er nu iets moois in Auckland: de Beer Mile, een strip in Auckland met een verzameling van bierbrouwerijen, ‘taprooms’, ‘cellar doors’ en pubs met speciaalbier.

  De Beer Mile in Auckland is de onofficiële benaming die een aantal brouwerijen van speciaalbier en ‘craft beer pubs’ aan zichzelf hebben gegeven nadat ze allemaal in hetzelfde gebied in Auckland hun horecagelegenheid hebben geopend.

  Lokatie van de Beer Mile in Auckland

  De Beer Mile in Auckland is makkelijk te vinden en je kunt er makkelijk komen. Het gebied ligt namelijk tussen de treinstations Mt Eden en Morningside (met er tussenin station Kingsland) op de Western Line. Van Britomart in het centrum van Auckland ben je zo met de trein bij de Beer Mile. Ook rijden er diverse buslijnen vanuit het centrum naar dit gebeid in Kingsland en Morningside.

  Verplaatsen op de Auckland Beer Mile

  Eigenlijk ligt alles redelijk dicht bij elkaar op de Beer Mile in Auckland. Het is allemaal prima te lopen. Als je start op station Morningside dan ben je op slechts 4 minuten lopen van de eerste brouwerij en kroeg oftewel twee vliegen in een klap. Daarna is het pak ‘em beet 30 minuten lopen naar de volgende groep.

  Of je pakt tussendoor de bus of een van de vele elektrische scooters die je in Auckland kunt vinden.

  Alle brouwerijen en pubs op rij

  Als je op proeftocht gaat over de Beer Mile in Auckland, bereid je dan maar voor op een lange maar smakelijke dag. De volgende brouwerijen en/of craft beer bars ga je tegenkomen onderweg.

  Urbanaut – brouwerij/cellar door (Morningside)

  Bij de brouwerij van het bekende Urbanaut (bekend van goede IPA’s en hun Beer Blenders kun je een rondleiding krijgen en zien hoe hun biertjes gemaakt worden. Altijd zeer interessant.

  Uiteraard kun je er ook craft beer direct van de brouwerij kopen (“cellar door”). Helaas valt er weinig te brouwen omdat ze geen tap room of cafe hebben.

  Maar gelukkig kom je direct aan de overkant van de straat deze tegen….

  Beer Spot – pub (Morningside)

  Vanuit de Urbanaut brouwerij steek je over en ben je bij Beer Spot, een pub waar het maar om één ding draait: craft beer proeven, het beste dat Nieuw-Zeeland te bieden heeft. De Beer Spot heeft in totaal 5 locaties in Auckland, maar deze in Morningside aan de Auckland Beer Mile is de meest ideale.

  Beer Spot - Auckland Beer Mile
  Bij Beer Spot aan Beer Mile in Auckland valt veel te proeven

  Je kunt kiezen uit 42 taps (yep het is een echt taphuis) met een mooie dwarsdoorsnede van speciaalbier uit Nieuw-Zeeland. Dit is de perfecte plek voor een echte craft beer fan. Je kunt gaan voor een serie proefglazen of direct je favoriete in een groot glas laten schenken.

  Garage Project – taproom (Kingsland)

  Als je de Beer Mile in Auckland doet, dan mag een bezoek aan de tap room van Garage Project niet ontbreken. Je kunt hier niet alleen de nieuwste creaties van Garage Project proeven maar ook merchandise kopen of bier voor thuis.

  Proeverij Garage Project aan Beer Mile in Auckland
  De selectie bij Garage Project is altijd klein maar fijn

  In de GP tap room in Auckland kun je alleen tasting flights nemen omdat er geen grote glazen worden geschonken. Er kan dus alleen geproefd worden en niet gedronken omdat het een taproom is en geen pub. Het heeft allemaal met de wetgeving in Nieuw-Zeeland te maken.

  Garage Project aanraders en/of gedronken bij mijn laatste bezoek:

  • Excessive Machine (Triple NEIPA) – lekker veel ananas en goed bitter
  • Double Red IPA – subtiel bitter met flink wat denneboomsmaak

  Behemoth Churly’s Bar – taproom/pub (Kingsland)

  Vanuit de Garage Project tap room ben je in een paar minuten lopen bij de nieuste aanwinst op de Auckland Beer Mile, de bar van Behemoth oftewel Churly’s Bar. Hier kun je volop grote glazen heerlijk Behemoth craft beer drinken, maar ook kiezen voor een serie proefglazen. Er is ook volop te eten dus Churly’s is een uitstekende keuze om aan het einde van de middag of begin van de avond te zijn.

  Behemoth aanraders en/of gedronken bij mijn laatste bezoek:

  • Ruin Your Dinner (Milk Stout) – smaakt als een vloebare After-Eight, met veel chocola en pepermunt.

  Fridge & Flagon by Beer Jerk – (Mt Eden)

  Deze pub komt uit de koker van de mensen achter Beer Jerk, de online shop voor craft beer in Nieuw-Zeeland. De focus ligt hier op een seleectie van Nieuw-Zeelands speciaalbier en dat uit Australië. De menukaart ziet er hier ook goed uit dus ook een aanrader om wat hapjes bij je biertje te nemen. Zelf moet ik deze locatie op de Auckland Beer Mile nog bezoeken dus foto’s volgen nog.

  Galbraith – pub (Mt Eden)

  Een klassieker in Auckland is de brew pub Galbraith. Vanwege de Auckland Beer Mile heeft men de lijn doorgetrokken en hoort deze brewpub er nu ook bij. Het is een klassiek Nieuw-Zeelandse (Engelse) pub waar ze traditioneel (Engels) bier brouwen. Geen aanrader om heen te gaan omdat er zoveel mooier en lekkerder craft beer te krijgen is op de Beer Mile. Galbraith is het gewoon net niet.

  Kaart van de Auckland Beer Mile

  Om jouw bezoek aan de Beer Mile in Auckland makkelijk te maken, vind je hieronder de kaart met alle brouwerijen en pubs op deze Speciaalbier Strip in Auckland.

  Extra tips voor je bezoek aan de Auckland Beer Mile

  Ben je van plan om de Beer Mile in Auckland te gaan bezoeken, zorg dan dat je voldoende tijd hebt. Je hebt er minstens een middag voor nodig, maar iets langer maakt het wel zo relaxt. Laat vooral hieronder in de reacties weten wat jouw favoriet op de Auckland Beer Mile was. Proost.

  4.2 5 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven