Recensie van boek ‘Een enkeltje Auckland please’

Reismaatje

Reismaatje

Reismaatje

Reismaatje

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  We krijgen soms ook blogposts van anderen toegestuurd. Deze blogger schreef enthousiast over het boek ‘Een enkeltje Auckland please' dat je inspireert en/of op weg helpt bij je emigratie naar Nieuw-Zeeland. Lees dus snel deze recensie van Essie.

  Emigreren naar Nieuw-Zeeland

  Boek: Een enkeltje Auckland please

  Omdat ik zelf op dit moment een visum aanvraag voor Nieuw Zeeland heb lopen werd ik via een vriend gewezen op het boek ‘Een enkeltje Auckland please' van Marisa Garau. Als liefhebber van Nieuw-Zeeland is dat natuurlijk iets wat ik moet lezen, zeker ook omdat het precies de situatie beschrijft waar ik momenteel in zit.

  Dus ik hoefde er niet twee keer over na te denken en ben gelijk begonnen met lezen. Van begin af aan was het voor mij dan ook één en al herkenning, alsof ik mijn eigen verhaal zat te lezen. Het boek gaat over de beslissing van Marisa en haar vriend Arjan om het drukke, hectische leven in Amsterdam achter zich te laten en een nieuw leven ergens anders op de wereld op te bouwen. Ze denken over Canada en Australië maar uiteindelijk wordt de keuze gemaakt voor Nieuw-Zeeland.

  Handige informatie

  Het boek geeft naast allerlei praktische informatie, zoals bijvoorbeeld wat doen emigratiebureaus en welke stappen moeten er worden genomen, ook een persoonlijk verslag weer van de emoties die deze stap met zich meebrengt.

  Voor mij is dit het perfecte verhaal dat heel duidelijk laat zien dat je vooral geduld moet hebben. En dat je naast stapjes vooruit ook wel eens een stapje terug moet doen om je droom te verwezenlijken. Maar wanneer je zelf de juiste weg blijft bewandelen je uiteindelijk dat gewilde visum gaat krijgen.

  Conclusie

  Dit boek is een absolute aanrader voor iedereen die overweegt om de stap van emigreren naar Nieuw-Zeeland te gaan zetten. Waarin persoonlijke ervaringen een beter referentiekader zijn dan de beloftes van allerlei vaak schimmige emigratiebureaus.

  Wil je ook dit boek lezen? Ga dan eens langs bij je lokale bibliotheek of bestel het boek online (verkrijgbaar als paperback of als digital versie).

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Reismaatje

  Reismaatjes zijn de vrienden van 123NZ. Vrienden met dezelfde liefde voor Nieuw-Zeeland. Je kunt het ook wel gastbloggers noemen. Of aandragers van onderwerpen voor gastblogsposts. Reismaatjes sturen ons teksten of ideëen en wij bepalen of het geschikt is en of we het willen plaatsen (met eventueel wat aanpassingen).

  Reismaatjes zijn de vrienden van 123NZ. Vrienden met dezelfde liefde voor Nieuw-Zeeland. Je kunt het ook wel gastbloggers noemen. Of...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven