Sprakeloos na 6 uur Top of the Lake: mini-serie die opgenomen is in Nieuw-Zeeland

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Er zijn van die unieke kansen in je leven waar je niet lang over na hoeft te denken. Toen filmdistributeur Lumiere ons benaderde met de vraag of we aandacht wilden besteden aan de nieuwe mini-serie Top of the Lake en of we ook nog eens een eenmalige screening in EYE Amsterdam mee wilden maken, riepen we meteen JA TUURLIJK!

  Oh ja, hadden we al gezegd dat het hele verhaal (nadruk: het is een verhaal, het is niet echt) zich in Nieuw-Zeeland afspeeld? Nog een super-reden voor ons om de serie als een geheel in Eye Amsterdam te gaan zien. Plus, hoe cool is het om 6 uur lang een mini-serie op een mega-groot scherm in de bioscoop te zien?

  Het grappige is dat het helemaal niet als 6 uur aanvoelde. Top of the Lake was zo mysterieus, apart en spannend dat je helemaal in het verhaal gezogen werd. Na afloop was het alsof je gewoon een film gezien had. De tijd vloog voorbij.

  Eenmalige voorstelling van alle afleringen van Top of the Lake in Eye Amsterdam (6 uur)
  Eenmalige voorstelling van alle afleringen van Top of the Lake in Eye Amsterdam (6 uur)

  Onze review van Top of the Lake

  Een reminder voor degenen die onze vorige blogpost over Top of the Lake gemist hebben: “Top of the Lake gaat over de 12-jarige zwangere Tui die zelfmoord probeert te plegen in een ijskoud meer. Politie-detective Robin Griffin heeft vele vragen voor haar, maar als Tui opeens verdwijnt zit Griffin verstrikt in de geheimen en intriges van het kleine dorp.”

  En met het grote bioscoopscherm zat je echt helemaal in Nieuw-Zeeland, echt helemaal in het verhaal. De omgeving van Queenstown op het Zuidereiland komt fantastisch tot z'n recht. Zoals je al zag in de korte omschrijving van Top of the Lake hierboven, is het verhaal niet het vrolijkste. Ondanks dat valt er voldoende te lachen. Echt waar.

  In de basis is Top of the Lake een crime serie oftewel een klassieke “whodunnit”. De vraag is nu alleen: wat is er met Tui gebeurt? Nu maar ook in het verleden. Naar mate de speurtocht vordert komen vele characters meer over zichzelf en de omgeving te weten. De kleine community van Lake Top (fictieve naam want het is een verhaal) ligt afgelegen tussen bergen, bos en meer en is een gesloten geheel.

  Die woestheid en de ruigheid van de Nieuw-Zeelandse natuur komt heel mooi terug in de ruigheid van de persoonlijkheden. Wat lijkt op grote schoonheid en rust, zelfs paradijselijk, blijkt er onder een ongelooflijke ruwheid en wreedheid te bevatten. Het rustgevende meer dat diep en ijskoud is en iedereen tot zich neemt die zich er te lang in bevindt, tot en met ogenschijnlijk kalme personen die een zwart gat als hart blijken te hebben of het verleden als steeds zwaarder drukkende last mee dragen.

  Waarom zou je Top of the Lake gaan zien?

  Er zijn eigenlijk maar twee redenen om Top of the Lake te gaan zien, namelijk als je…

  • dol bent op mysteries en crime series;
  • en/of meer van de ruige Nieuw-Zeelandse natuur wilt zien.

  Zeg je JA bij een van die redenen, dan ga je zeer veel spanning en plezier beleven aan deze fantastische mini-serie uit Nieuw-Zeeland.

  Waar kan ik deze mini-serie gaan zien?

  Wij hebben Top of the Lake in de bioscoop gezien (lucky us) maar jij kunt de serie gewoon thuis bekijken. Zowel de seizoen 1 als 2 van Top of the Lake zijn heel voordelig online verkrijgbaar op DVD. Jazeker, in 2017 is namelijk seizoen 2 van Top of the Lake uitgekomen. Deze duurt eveneens zo'n 6 uur.

  5 1 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven