Onze artikelen/blogposts over:

wildkamperen

Wildkamperen oftewel ‘freedom camping’ is populair in Nieuw-Zeeland. Niet alleen bij de lokale bevolking maar ook bij toeristen. Wildkamperen is een ideale manier om veel van Nieuw-Zeeland te zien en op mooie, afgelegen plekken te kamperen.

Maar er zijn ook regels rondom wildkamperen in Nieuw-Zeeland. Het kan niet zomaar overal. In al deze blogpost vind je alle info over wildkamperen, wat mag wel en wat mag niet. En natuurlijk tips en waar je kunt wildkamperen.

Prachtige zonsondergang met veel kleuren, uitzicht over het water

Wat is de beste camper voor een rondreis in Nieuw-Zeeland? Kies een goede & voordelige huurcamper met deze tips!

Door 123NZ Reisblog / 2 april 2024 / 0 reacties

Als je de rondreis door Nieuw-Zeeland aan het plannen bent, komen er allerlei vragen op. Van “gaan we een auto of camper huren in Nieuw-Zeeland?” tot “of toch liever een wagen kopen?”. En als het huren wordt, wat voor soort camper is dan het beste en bij wie? Al je campervragen worden beantwoord in deze […]

Lees deze blogpost
Zo is self-contained kamperen in Nieuw-Zeeland aangegeven

Alle officiële wijzigingen van self-contained kamperen in Nieuw-Zeeland op rij: dit verandert er vanaf 2023

Door 123NZ Reisblog / 10 juni 2023 / 0 reacties

Als je naar Nieuw-Zeeland komt om van de prachtige natuur te genieten dan wil je er natuurlijk zo dichtbij mogelijk komen en er zoveel mogelijk van zien. Velen kiezen voor een self-contained camper. Recent zijn er veranderingen in het systeem van self-contained certificeringen doorgevoerd. Voorkom verrassingen en lees er hier alles over.

Lees deze blogpost
(wild)Kamperen bij Lake Tekapo

Wildkamperen in Nieuw-Zeeland: hoe, wat en waar?

Door Martijn / 28 januari 2018 / 0 reacties

Over wildkamperen in Nieuw-Zeeland gaan veel verhalen rond. Dat maakt het niet makkelijker om er precies achter te komen wat het nu is en vooral waar ‘freedom camping’ (wildkamperen) is toegestaan in Nieuw-Zeeland. Daarom ga ik alle mythes nu doorprikken en je de regels geven. Zodat jij zorgeloos kunt slapen en ’s ochtends met een […]

Lees deze blogpost
Scroll naar boven