Onze artikelen/blogposts over:

self-contained

Wat is dat ‘self-contained’ eigenlijk? Je hoort het veel in Nieuw-Zeeland als het gaat om campers: ‘self-contained’ tegenover ‘non-self-contained’.

Letterlijk betekent ‘self-contained’ dat je zelfvoorzienend bent oftewel dat je geen afval of uitwerpselen achterlaat als je ergen kampeert (camper) of slaapt (tent).

Er zijn een aantal regels met betrekking tot ‘self-contained’ en deze artikelen gaan daar verder op in. Dan weet je precies waar je aan toe bent. En dat ‘self-contained’ niet altijd beter is dan ‘non-self-contained’. Kijk maar.

Zo is self-contained kamperen in Nieuw-Zeeland aangegeven

Alle officiële wijzigingen van self-contained kamperen in Nieuw-Zeeland op rij: dit verandert er vanaf 2023

Door 123NZ Reisblog / 10 juni 2023 / 0 reacties

Als je naar Nieuw-Zeeland komt om van de prachtige natuur te genieten dan wil je er natuurlijk zo dichtbij mogelijk komen en er zoveel mogelijk van zien. Velen kiezen voor een self-contained camper. Recent zijn er veranderingen in het systeem van self-contained certificeringen doorgevoerd. Voorkom verrassingen en lees er hier alles over.

Lees deze blogpost
McLaren Falls Park

Kamperen in Nieuw-Zeeland: voordelig het hele land ontdekken en slapen op de mooiste afgelegen plekken

Door Martijn / 14 december 2020 / 0 reacties

Als je echt unieke plekken in het land wilt zien, is kamperen in Nieuw-Zeeland dé manier. Je hebt alle vrijheid om te gaan in de richting die jij wilt. Je komt op plekken die voor “bus-toeristen” onbereikbaar zijn. Met al deze tips en info over (gratis) kamperen in NZ kun je direct op pad.

Lees deze blogpost
(wild)Kamperen bij Lake Tekapo

Wildkamperen in Nieuw-Zeeland: hoe, wat en waar?

Door Martijn / 28 januari 2018 / 0 reacties

Over wildkamperen in Nieuw-Zeeland gaan veel verhalen rond. Dat maakt het niet makkelijker om er precies achter te komen wat het nu is en vooral waar ‘freedom camping’ (wildkamperen) is toegestaan in Nieuw-Zeeland. Daarom ga ik alle mythes nu doorprikken en je de regels geven. Zodat jij zorgeloos kunt slapen en ’s ochtends met een […]

Lees deze blogpost
Scroll naar boven