Oud en Nieuw in Nieuw-Zeeland: zo vieren ze het

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Het klokje tikt inmiddels steeds luider… In Nederland is het nat en druilerig, maar in Nieuw-Zeeland is het nu 20 graden met een heerlijk zomerzonnetje. Oud & Nieuw in de zomer hoe zou dat zijn? Bekijk onze foto's en video's en zie hoe Oudejaarsavond in Nieuw-Zeeland gevierd wordt.

  Dat het tijdsverschil tussen Nederland en Nieuw-Zeeland nu 12 uur is, weet je vast al. Dat betekent dat als wij in Nederland onze bammetjes met kaas voor de lunch om 12u 's middags eten, de Nieuw-Zeelanders al druk bezig zijn met het vieren van Oud & Nieuw en het aftellen naar het nieuwe jaar. Als je daar op reis bent of aan het werk met je working holiday visum, maak je dus als één van de eersten op de planeet het nieuwe jaar mee. Zo vieren ze Oud & Nieuw in Nieuw-Zeeland.

  Oud & Nieuw in Auckland

  Oud & Nieuw in Auckland (foto door Anuradha Dissanyake | Flickr)
  Oud & Nieuw in Auckland (foto door Anuradha Dissanyake | Flickr)

  Oud & Nieuw in Wellington

  Oud & Nieuw in Christchurch

  Oud & Nieuw in Dunedin

  Oud & Nieuw vieren in Nieuw-Zeeland

  Het is uniek om Oud & Nieuw eens een keer niet in de regen en/of kou te vieren. In Nieuw-Zeeland vier je Oud & Nieuw in de zomer. Je staat de hele dag in je korte broek en op slippers leuke zomerse dingen te doen en 's avonds vier je een zwoel Oud & Nieuw. Er zijn divere feesten en festivals met Oud & Nieuw in Nieuw-Zeeland. Plus vele steden organiseren een vuurwerkshow, zodat jij je vingers er niet aan hoeft te branden.

  In principer mag je vuurwerk afsteken in Nieuw-Zeeland met Oud & Nieuw, maar bijna niemand doet het. De regels voor vuurwerk zijn wat apart in NZ. Vuurwerk mag namelijk alleen verkocht worden voor de feestdag Guy Fawkes Day, ook wel Bonfire Day genoemd. Heb je daarna vuurwerk over dan mag je dat thuis bewaren en afsteken wanneer je wilt, het hele jaar door. Maarrrrr, alleen vanaf je eigen grond (tuin, patio, deck etc) en niet  vanaf gemeentegrond. Zover de officiële regels omtrent vuurwerk in Nieuw-Zeeland.

  Zoals gezegd, er zijn veel vuurwerkshows door het land dus ga vooral daar van genieten. Geniet van het lekker weer en de unieke manier van het vieren van Oud & Nieuw. In Zeeland ga je als eerste het nieuwe jaar in. En dankzij het tijdverschil heb je alle tijd om je kater weg te slapen om daarna fris en fruitig rond lunchtijd op 1 januari je familie in Nederland te bellen. 🙂 Veel plezier.

  2 4 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  1 Reactie
  nieuwste
  oudste meest gestemd
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  trackback
  Feestelijk oud en nieuw in Zeeland: ervaar een bijzondere start van het nieuwe jaar!
  26 april 2023 09:05

  […] Hoe vieren ze Oud & Nieuw in Nieuw-Zeeland? […]

  Scroll naar boven