De grens van Nieuw-Zeeland is weer open. Alle reizigers zijn weer welkom!

123NZ

123NZ

123NZ

123NZ

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Het nieuws over COVID-19 (Coronavirus) werelwijd zorgt ervoor dat er veel juiste maar vooral ook onjuiste informatie over COVID-19 en de gevolgen voor reizen naar Nieuw-Zeeland in omloop is op social media. Wij zetten alle juiste feiten voor je op een rij.

  Deze blogpost wordt constant ge-update zodat jij altijd over de laatste informatie over Nieuw-Zeeland en COVID-19 op de hoogte bent. De publicatiedatum passen we ook steeds aan zodat je ziet wanneer de post voor het laatste ge-update is.

  Lees hieronder alles over hoe COVID-19 is aangepakt in Nieuw-Zeeland en wat de invloed op alles en iedereen geweest is. En zie meteen de laatste updates en het nieuws over het feit dat de Nieuw-Zeelandse grens weer open is!

  Is de grens van Nieuw-Zeeland al open? (sneak preview: JA)

  De korte versie… De grens van Nieuw-Zeeland is weer open voor alle reizigers. De iets langere versie met meer info vind je hieronder.

  • Sinds 14 maart 2022 zijn working holiday reizigers weer welkom en is er geen zelf-isolatie.
  • Sinds 2 mei 2022 kunnen toeristen weer op reis naar Nieuw-Zeeland. Het gaat dan om reizigers die geen visum nodig hebben oftewel reizigers ‘visa waiver' (NZeTA), dus als je voor 3 maanden of korter naar Nieuw-Zeeland gaat.
  • Sinds eind juli 2022 zijn alle andere reizigers en resterende visahouders weer welkom.
  • Sinds 13 september 2022 heeft Nieuw-Zeeland praktisch alle COVID-19 maatregelen afgeschaft en kunnen niet-gevaccineerde reizigers ook weer naar Nieuw-Zeeland reizen (meer info).

  Verder zijn er voor iedereen hierboven de volgende eisen:

  • Voordat je reis naar Nieuw-Zeeland begint, moet je nog wel een Traveller Declaration invullen. Je krijgt dan een QR-code als bewijs dat je het formulier ingevuld en ingestuurd hebt. Je bent da officieel “goedgekeurd”.
  • Bij aankomst krijg je 3 zelftesten, eentje voor op dag 0 of 1, eentje voor op dag 5 of 6 en eentje als back-up. Mocht je dan positief testen dan moet je naar een testcentrum voor een officiele test. Als je positief test terwijl je op reis bent in Nieuw-Zeeland moet je in zelf-isolatie gaan:

  Alle offciele informatie over het reizen naar Nieuw-Zeeland en info rondom Corona/COVID-19 vind je op de overheidspagina Unite Against COVID.

  Overzicht van eerdere informatie en feiten van toen

  Inmiddels heeft de werkelijkheid onderstaande informatie ingehaald. Echter voor de volledigheid en ter informatie hebben we deze laten staan. Het belangrijkste feit is nu dat de Nieuw-Zeelandse grens weer open is. Al het andere hieronder is inmiddels water onder de brug.

  Wat zijn de regels voor zelf-isolatie in 2022? (deze zijn inmiddels geschrapt)

  Zelf-isolatie oftewel thuisisolatie is de extra zekerheid die de Nieuw-Zeelandse regering heeft ingebouwd bij het open gaan van de grens in 2022.

  • Zelf-isolatie is simpel gezegd: binnen blijven voor de gesteld periode (nu 10 dagen).
  • Je mag reizen vanaf de plek van aankomst naar je plek van zelf-isolatie via publiek of privé transport.
  • Je mag zelf-isolatie doen bij anderen die niet met jou gereisd hebben, zoals vrienden, kennissen of familie. Deze personen kunnen hun leven gewoon hervatten en mogen naar buiten, tenzij jij positief test voor COVID-19.
  • Je moet je plannen voor zelf-isolatie klaar hebben bij aankomst in Nieuw-Zeeland. Het niet voldoen aan de regels van zelf-isolatie kan een boete opleveren via de wet op ‘COVID-19 Public Health Response'

  Wat is het verschil tussen zelf-isolatie en verplichte quarantaine (MIQ)?

  Nieuw-Zeeland kent sinds de eerste dagen van COVID-19 een verplichting om 14 dagen (inmiddels teruggebracht naar 10 dagen) in Managed Isolation Quarantine (MIQ) te verblijven. Een regel die geldt voor iedereen die nu al het land in mag (burgers, residents en eventuele uitzonderingen).

  MIQ is een gesloten en bewaakte instantie, een hotel dat door de regering voor het doel van quarantaine is aangesteld. De kosten zijn vast en voor iedereen gelijk. De plekken in MIQ zijn schaars. Al maanden “vechten” terugkerende Kiwi's om de schaarse MIQ-plekken via een loterij systeem, waardoor velen misgrijpen.

  Zelf-isolatie is meer een soort verplichte – meer vrijwillige isolatie – thuis, bij familie of vrienden of in een hotel of motel. Hierdoor is het minder dwingend, lager in kosten en makkelijker voor iedereen.

  Wat gebeurt er met mijn working holiday visum als ik deze niet kon gebruiken?

  Als je al een working holiday visum hebt gehad maar deze niet kon gebruiken door de COVID-19 beperkingen en de gesloten grens, dan is er goed nieuws. Je krijgt van Immigration New Zealand een nieuw working holiday visum waarmee je binnen 6 maanden (voor 13 september 2022 in Nieuw-Zeeland) moet zijn. Je ontvangt hierover een email van Immigration New Zealand. Ongeveer 20.000 reizigers uit verschillende landen komen hiervoor in aanmerken. Lees er meer over op de website van Immigration New Zealand.

  Inmiddels heeft Immigration New Zealand een nieuwe verlenging ingesteld voor reizigers die van deze eerste geen gebruik konden maken. Iedereen die in aanmerking kwam heeft weer een e-mail ontvangen.

  Meer vragen over visa in tijden van COVID-19

  Een opsomming van vragen + anwoorden en nieuwsfeiten die te maken hebben met Immigratie Nieuw-Zeeland en visa.

  Huidig working holiday verlengt met 6 maanden

  Reizigers die nu in Nieuw-Zeeland zijn op een working holiday visum hebben automatisch verlenging van 6 maanden gekregen. Eerst was er het plan om deze reizigers op een ‘Supplementary Seasonal Employment (SSE)' viusm te zetten aan het einde van hun working holiday, maar dat plan is geschrapt. Een working holiday verlenging van 6 maanden is makkelijker en beter voor iedereen. Daarmee kun je namelijk al het werk doen in plaats van alleen horti-/vino-culture met een SSE.

  Houd vooral de speciale pagina van Immigration NZ mbt COVID in de gaten.

  COVID-19 visum voor na een tijdelijk visum

  Als je in Nieuw-Zeeland bent op een tijdelijk visum dat verlopen is of gaat verlopen dan is er nu ook het COVID-19 visum voor tijdelijk verblijf. Hier zijn wel visumkosten aan verbonden.

  Verder dien je te voldoen aan deze eisen:

  • geldig paspoort hebben
  • je aan de regels & wetten houden en een “goed karakter” hebben
  • een geldige reden hebben om in Nieuw-Zeeland te blijven
  • Nieuw-Zeeland niet kan verlaten maar wel gaat plannen om dat te doen na het einde van je verblijf.

  Verder hoef je NIET AAN TE TONEN dat:

  • je voldoende geld hebt om in Nieuw-Zeeland te blijven
  • ticket dat je na NZ verder gaat reizen
  • niveau van je gezondheid (er zijn geen gezondheidseisen)
  • binnen tijdlimiet van een eerder visum te zijn gebleven

  Al die dingen hoef je voor dat nieuwe, tijdelijke COVID-visum niet aan te tonen. No worries.

  Wat is het ‘New Zealand Initiative' en wat heb ik eraan?

  Op 23 juli 2020 heeft een onafhankelijke denktank een voorstel aan de Nieuw-Zeelandse regering gedaan onder de naam “New Zealand Initiative”. In dit plan staan voorstellen hoe de Nieuw-Zeelandse regering op goede wijze met het openen van de grens om zou kunnen gaan.

  Let op: dit is een voorstel, een plan, het zijn nog geen concrete veranderingen. In het kort komt dit voorstel op het volgende neer:

  • Veilige toegang tot Nieuw-Zeeland toestaan en erkennen dat er landen of delen van landen zijn die COVID-19 ook goed hebben aangepakt.
  • Dit betekent dat er “veilige reizigers” zijn (uit landen die COVID-19 ook goed aangepakt hebben) en reizigers die “veilig gemaakt” moeten worden (via quarantaine).
  • Landen die in het plan als veilig worden aangemerkt zijn o.a. een aantal van de Pacific Islands en Taiwan. Reizen tussen deze landen is niet gevaarlijker dan binnen Nieuw-Zeeland reizen.
  • Het quarantaine-systeem van aankomende reizigers moet makkelijker en schaalbaarder worden, waarbij reizigers ook (deels) zelf voor de kosten opdraaien en het zelf moeten boeken.
  • Buitenlandse reizigers die geen NZ-burger of resident zijn, moeten volledig voor de kosgten van quarantaine opdraaien. Ook moeten ze verzekerd zijn voor zorgkosten als ze toch ziek worden door COVID-19 terwijl ze in Nieuw-Zeeland aan het reizen zijn.
  • Het voordeel van zelf de quarantaine-faciliteit boeken, is dat er door prijsverschillen in hotelkamers reizigers zelfzelf automatisch spreiden. In het huidige system heeft de Nieuw-Zeelandse overheid de hotelkamers voor quarantaine van tevoren ingekocht tegen een vaste prijs, ongeacht of er veel of weinig reizigers aankomen.
  • Buitenlandse reizigers toelaten als ze waarde toevoegen voor het land en de economie, zoals bijvoorbeeld internationale studenten die in Nieuw-Zeeland komen studeren (big business in NZ). Maar ook werknemers die nu al thuiswerken in hun eigen land. Zij kunnen dan naar het veilige Nieuw-Zeeland komen met werk en al. Ze doen dan nog steeds het werk in hun thuisland maar hoeven niet “opgesloten” te zitten zoals thuis in lockdown. In hun vrije tijd kunnen ze dan reizen en plezier hebben in Nieuw-Zeeland en hun verdiende geld uitgeven.

  Dat is de korte versie van het voorstel tot openen van de Nieuw-Zeelandse grens door deze denktank. Een plan/voorstel, het is nog niet concreet en zeker nog niet uitgevoerd. Zodra er meer nieuws hierover is, updaten we deze blogpost meteen.

  Nieuw-Zeeland verandert regels working holiday visum vanwege COVID-19

  Vanwege COVID-19 en de daaruit voortvloeiende reisbeperkingen en drukte bij Immigration New Zealand heeft Nieuw-Zeeland de volgende wijzigingen doorgevoerd voor het bekende working holiday visum.

  Het working holiday visum voor landen met een limiet is tijdelijk gestopt. Dit betekent dat inwoners van de volgende landen voorlopig geen WHV meer kunnen aanvragen:

  • Estland
  • Hong Kong
  • Slovenië
  • Spanje
  • Hongarije
  • Slowakije
  • Oostenrijk
  • Luxemburg
  • Zuid-Korea
  • Taiwan
  • China
  • Malta
  • Thailand
  • Turkije
  • Vietnam
  • Kroatië
  • Peru
  • Brazilië
  • Argentinië.

  Landen die geen limiet-aantal kennen (de ongelimiteerde landen), zoals Nederland en België, geldt deze verandering niet! Maar ook Nederlanders en Belgen kunnen nu geen working holiday visum aanvragen omdat deze nu niet in behandeling genomen kan worden. Tenzij je al in Nieuw-Zeeland bent, die aanvragen voor een working holiday visum worden wel in behandeling genomen.

  Ook deze veranderingen zijn weer ingetrokken en het leven is terug naar normaal!

  Algemene info over COVID-19 in Nieuw-Zeeland (oude info uit de tijd van de Coronamaatregelen)

  Dat COVID-19 aan een wereldwijde uitbraak bezig is en zeer serieus moet worden genomen staat als een paal boven water. Maar in deze tijden moeten we vooral ook zorgen dat we het bij juiste en vooral officiële informatie houden. Alle info in deze blogpost komt dan ook van Nieuw-Zeelandse instanties en zal worden ge-update als er veranderingen zijn.

  Hoe gaat de overheid van Nieuw-Zeeland om met de gevolgen van COVID-19?

  De Nieuw-Zeelandse overheid is zeer pro-actief om te voorkomen dat hier hetzelfde gaat gebeuren als in andere landen. Het streven is om verspreiding van het virus zoveel mogelijk in te dammen. Het oorspronkelijke alarmniveau-systeem in Nieuw-Zeeland zal vanaf december 2021 vervangen worden door een stoplicht systeem, waarin de kleuren groen, oranje en rood aangeven wat en hoeveel er mogelijk is.

  Algehele lockdowns zullen dan niet meer nodig zijn. Nieuw-Zeeland gaat leren leven met COVID-19 en de besmettingen die erbij horen, waardbij het wel zaak is om het gezondheidssysteem niet te overbelasten. Het stoplichtsysteem zorgt voor deze plaatselijke aanpak.

  Wat als ik al in Nieuw-Zeeland ben op een working holiday visum?

  De grens is gesloten voor inkomende reizigers (toerist en working holiday), maar je kunt het land nog steeds verlaten.

  Als je working holiday visum nog een lange tijd geldig is en je bent in Nieuw-Zeeland, dan zou je de keuze kunnen maken om te blijven tot het einde van je visum. In princpe zit je Nieuw-Zeeland veiliger dan in Europa.

  Kan ik nog naar Nieuw-Zeeland of is uitstellen beter?

  Als je nog in Nederland bent, dan is er geen keuze meer. Uitstellen is de enige optie. Even geen vakantie naar Nieuw-Zeeland en ook geen working holiday in Nieuw-Zeeland meer. Voor nu.

  De Nieuw-Zeelandse grens is gesloten dus zelfs voor de inwoners is reizen naar het buitenland bijna onmogelijk. Buitenlandse reizgers kunnen ook niet meer naar Nieuw-Zeeland reizen. De grens is dicht, alleen Nieuw-Zeelandse burgers, residents en een aantal uitzonderingsgevallen kunnen het land in.

  Wat als ik ziek word in Nieuw-Zeeland?

  Doe hetzelfde als je in Nederland zou doen: ga naar een huisarts of ziekenhuis. Je bent als reiziger goed verzekerd op reis gegaan want dat is en verstandig en een eis van het working holiday visum. Je kunt een doktersbezoek of ziekenhuisopname claimen op je lang-op-reisverzekering.

  Blijven doorlopen als je iets onder de leden denkt te hebben, is nu zeer onverstandig. Nieuw-Zeeland heeft een goed en modern ‘healthcare’ systeem, net zo goed als in Nederland. Geen zorgen dus.

  Wat doen bedrijven in Nieuw-Zeeland aan COVID-19?

  Sinds alarmniveau 1 is het leven in Nieuw-Zeeland praktisch terug naar normaal. Bedrijven en cafés zijn open als normaal. Alles mag weer op volle capaciteit draaien. Het NZ-publiek lijkt zich weinig meer aan te trekken van COVID. Het scannen met de COVID-tracking app in winkels e.d. gebeurt meer dan voorheen.

  Er wordt nog steeds gehamerd op het feit dat het gebruik van deze app nog steeds zeer belangrijk is, vooral als er later toch weer een uitbraak van COVID in Nieuw-Zeeland komt.

  Heeft COVID-19 invloed op het openbare leven in NZ?

  Tijdens de ‘lock-down' is het vooral stil op straat geworden. Je mocht nog steeds naar buiten voor een wandeling, sportbeoefening (alleen, zonder aanraking van objecten of anderen) of om naar de supermarkt te gaan. Inmiddels behoort dat beeld tot het verleden.

  Leeg winkelcentrum en parkeerterrein in NZ door COVID
  Het is stil op straat in Nieuw-Zeeland door de ‘lock-down' vanwege COVID-19

  Mijn vlucht naar Nieuw-Zeeland is geannuleerd. Wat nu?

  Veel luchtvaartmaatschappijen vliegen weer naar Nieuw-Zeeland. Qatar Airways, Emirates, Singapore Airlines en Air New Zealand hebben allemaal vluchten van en naar Nieuw-Zeeland.

  Als je van plan was om naar Nieuw-Zeeland te gaan, maar dat kan niet door gaan vanwege COVID-19 dan krijg je van je airline een voucher oftewel tegoed om een nieuwe vlucht in te boeken als dit alles voorbij is. Een goede oplossing omdat jij als reiziger uiteraard straks na de COVID-crisis weer op pad wilt.

  Ga dan ook niet moeilijk doen en eisen dat je een teruggave van je geld krijgt. Niemand heeft er iets aan als bedrijven in de reis- en toeristensector failliet gaan zodat straks niemand het meer kan veroorloven om te reizen. Een tegoed is een prima oplossing.

  Is vliegen tijdens COVID-19 wel verstandig?

  Tijdens de wereldwijde COVID-crisis wordt er weinig gevlogen. Luchtvaartmaatschappijen die nog wel vliegen, hebben hun schoonmaakprotocol aangescherpt en zorgen voor extra reiniging tijdens de uitbraak van COVID-19. Deze maatschappijen laten zien hoe ze zorgen dat jij veilig kunt vliegen, ook in tijden van het Coronavirus oftewel COVID-19.

  Mijn vraag over COVID-19 en reizen naar Nieuw-Zeeland staat er niet bij

  Heb je aan vraag over COVID-19 en hoe Nieuw-Zeeland ermee omgaat die er niet bijstaat? Post het als commentaar en we zorgen dat hij snel beantwoord wordt. Al onze informatie komt van officiële Nieuw-Zeelandse bronnen.

  5 3 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  39 Reacties
  nieuwste
  oudste meest gestemd
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Ruurd
  Ruurd
  Gast
  19 april 2022 21:04

  Hallo,
  Ik ben ongevaccineerd, kan ik dan met een working holiday visum naar nieuw Zeeland om daar te werken ?

  Ruurd
  Ruurd
  Gast
  Gereageerd op  123NZ
  20 april 2022 09:03

  Okee bedankt voor de reactie. Denkt u dat de grens al eerder dan 5 oktober compleet open zal gaan ?

  Ruurd
  Ruurd
  Gast
  Gereageerd op  123NZ
  20 april 2022 10:15

  Dus als ik het goed begrijp, kan je als niet nieuw Zeelander wel het land in om te werken zonder gevaccineerd te zijn. Maar dan moet je 14 dagen in quarantaine?

  Esther
  Esther
  Gast
  18 maart 2022 18:57

  Gelden de vaccinatie regels ook voor kinderen of vanaf welke leeftijd is een vaccinatie verplicht om het land als toerist te bezoeken?

  Esther
  Esther
  Gast
  Gereageerd op  123NZ
  20 maart 2022 17:21

  Ja precies, verplicht is het niet. Maar de consequenties zijn anders. Helder, bedankt!

  Babettte
  Babettte
  Gast
  14 maart 2022 15:38

  Goedemiddag, wat een fijne praktische website. Wij hebben eerder in NZ gewoond en overwegen om definitief terug te gaan. Op dit moment hebben we geen visum. Kunnen wij nu in Juli 2022 (dit jaar) terug voor 4 – 6 weken op eea ter plekke te onderzoeken, om vervolgens de definitieve keus te maken om terug te gaan. Of moeten we tot na Oktober 2022 wachten? Graag reactie.

  Babettte
  Babettte
  Gast
  Gereageerd op  123NZ
  14 maart 2022 15:55

  Ok nou dat is goed om te horen. Is er nu nog een Quarantaine plicht als je in Juli aankomt?

  Joanna
  Joanna
  Gast
  12 februari 2022 08:29

  Hey, ik ben ondertussen 31 jaar en heb door covid op mijn 30 mijn whv niet meer kunnen aanvragen. Dit was normaal het plan. Is er ergens nog een mogelijkheid dat dit ooit nog kan, of is mijn kans verkeken?

  Ingetje Tadros
  Ingetje Tadros
  Gast
  28 oktober 2021 08:40

  BIj toeval kwam is deze website tegen en hoop hier meer duidelijkheid te vinden.
  wij wonen in NZ en onze zoon ( woont en werkt in NL) , we hebben allemaal NZ’se paspoorten. Het plan is dat onze zoon in Feb 2022 voor 1 maand wil komen voor vakantie. Hij is volledig gevacineerd. Er is geen duidelijkheid-of het is nog niet bekend-of hij dan in MIQ moet? Ook begreep ik dat als NL een ,safe, country is hij dan niet in MIQ moet? Maar NL start nu niet op de ,safe, list? Weten Julie hier meer over? Alvast super bedankt.

  Marian
  Marian
  Gast
  10 augustus 2020 12:23

  Blij met jullie info wb situatie etcetc. dus toch nog een vraag: Wij zouden in half oktober met onze dochter een trip maken in Nieuw Zeeland en daarna met haar terugvliegen naar Sydney, waar ze woont. en daar nog een week verblijven. Ik vrees dat dit m niet gaat worden????

  Marije
  Marije
  Gast
  23 juli 2020 14:39

  Beste, Ten eerste dank voor de nuttige website! Ik kijk er af en toe op:) Wij hebben een vakantie geboekt in Nieuw Zeeland ( vlucht via Cathay Pacific) op 12 december t/m 9 januari 2021. Ik ben op de hoogte van alle restricties maar vraag mij af of er enig zicht is op opening van de grenzen en indien ja wanneer dit vermoedelijk zal zijn? Wat zijn de voorspellingen en prognoses in NZ zelf ? Ik kan me voorstellen dat de toeristensector het nu lastig heeft en gezien de zomer in november/ december weer begint er meer druk op de… Lees verder »

  Martijn
  Martijn(@martijn)
  Blogger
  Gereageerd op  Marije
  23 juli 2020 23:16

  Hi Marije…. Martijn van 123NZ hier. Fijn om te horen dat je blij bent met de informatie op ons blog. De grote vraag die alle reizigers nu hebben is: wanneer gaat de grens van NZ weer open? Helaas kan dat best nog een tijd gaan duren. Niemand die het nu met zekerheid kan zeggen. Wel kan ik je iets meer vertellen/uitleggen hoe Nieuw-Zeelanders in de huidige situatie van COVID-19 staan…. Ik woon namelijk in NIeuw-Zeeland en heb dus ook de lockdown hier meegemaakt. Ten eerste, Nieuw-Zeeland heeft een echte lockdown gehad. Op het hoogste niveau was echt alles gesloten, op… Lees verder »

  silvia
  silvia
  Gast
  14 juli 2020 20:05

  ik heb een working holliday visum aangevraagd voor Australië en Nieuw- Zeeland. Dit zou mijn jaar worden. Echter, door COVID-19 gaat dit niet door. Nu kan ik pas over 2,5 jaar die kant op. Is er een mogelijkheid om geld terug te krijgen. Of is het een mogelijkheid dat Nieuw- zeeland mensen zoals ik over 2,5 jaar matsen. Misschien beetje rare vraag, maar ik zit nu een beetje met mijn handen in mijn haar. Het heeft mij superveel geld gekost en ik moest ook nog extra medische keuring doen. Heeft Nieuw- Zeeland hier een oplossing voor?

  Silvia
  Silvia
  Gast
  Gereageerd op  123NZ
  14 juli 2020 22:45

  Top! Dankjewel voor de verhelderende reactie. Ik weet nu in ieder geval waar ik aan toe ben. Ik schrik een wel een beetje van dat je niet voor een tweede keer een WHV kan aanvragen als de eerste keer verlopen is. Hier had ik nog geen rekening mee gehouden.

  Demi Strooper
  Demi Strooper
  Gast
  Gereageerd op  123NZ
  6 november 2020 08:02

  Hoi,
  Is hier al meer duidelijk over? Mijn visum aanvraag verloopt 4 maart en ik zou dolgraag toch nog ergens een mogelijkheid krijgen om een jaar in NZ te verblijven zodra dit over is.
  Groetjes, Demi

  Alette Voskamp
  Alette Voskamp
  Gast
  13 juli 2020 14:43

  Beste,

  Mijn (Nederlandse) dochter woont samen met haar Nieuw-Zeelandse partner op Waiheke Island voor de kust van Auckland, en is vanaf 27 februari 2020 resident..
  Zij is zwanger en ik wil haar zo graag bezoeken voordat zij eind oktober zal bevallen.
  Zijn er mogelijkheden om desnoods met een gedeeltelijke vrachtvlucht wel te worden toegelaten in Nieuw-Zeeland als oma- in wording?

  Hoe lang wil de premier het land op slot houden?

  Ik verneem graag uw reactie.

  Groet van een beetje verdrietige toekomstige oma.
  Alette Voskamp

  tjibbe
  tjibbe
  Gast
  3 juli 2020 23:13

  Worden visa’s nog goedgekeurd? Ik ben 30, wordt 30 juli 31 en was van plan om eind dit jaar te vertrekken. Ik hoopte rond deze tijd m’n WHV aan te vragen. De vraag is dus eigenlijk, ivm m’n leeftijd, of uit wordt gegaan van de datum van aanvraag of de datum van goedkeuring/afgifte. Hebben jullie hier zicht op?

  Mvg,
  Roy

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  tjibbe
  3 juli 2020 23:13

  Hi Roy…. Jazeker, NZ working holiday visa’s voor Nederlanders en Belgen worden nog steeds behandeld en goedgekeurd. Dat komt omdat je na goedkeuring een jaar de tijd hebt om het land binnen te gaan. Pas na binnenkomst gaan de 12 maanden reizen en werken pas lopen. Je leefttijd maakt dan niet meer uit, zolang je bij de aanvraag van je working holiday visum nog geen 31 bent. Tot en met 30 jaar kun je dit visum aanvragen. Immigration New Zealand heeft het nu wel drukker dus de behandeling van je visumaanvraag zou iets langer kunnen duren. Aangezien jij bijna 31… Lees verder »

  Roy
  Roy
  Gast
  Gereageerd op  123NZ
  15 juli 2020 21:01

  Thanks voor je reactie!

  Ik heb toen op 3 juli het visum direct aangevraagd.Vraagje: klopt je formulering in dat je zegt ‘Je leeftijd maakt dan niet meer uit, zolang je bij de aanvraag van je working holiday visum nog geen 31 bent’. 
  Oftewel, als ik het aangevraagd terwijl ik nog 30 ben en het wordt pas behandeld als ik reeds 31 ben, wordt hij nog gewoon goedgekeurd?
  Dit wordt op de immigratie website mij niet geheel duidelijjk.

  Thanks!

  Roy

  Scroll to Top