Wanneer gaat de grens van Nieuw-Zeeland open? Welke gevolgen heeft COVID-19 op je reis?

123NZ

123NZ

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Het nieuws over COVID-19 (Coronavirus) werelwijd zorgt ervoor dat er veel juiste maar vooral ook onjuiste informatie over COVID-19 en de gevolgen voor reizen naar Nieuw-Zeeland in omloop is op social media. Wij zetten alle juiste feiten voor je op een rij.

  Deze blogpost wordt constant ge-update zodat jij altijd over de laatste informatie over Nieuw-Zeeland en COVID-19 op de hoogte bent. De publicatiedatum passen we ook steeds aan zodat je ziet wanneer de post voor het laatste ge-update is.

  Lees hieronder alles over hoe COVID-19 is aangepakt in Nieuw-Zeeland en wat de invloed op alles en iedereen geweest is. En zie meteen de laatste updates en het gesprek wanneer de grens weer open zal gaan.

  Wanneer gaat de Nieuw-Zeelandse grens open?

  Vanaf 30 april 2022 zullen gevaccineerde buitenlandse reizigers weer Nieuw-Zeeland binnen kunnen gaan. Dit zal geleidelijk gaan en kan wellicht afhangen van het soort visum waarop je reist. Meer nieuws maakt de regering snel bekend, maar dat is wat we nu weten. Als je vanf die datum naar Nieuw-Zeeland wilt reizen, dan gelden deze regels:

  • een negatieve COVID-test voor vertrek
  • bewijs van je volledige vaccinatiestatus
  • een ingevuld reisbewijs met info in welke landen je voor Nieuw-Zeeland bent geweest
  • een COVID-test bij aankomst (dag 0 of dag 1 test)
  • je dient in zelf-isolatie te gaan voor 7 dagen
  • daarna dien je een negatieve COVID-testuitslag hebben na de zelf-isolatie voordat je het openbare leven in mag,

  Wat is het verschil tussen zelf-isolatie en verplichte quarantaine (MIQ)?

  Nieuw-Zeeland kent sinds de eerste dagen van COVID-19 een verplichting om 14 dagen (inmiddels teruggebracht naar 7 dagen) in Managed Isolation Quarantine (MIQ) te verblijven. Een regel die geldt voor iedereen die nu al het land in mag (burgers, residents en eventuele uitzonderingen).

  MIQ is een gesloten en bewaakte instantie, een hotel dat door de regering voor het doel van quarantaine is aangesteld. De kosten zijn vast en voor iedereen gelijk. De plekken in MIQ zijn schaars. Al maanden “vechten” terugkerende Kiwi's om de schaarse MIQ-plekken via een loterij systeem, waardoor velen misgrijpen.

  Zelf-isolatie is meer een soort verplichte – meer vrijwillige isolatie – thuis, bij familie of vrienden of in een hotel of motel. Hierdoor is het minder dwingend, lager in kosten en makkelijker voor iedereen. Details waaraan een plek voor zelf-isolatie moet voldoen wordt in december 2021 bekend gemaakt.

  Lees nu alvast de laatste info en meer details over dit nieuws over het opengaan van de Nieuw-Zeelandse grens in 2022 op de officiële NZ COVID-website.

  Achtergrond van het plan voor het openen van de grens

  Op 12 augustus 2021 heeft de Nieuw-Zeelandse regering haar plan gepresenteerd voor het openen van de grens. Het is een globaal plan dus verwacht vooral geen concrete data. Dat is wat er nu bekend is.

  Het openen van de grens om Nieuw-Zeeland weer met de rest van de wereld te herenigen, zal in vier stappen gaan. Zie de afbeelding hieronder (klik erop voor een grotere versie). Momenteel zit Nieuw-Zeeland in stap 1 van het proces tot het openen van de grens.

  Plan om NZ met de wereld te herenigen
  Het stappenplan voor het openen van de Nieuw-Zeelandse grens

  Als de grens dan weer beetje bij beetje opengaat, zal elke reiziger beoordeeld worden op de volgende criteria met de volgende gevolgen.

  • Ben je gevaccineerd en kom je uit een gebied met een laag risico, dan is er geen verplichte quarantaine of zelf-isolatie nodig.
  • Ben je gevaccineerd en kom je uit een land met een medium risico, dan zijn er aangepaste/gematigde isolatie-eisen.
  • Kom je uit een land met een hoog risico of ben ben je niet-gevaccineerd, dan is verplichte isolatie van 14 dagen (MIQ oftewel Managed Isolation Quarantine), zoals de situatie nu is.

  Een aantal zaken zullen de komende tijd blijven of uitgebreid worden:

  • Testen op COVID-19/Coronavirus voor vertrek en/of aankomst
  • Scannen van QR codes in openbare gebouwen, winkels etc (voor contactonderzoek). Dit gebeurt anoniem. Meer info over deze NZ COVID Tracer App.

  Zoals gezegd, het is een gefaseerd plan en nu is er eindelijk meer nieuws over data. In 2022 gaat het gebeuren, dan gaat de Nieuw-Zeelandse grens langzaamaan weer open voor buitenlandse reizigers.

  Grens open door ‘travel bubbles' met omringende landen

  De grens van Nieuw-Zeeland ging eerst al een klein stukje open voor omliggende landen. Deze zogenaamde reisbubbels zijn daarna ook weer gesloten toen de laatste uitbraak van COVID in Auckland begon. Nu het nieuws over data wanneer de grens weer opengaat, zullen deze reisbubbels daar ook in opgaan. Dit is zoals de oorspronkelijke reisbubbels eruit zagen.

  Reisbubbel met Australië: gesloten sinds 23 juli 2021

  Quarantaine-vrij reizen tussen Australië en Nieuw-Zeeland is helaas weer gesloten door de vele gevallen van COVID in Australië.

  Het is een twee-richtingsreisbubbel tussen Nieuw-Zeeland en Australië. Om daarvoor in aanmerking te komen en vanaf Australië maar Nieuw-Zeeland te reizen, dien je aan deze regels te voldoen.

  • Voldoen aan eisen van Immigratie Nieuw-Zeeland en een NZeTA of een visum voor NZ hebben, tenzij je NZ-burger of NZ-reisident bent.
  • Minimaal 14 dagen in Australia te zijn geweest
  • Geen positieve COVID-test hebben gehad. Heb je dat wel dan dien je een schriftelijke verklaring van een arts te overleggen dat je niet meer besmettelijk bent.
  • Niet wachtende zijn op het resultaat van een COVID-19 test

  Reisbubbels met Cook Eilanden: gesloten sinds 18 augustus 2021

  Om van deze landen naar Nieuw-Zeeland te kunnen reizen, dien je aan deze eisen te voldoen.

  • Je dient rechtstreeks te vliegen van de Cook Islands of Niue naar Nieuw-Zeeland met een commerciële lijndienst van Air New Zealand.
  • Minimaal 14 dagen in deze landen te zien geweest voodat je naar Nieuw-Zeeland reist.
  • Een NZeTA of een visum voor Nieuw-Zeeland te hebben voordat je reist van deze landen naar Nieuw-Zeeland.

  Alle informatie over de reisbubbels, het reizen naar Nieuw-Zeeland in tijden van COVID en de laatste update met betrekking tot visa, vind je op deze speciale pagina van Immigration New Zealand.

  Vragen over visa in tijden van COVID-19

  Een opsomming van vragen + anwoorden en nieuwsfeiten die te maken hebben met Immigratie Nieuw-Zeeland en visa.

  Huidig working holiday verlengt met 6 maanden

  Reizigers die nu in Nieuw-Zeeland zijn op een working holiday visum hebben automatisch verlenging van 6 maanden gekregen. Eerst was er het plan om deze reizigers op een ‘Supplementary Seasonal Employment (SSE)' viusm te zetten aan het einde van hun working holiday, maar dat plan is geschrapt. Een working holiday verlenging van 6 maanden is makkelijker en beter voor iedereen. Daarmee kun je namelijk al het werk doen in plaats van alleen horti-/vino-culture met een SSE.

  Houd vooral de speciale pagina van Immigration NZ mbt COVID in de gaten.

  COVID-19 visum voor na een tijdelijk visum

  Als je in Nieuw-Zeeland bent op een tijdelijk visum dat verlopen is of gaat verlopen dan is er nu ook het COVID-19 visum voor tijdelijk verblijf. Hier zijn wel visumkosten aan verbonden.

  Verder dien je te voldoen aan deze eisen:

  • geldig paspoort hebben
  • je aan de regels & wetten houden en een “goed karakter” hebben
  • een geldige reden hebben om in Nieuw-Zeeland te blijven
  • Nieuw-Zeeland niet kan verlaten maar wel gaat plannen om dat te doen na het einde van je verblijf.

  Verder hoef je NIET AAN TE TONEN dat:

  • je voldoende geld hebt om in Nieuw-Zeeland te blijven
  • ticket dat je na NZ verder gaat reizen
  • niveau van je gezondheid (er zijn geen gezondheidseisen)
  • binnen tijdlimiet van een eerder visum te zijn gebleven

  Al die dingen hoef je voor dat nieuwe, tijdelijke COVID-visum niet aan te tonen. No worries.

  Wat gebeurt er met mijn working holiday visum als ik deze niet kan gebruiken?

  Als je al een working holiday visum hebt, maar je bent nog buiten Nieuw-Zeeland dan is er nu niks anders te doen dan te wachten. Ook voor jou is de grens nog gesloten. Er is ook nog geen nieuws wat er gebeurt als je working holiday visum verloopt door de gesloten grens.

  Helaas geldt nu nog steeds de huidige regel: working holiday visum niet gebruiken en laten verlopen betekent dat je deze niet nogmaals kan aanvragen. Je kunt ook geen geld terugkrijgen omdat de visumkosten voor het behandelen en het keuren van het visum zijn.

  Of deze regel gaat veranderen, is nog maar de vraag. Het advies is om af te wachten en de C19-pagine van Immigration New Zealand in de gaten blijven houden.

  Wat is het ‘New Zealand Initiative' en wat heb ik eraan?

  Op 23 juli 2020 heeft een onafhankelijke denktank een voorstel aan de Nieuw-Zeelandse regering gedaan onder de naam “New Zealand Initiative”. In dit plan staan voorstellen hoe de Nieuw-Zeelandse regering op goede wijze met het openen van de grens om zou kunnen gaan.

  Let op: dit is een voorstel, een plan, het zijn nog geen concrete veranderingen. In het kort komt dit voorstel op het volgende neer:

  • Veilige toegang tot Nieuw-Zeeland toestaan en erkennen dat er landen of delen van landen zijn die COVID-19 ook goed hebben aangepakt.
  • Dit betekent dat er “veilige reizigers” zijn (uit landen die COVID-19 ook goed aangepakt hebben) en reizigers die “veilig gemaakt” moeten worden (via quarantaine).
  • Landen die in het plan als veilig worden aangemerkt zijn o.a. een aantal van de Pacific Islands en Taiwan. Reizen tussen deze landen is niet gevaarlijker dan binnen Nieuw-Zeeland reizen.
  • Het quarantaine-systeem van aankomende reizigers moet makkelijker en schaalbaarder worden, waarbij reizigers ook (deels) zelf voor de kosten opdraaien en het zelf moeten boeken.
  • Buitenlandse reizigers die geen NZ-burger of resident zijn, moeten volledig voor de kosgten van quarantaine opdraaien. Ook moeten ze verzekerd zijn voor zorgkosten als ze toch ziek worden door COVID-19 terwijl ze in Nieuw-Zeeland aan het reizen zijn.
  • Het voordeel van zelf de quarantaine-faciliteit boeken, is dat er door prijsverschillen in hotelkamers reizigers zelfzelf automatisch spreiden. In het huidige system heeft de Nieuw-Zeelandse overheid de hotelkamers voor quarantaine van tevoren ingekocht tegen een vaste prijs, ongeacht of er veel of weinig reizigers aankomen.
  • Buitenlandse reizigers toelaten als ze waarde toevoegen voor het land en de economie, zoals bijvoorbeeld internationale studenten die in Nieuw-Zeeland komen studeren (big business in NZ). Maar ook werknemers die nu al thuiswerken in hun eigen land. Zij kunnen dan naar het veilige Nieuw-Zeeland komen met werk en al. Ze doen dan nog steeds het werk in hun thuisland maar hoeven niet “opgesloten” te zitten zoals thuis in lockdown. In hun vrije tijd kunnen ze dan reizen en plezier hebben in Nieuw-Zeeland en hun verdiende geld uitgeven.

  Dat is de korte versie van het voorstel tot openen van de Nieuw-Zeelandse grens door deze denktank. Een plan/voorstel, het is nog niet concreet en zeker nog niet uitgevoerd. Zodra er meer nieuws hierover is, updaten we deze blogpost meteen.

  Nieuw-Zeeland verandert regels working holiday visum vanwege COVID-19

  Vanwege COVID-19 en de daaruit voortvloeiende reisbeperkingen en drukte bij Immigration New Zealand heeft Nieuw-Zeeland de volgende wijzigingen doorgevoerd voor het bekende working holiday visum.

  Het working holiday visum voor landen met een limiet is tijdelijk gestopt. Dit betekent dat inwoners van de volgende landen voorlopig geen WHV meer kunnen aanvragen:

  • Estland
  • Hong Kong
  • Slovenië
  • Spanje
  • Hongarije
  • Slowakije
  • Oostenrijk
  • Luxemburg
  • Zuid-Korea
  • Taiwan
  • China
  • Malta
  • Thailand
  • Turkije
  • Vietnam
  • Kroatië
  • Peru
  • Brazilië
  • Argentinië.

  Landen die geen limiet-aantal kennen (de ongelimiteerde landen), zoals Nederland en België, geldt deze verandering niet! Maar ook Nederlanders en Belgen kunnen nu geen working holiday visum aanvragen omdat deze nu niet in behandeling genomen kan worden. Tenzij je al in Nieuw-Zeeland bent, die aanvragen voor een working holiday visum worden wel in behandeling genomen.

  Vanwege het feit dat de grens gesloten is, kan nu bijna niemand aan de eisen van het visum voldoen. Om geen onnodige betalingen te doen voor een visum dat nu toch niet goedgekeurd kan worden, heeft Immigration New Zealand op de pauzeknop gedrukt.

  Kan echt niemand meer naar Nieuw-Zeeland? Zijn er uitzonderingen?

  De Nieuw-Zeelandse grens is echt alleen open voor Nieuw-Zeelandse burgers en “residents”. Deze Kiwis keren terug naar huis. Officieel mag men in Nieuw-Zeeland ook niet het land uit om op vakantie te gaan. Dat wordt sterk afgeraden. De enigen die nu nog vertrekken zijn buitenlandse reizigers die terugkeren naar huis.

  Er zijn echter uitzonderingen die wel het land binnen mogen komen als ze geen “resident” of burger van NZ zijn, maar dat zijn echte bijzondere uitzonderingen. Daar kom je niet zomaar voor in aanmerking. Lees er meer over op deze speciale pagina van Immigration NZ.

  Algemene info over COVID-19 in Nieuw-Zeeland

  Dat COVID-19 aan een wereldwijde uitbraak bezig is en zeer serieus moet worden genomen staat als een paal boven water. Maar in deze tijden moeten we vooral ook zorgen dat we het bij juiste en vooral officiële informatie houden. Alle info in deze blogpost komt dan ook van Nieuw-Zeelandse instanties en zal worden ge-update als er veranderingen zijn.

  Hoe gaat de overheid van Nieuw-Zeeland om met de gevolgen van COVID-19?

  De Nieuw-Zeelandse overheid is zeer pro-actief om te voorkomen dat hier hetzelfde gaat gebeuren als in andere landen. Het streven is om verspreiding van het virus zoveel mogelijk in te dammen. Het oorspronkelijke alarmniveau-systeem in Nieuw-Zeeland zal vanaf december 2021 vervangen worden door een stoplicht systeem, waarin de kleuren groen, oranje en rood aangeven wat en hoeveel er mogelijk is.

  Algehele lockdowns zullen dan niet meer nodig zijn. Nieuw-Zeeland gaat leren leven met COVID-19 en de besmettingen die erbij horen, waardbij het wel zaak is om het gezondheidssysteem niet te overbelasten. Het stoplichtsysteem zorgt voor deze plaatselijke aanpak.

  Wat als ik al in Nieuw-Zeeland ben op een working holiday visum?

  De grens is gesloten voor inkomende reizigers (toerist en working holiday), maar je kunt het land nog steeds verlaten.

  Als je working holiday visum nog een lange tijd geldig is en je bent in Nieuw-Zeeland, dan zou je de keuze kunnen maken om te blijven tot het einde van je visum. In princpe zit je Nieuw-Zeeland veiliger dan in Europa.

  Kan ik nog naar Nieuw-Zeeland of is uitstellen beter?

  Als je nog in Nederland bent, dan is er geen keuze meer. Uitstellen is de enige optie. Even geen vakantie naar Nieuw-Zeeland en ook geen working holiday in Nieuw-Zeeland meer. Voor nu.

  De Nieuw-Zeelandse grens is gesloten dus zelfs voor de inwoners is reizen naar het buitenland bijna onmogelijk. Buitenlandse reizgers kunnen ook niet meer naar Nieuw-Zeeland reizen. De grens is dicht, alleen Nieuw-Zeelandse burgers, residents en een aantal uitzonderingsgevallen kunnen het land in.

  Wat als ik ziek word in Nieuw-Zeeland?

  Doe hetzelfde als je in Nederland zou doen: ga naar een huisarts of ziekenhuis. Je bent als reiziger goed verzekerd op reis gegaan want dat is en verstandig en een eis van het working holiday visum. Je kunt een doktersbezoek of ziekenhuisopname claimen op je lang-op-reisverzekering.

  Blijven doorlopen als je iets onder de leden denkt te hebben, is nu zeer onverstandig. Nieuw-Zeeland heeft een goed en modern ‘healthcare’ systeem, net zo goed als in Nederland. Geen zorgen dus.

  Wat doen bedrijven in Nieuw-Zeeland aan COVID-19?

  Sinds alarmniveau 1 is het leven in Nieuw-Zeeland praktisch terug naar normaal. Bedrijven en cafés zijn open als normaal. Alles mag weer op volle capaciteit draaien. Het NZ-publiek lijkt zich weinig meer aan te trekken van COVID. Het scannen met de COVID-tracking app in winkels e.d. gebeurt meer dan voorheen.

  Er wordt nog steeds gehamerd op het feit dat het gebruik van deze app nog steeds zeer belangrijk is, vooral als er later toch weer een uitbraak van COVID in Nieuw-Zeeland komt.

  Heeft COVID-19 invloed op het openbare leven in NZ?

  Tijdens de ‘lock-down' is het vooral stil op straat geworden. Je mocht nog steeds naar buiten voor een wandeling, sportbeoefening (alleen, zonder aanraking van objecten of anderen) of om naar de supermarkt te gaan. Inmiddels behoort dat beeld tot het verleden.

  Leeg winkelcentrum en parkeerterrein in NZ door COVID
  Het is stil op straat in Nieuw-Zeeland door de ‘lock-down' vanwege COVID-19

  Mijn vlucht naar Nieuw-Zeeland is geannuleerd. Wat nu?

  Veel luchtvaartmaatschappijen vliegen weer naar Nieuw-Zeeland. Qatar Airways, Emirates, Singapore Airlines en Air New Zealand hebben allemaal vluchten van en naar Nieuw-Zeeland.

  Als je van plan was om naar Nieuw-Zeeland te gaan, maar dat kan niet door gaan vanwege COVID-19 dan krijg je van je airline een voucher oftewel tegoed om een nieuwe vlucht in te boeken als dit alles voorbij is. Een goede oplossing omdat jij als reiziger uiteraard straks na de COVID-crisis weer op pad wilt.

  Ga dan ook niet moeilijk doen en eisen dat je een teruggave van je geld krijgt. Niemand heeft er iets aan als bedrijven in de reis- en toeristensector failliet gaan zodat straks niemand het meer kan veroorloven om te reizen. Een tegoed is een prima oplossing.

  Is vliegen tijdens COVID-19 wel verstandig?

  Tijdens de wereldwijde COVID-crisis wordt er weinig gevlogen. Luchtvaartmaatschappijen die nog wel vliegen, hebben hun schoonmaakprotocol aangescherpt en zorgen voor extra reiniging tijdens de uitbraak van COVID-19. Deze maatschappijen laten zien hoe ze zorgen dat jij veilig kunt vliegen, ook in tijden van het Coronavirus oftewel COVID-19. Hieronder staan een aantal voorbeelden.

  Informatie van Swiss Airlines over vliegen in tijden van COVID-19

  Reinigingsprocessen bij Etihad Airways

  Mijn vraag over COVID-19 en reizen naar Nieuw-Zeeland staat er niet bij

  Heb je aan vraag over COVID-19 en hoe Nieuw-Zeeland ermee omgaat die er niet bijstaat? Post het als commentaar en we zorgen dat hij snel beantwoord wordt. Al onze informatie komt van officiële Nieuw-Zeelandse bronnen.

  5 2 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?
  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  18 Reacties
  nieuwste
  oudste meest gestemd
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Ingetje Tadros
  Ingetje Tadros
  Gast
  28 oktober 2021 08:40

  BIj toeval kwam is deze website tegen en hoop hier meer duidelijkheid te vinden.
  wij wonen in NZ en onze zoon ( woont en werkt in NL) , we hebben allemaal NZ’se paspoorten. Het plan is dat onze zoon in Feb 2022 voor 1 maand wil komen voor vakantie. Hij is volledig gevacineerd. Er is geen duidelijkheid-of het is nog niet bekend-of hij dan in MIQ moet? Ook begreep ik dat als NL een ,safe, country is hij dan niet in MIQ moet? Maar NL start nu niet op de ,safe, list? Weten Julie hier meer over? Alvast super bedankt.

  Marian
  Marian
  Gast
  10 augustus 2020 12:23

  Blij met jullie info wb situatie etcetc. dus toch nog een vraag: Wij zouden in half oktober met onze dochter een trip maken in Nieuw Zeeland en daarna met haar terugvliegen naar Sydney, waar ze woont. en daar nog een week verblijven. Ik vrees dat dit m niet gaat worden????

  Marije
  Marije
  Gast
  23 juli 2020 14:39

  Beste, Ten eerste dank voor de nuttige website! Ik kijk er af en toe op:) Wij hebben een vakantie geboekt in Nieuw Zeeland ( vlucht via Cathay Pacific) op 12 december t/m 9 januari 2021. Ik ben op de hoogte van alle restricties maar vraag mij af of er enig zicht is op opening van de grenzen en indien ja wanneer dit vermoedelijk zal zijn? Wat zijn de voorspellingen en prognoses in NZ zelf ? Ik kan me voorstellen dat de toeristensector het nu lastig heeft en gezien de zomer in november/ december weer begint er meer druk op de… Lees verder »

  Martijn
  Martijn(@martijn)
  Blogger
  Gereageerd op  Marije
  23 juli 2020 23:16

  Hi Marije…. Martijn van 123NZ hier. Fijn om te horen dat je blij bent met de informatie op ons blog. De grote vraag die alle reizigers nu hebben is: wanneer gaat de grens van NZ weer open? Helaas kan dat best nog een tijd gaan duren. Niemand die het nu met zekerheid kan zeggen. Wel kan ik je iets meer vertellen/uitleggen hoe Nieuw-Zeelanders in de huidige situatie van COVID-19 staan…. Ik woon namelijk in NIeuw-Zeeland en heb dus ook de lockdown hier meegemaakt. Ten eerste, Nieuw-Zeeland heeft een echte lockdown gehad. Op het hoogste niveau was echt alles gesloten, op… Lees verder »

  silvia
  silvia
  Gast
  14 juli 2020 20:05

  ik heb een working holliday visum aangevraagd voor Australië en Nieuw- Zeeland. Dit zou mijn jaar worden. Echter, door COVID-19 gaat dit niet door. Nu kan ik pas over 2,5 jaar die kant op. Is er een mogelijkheid om geld terug te krijgen. Of is het een mogelijkheid dat Nieuw- zeeland mensen zoals ik over 2,5 jaar matsen. Misschien beetje rare vraag, maar ik zit nu een beetje met mijn handen in mijn haar. Het heeft mij superveel geld gekost en ik moest ook nog extra medische keuring doen. Heeft Nieuw- Zeeland hier een oplossing voor?

  Silvia
  Silvia
  Gast
  Gereageerd op  123NZ
  14 juli 2020 22:45

  Top! Dankjewel voor de verhelderende reactie. Ik weet nu in ieder geval waar ik aan toe ben. Ik schrik een wel een beetje van dat je niet voor een tweede keer een WHV kan aanvragen als de eerste keer verlopen is. Hier had ik nog geen rekening mee gehouden.

  Demi Strooper
  Demi Strooper
  Gast
  Gereageerd op  123NZ
  6 november 2020 08:02

  Hoi,
  Is hier al meer duidelijk over? Mijn visum aanvraag verloopt 4 maart en ik zou dolgraag toch nog ergens een mogelijkheid krijgen om een jaar in NZ te verblijven zodra dit over is.
  Groetjes, Demi

  Alette Voskamp
  Alette Voskamp
  Gast
  13 juli 2020 14:43

  Beste,

  Mijn (Nederlandse) dochter woont samen met haar Nieuw-Zeelandse partner op Waiheke Island voor de kust van Auckland, en is vanaf 27 februari 2020 resident..
  Zij is zwanger en ik wil haar zo graag bezoeken voordat zij eind oktober zal bevallen.
  Zijn er mogelijkheden om desnoods met een gedeeltelijke vrachtvlucht wel te worden toegelaten in Nieuw-Zeeland als oma- in wording?

  Hoe lang wil de premier het land op slot houden?

  Ik verneem graag uw reactie.

  Groet van een beetje verdrietige toekomstige oma.
  Alette Voskamp

  tjibbe
  tjibbe
  Gast
  3 juli 2020 23:13

  Worden visa’s nog goedgekeurd? Ik ben 30, wordt 30 juli 31 en was van plan om eind dit jaar te vertrekken. Ik hoopte rond deze tijd m’n WHV aan te vragen. De vraag is dus eigenlijk, ivm m’n leeftijd, of uit wordt gegaan van de datum van aanvraag of de datum van goedkeuring/afgifte. Hebben jullie hier zicht op?

  Mvg,
  Roy

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  tjibbe
  3 juli 2020 23:13

  Hi Roy…. Jazeker, NZ working holiday visa’s voor Nederlanders en Belgen worden nog steeds behandeld en goedgekeurd. Dat komt omdat je na goedkeuring een jaar de tijd hebt om het land binnen te gaan. Pas na binnenkomst gaan de 12 maanden reizen en werken pas lopen. Je leefttijd maakt dan niet meer uit, zolang je bij de aanvraag van je working holiday visum nog geen 31 bent. Tot en met 30 jaar kun je dit visum aanvragen. Immigration New Zealand heeft het nu wel drukker dus de behandeling van je visumaanvraag zou iets langer kunnen duren. Aangezien jij bijna 31… Lees verder »

  Roy
  Roy
  Gast
  Gereageerd op  123NZ
  15 juli 2020 21:01

  Thanks voor je reactie!

  Ik heb toen op 3 juli het visum direct aangevraagd.Vraagje: klopt je formulering in dat je zegt ‘Je leeftijd maakt dan niet meer uit, zolang je bij de aanvraag van je working holiday visum nog geen 31 bent’. 
  Oftewel, als ik het aangevraagd terwijl ik nog 30 ben en het wordt pas behandeld als ik reeds 31 ben, wordt hij nog gewoon goedgekeurd?
  Dit wordt op de immigratie website mij niet geheel duidelijjk.

  Thanks!

  Roy

  Heb je deze blogposts al gelezen?

  18
  0
  Wat vind jij hiervan? Reacties zijn fijn!x
  ()
  x
  Scroll to Top