De grens van Nieuw-Zeeland is weer open. Alle reizigers zijn weer welkom!

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Het nieuws over COVID-19 (Coronavirus) werelwijd zorgt ervoor dat er veel juiste maar vooral ook onjuiste informatie over COVID-19 en de gevolgen voor reizen naar Nieuw-Zeeland in omloop is op social media. Wij zetten alle juiste feiten voor je op een rij.

  Deze blogpost wordt constant ge-update zodat jij altijd over de laatste informatie over Nieuw-Zeeland en COVID-19 op de hoogte bent. De publicatiedatum passen we ook steeds aan zodat je ziet wanneer de post voor het laatste ge-update is.

  Lees hieronder alles over hoe COVID-19 is aangepakt in Nieuw-Zeeland en wat de invloed op alles en iedereen geweest is. En zie meteen de laatste updates en het nieuws over het feit dat de Nieuw-Zeelandse grens weer open is!

  Is de grens van Nieuw-Zeeland al open? (sneak preview: JA)

  De korte versie… De grens van Nieuw-Zeeland is weer open voor alle reizigers. De iets langere versie met meer info vind je hieronder.

  • Sinds 14 maart 2022 zijn working holiday reizigers weer welkom en is er geen zelf-isolatie.
  • Sinds 2 mei 2022 kunnen toeristen weer op reis naar Nieuw-Zeeland. Het gaat dan om reizigers die geen visum nodig hebben oftewel reizigers ‘visa waiver' (NZeTA), dus als je voor 3 maanden of korter naar Nieuw-Zeeland gaat.
  • Sinds eind juli 2022 zijn alle andere reizigers en resterende visahouders weer welkom.
  • Sinds 13 september 2022 heeft Nieuw-Zeeland praktisch alle COVID-19 maatregelen afgeschaft en kunnen niet-gevaccineerde reizigers ook weer naar Nieuw-Zeeland reizen (meer info).

  Verder zijn er voor iedereen hierboven de volgende eisen:

  • Voordat je reis naar Nieuw-Zeeland begint, moet je nog wel een Traveller Declaration invullen. Je krijgt dan een QR-code als bewijs dat je het formulier ingevuld en ingestuurd hebt. Je bent da officieel “goedgekeurd”.
  • Bij aankomst krijg je 3 zelftesten, eentje voor op dag 0 of 1, eentje voor op dag 5 of 6 en eentje als back-up. Mocht je dan positief testen dan moet je naar een testcentrum voor een officiele test. Als je positief test terwijl je op reis bent in Nieuw-Zeeland moet je in zelf-isolatie gaan:

  Alle offciele informatie over het reizen naar Nieuw-Zeeland en info rondom Corona/COVID-19 vind je op de overheidspagina Unite Against COVID.

  Overzicht van eerdere informatie en feiten van toen

  Inmiddels heeft de werkelijkheid onderstaande informatie ingehaald. Echter voor de volledigheid en ter informatie hebben we deze laten staan. Het belangrijkste feit is nu dat de Nieuw-Zeelandse grens weer open is. Al het andere hieronder is inmiddels water onder de brug.

  Wat zijn de regels voor zelf-isolatie in 2022? (deze zijn inmiddels geschrapt)

  Zelf-isolatie oftewel thuisisolatie is de extra zekerheid die de Nieuw-Zeelandse regering heeft ingebouwd bij het open gaan van de grens in 2022.

  • Zelf-isolatie is simpel gezegd: binnen blijven voor de gesteld periode (nu 10 dagen).
  • Je mag reizen vanaf de plek van aankomst naar je plek van zelf-isolatie via publiek of privé transport.
  • Je mag zelf-isolatie doen bij anderen die niet met jou gereisd hebben, zoals vrienden, kennissen of familie. Deze personen kunnen hun leven gewoon hervatten en mogen naar buiten, tenzij jij positief test voor COVID-19.
  • Je moet je plannen voor zelf-isolatie klaar hebben bij aankomst in Nieuw-Zeeland. Het niet voldoen aan de regels van zelf-isolatie kan een boete opleveren via de wet op ‘COVID-19 Public Health Response'

  Wat is het verschil tussen zelf-isolatie en verplichte quarantaine (MIQ)?

  Nieuw-Zeeland kent sinds de eerste dagen van COVID-19 een verplichting om 14 dagen (inmiddels teruggebracht naar 10 dagen) in Managed Isolation Quarantine (MIQ) te verblijven. Een regel die geldt voor iedereen die nu al het land in mag (burgers, residents en eventuele uitzonderingen).

  MIQ is een gesloten en bewaakte instantie, een hotel dat door de regering voor het doel van quarantaine is aangesteld. De kosten zijn vast en voor iedereen gelijk. De plekken in MIQ zijn schaars. Al maanden “vechten” terugkerende Kiwi's om de schaarse MIQ-plekken via een loterij systeem, waardoor velen misgrijpen.

  Zelf-isolatie is meer een soort verplichte – meer vrijwillige isolatie – thuis, bij familie of vrienden of in een hotel of motel. Hierdoor is het minder dwingend, lager in kosten en makkelijker voor iedereen.

  Wat gebeurt er met mijn working holiday visum als ik deze niet kon gebruiken?

  Als je al een working holiday visum hebt gehad maar deze niet kon gebruiken door de COVID-19 beperkingen en de gesloten grens, dan is er goed nieuws. Je krijgt van Immigration New Zealand een nieuw working holiday visum waarmee je binnen 6 maanden (voor 13 september 2022 in Nieuw-Zeeland) moet zijn. Je ontvangt hierover een email van Immigration New Zealand. Ongeveer 20.000 reizigers uit verschillende landen komen hiervoor in aanmerken. Lees er meer over op de website van Immigration New Zealand.

  Inmiddels heeft Immigration New Zealand een nieuwe verlenging ingesteld voor reizigers die van deze eerste geen gebruik konden maken. Iedereen die in aanmerking kwam heeft weer een e-mail ontvangen.

  Meer vragen over visa in tijden van COVID-19

  Een opsomming van vragen + anwoorden en nieuwsfeiten die te maken hebben met Immigratie Nieuw-Zeeland en visa.

  Huidig working holiday verlengt met 6 maanden

  Reizigers die nu in Nieuw-Zeeland zijn op een working holiday visum hebben automatisch verlenging van 6 maanden gekregen. Eerst was er het plan om deze reizigers op een ‘Supplementary Seasonal Employment (SSE)' viusm te zetten aan het einde van hun working holiday, maar dat plan is geschrapt. Een working holiday verlenging van 6 maanden is makkelijker en beter voor iedereen. Daarmee kun je namelijk al het werk doen in plaats van alleen horti-/vino-culture met een SSE.

  Houd vooral de speciale pagina van Immigration NZ mbt COVID in de gaten.

  COVID-19 visum voor na een tijdelijk visum

  Als je in Nieuw-Zeeland bent op een tijdelijk visum dat verlopen is of gaat verlopen dan is er nu ook het COVID-19 visum voor tijdelijk verblijf. Hier zijn wel visumkosten aan verbonden.

  Verder dien je te voldoen aan deze eisen:

  • geldig paspoort hebben
  • je aan de regels & wetten houden en een “goed karakter” hebben
  • een geldige reden hebben om in Nieuw-Zeeland te blijven
  • Nieuw-Zeeland niet kan verlaten maar wel gaat plannen om dat te doen na het einde van je verblijf.

  Verder hoef je NIET AAN TE TONEN dat:

  • je voldoende geld hebt om in Nieuw-Zeeland te blijven
  • ticket dat je na NZ verder gaat reizen
  • niveau van je gezondheid (er zijn geen gezondheidseisen)
  • binnen tijdlimiet van een eerder visum te zijn gebleven

  Al die dingen hoef je voor dat nieuwe, tijdelijke COVID-visum niet aan te tonen. No worries.

  Wat is het ‘New Zealand Initiative' en wat heb ik eraan?

  Op 23 juli 2020 heeft een onafhankelijke denktank een voorstel aan de Nieuw-Zeelandse regering gedaan onder de naam “New Zealand Initiative”. In dit plan staan voorstellen hoe de Nieuw-Zeelandse regering op goede wijze met het openen van de grens om zou kunnen gaan.

  Let op: dit is een voorstel, een plan, het zijn nog geen concrete veranderingen. In het kort komt dit voorstel op het volgende neer:

  • Veilige toegang tot Nieuw-Zeeland toestaan en erkennen dat er landen of delen van landen zijn die COVID-19 ook goed hebben aangepakt.
  • Dit betekent dat er “veilige reizigers” zijn (uit landen die COVID-19 ook goed aangepakt hebben) en reizigers die “veilig gemaakt” moeten worden (via quarantaine).
  • Landen die in het plan als veilig worden aangemerkt zijn o.a. een aantal van de Pacific Islands en Taiwan. Reizen tussen deze landen is niet gevaarlijker dan binnen Nieuw-Zeeland reizen.
  • Het quarantaine-systeem van aankomende reizigers moet makkelijker en schaalbaarder worden, waarbij reizigers ook (deels) zelf voor de kosten opdraaien en het zelf moeten boeken.
  • Buitenlandse reizigers die geen NZ-burger of resident zijn, moeten volledig voor de kosgten van quarantaine opdraaien. Ook moeten ze verzekerd zijn voor zorgkosten als ze toch ziek worden door COVID-19 terwijl ze in Nieuw-Zeeland aan het reizen zijn.
  • Het voordeel van zelf de quarantaine-faciliteit boeken, is dat er door prijsverschillen in hotelkamers reizigers zelfzelf automatisch spreiden. In het huidige system heeft de Nieuw-Zeelandse overheid de hotelkamers voor quarantaine van tevoren ingekocht tegen een vaste prijs, ongeacht of er veel of weinig reizigers aankomen.
  • Buitenlandse reizigers toelaten als ze waarde toevoegen voor het land en de economie, zoals bijvoorbeeld internationale studenten die in Nieuw-Zeeland komen studeren (big business in NZ). Maar ook werknemers die nu al thuiswerken in hun eigen land. Zij kunnen dan naar het veilige Nieuw-Zeeland komen met werk en al. Ze doen dan nog steeds het werk in hun thuisland maar hoeven niet “opgesloten” te zitten zoals thuis in lockdown. In hun vrije tijd kunnen ze dan reizen en plezier hebben in Nieuw-Zeeland en hun verdiende geld uitgeven.

  Dat is de korte versie van het voorstel tot openen van de Nieuw-Zeelandse grens door deze denktank. Een plan/voorstel, het is nog niet concreet en zeker nog niet uitgevoerd. Zodra er meer nieuws hierover is, updaten we deze blogpost meteen.

  Nieuw-Zeeland verandert regels working holiday visum vanwege COVID-19

  Vanwege COVID-19 en de daaruit voortvloeiende reisbeperkingen en drukte bij Immigration New Zealand heeft Nieuw-Zeeland de volgende wijzigingen doorgevoerd voor het bekende working holiday visum.

  Het working holiday visum voor landen met een limiet is tijdelijk gestopt. Dit betekent dat inwoners van de volgende landen voorlopig geen WHV meer kunnen aanvragen:

  • Estland
  • Hong Kong
  • Slovenië
  • Spanje
  • Hongarije
  • Slowakije
  • Oostenrijk
  • Luxemburg
  • Zuid-Korea
  • Taiwan
  • China
  • Malta
  • Thailand
  • Turkije
  • Vietnam
  • Kroatië
  • Peru
  • Brazilië
  • Argentinië.

  Landen die geen limiet-aantal kennen (de ongelimiteerde landen), zoals Nederland en België, geldt deze verandering niet! Maar ook Nederlanders en Belgen kunnen nu geen working holiday visum aanvragen omdat deze nu niet in behandeling genomen kan worden. Tenzij je al in Nieuw-Zeeland bent, die aanvragen voor een working holiday visum worden wel in behandeling genomen.

  Ook deze veranderingen zijn weer ingetrokken en het leven is terug naar normaal!

  Algemene info over COVID-19 in Nieuw-Zeeland (oude info uit de tijd van de Coronamaatregelen)

  Dat COVID-19 aan een wereldwijde uitbraak bezig is en zeer serieus moet worden genomen staat als een paal boven water. Maar in deze tijden moeten we vooral ook zorgen dat we het bij juiste en vooral officiële informatie houden. Alle info in deze blogpost komt dan ook van Nieuw-Zeelandse instanties en zal worden ge-update als er veranderingen zijn.

  Hoe gaat de overheid van Nieuw-Zeeland om met de gevolgen van COVID-19?

  De Nieuw-Zeelandse overheid is zeer pro-actief om te voorkomen dat hier hetzelfde gaat gebeuren als in andere landen. Het streven is om verspreiding van het virus zoveel mogelijk in te dammen. Het oorspronkelijke alarmniveau-systeem in Nieuw-Zeeland zal vanaf december 2021 vervangen worden door een stoplicht systeem, waarin de kleuren groen, oranje en rood aangeven wat en hoeveel er mogelijk is.

  Algehele lockdowns zullen dan niet meer nodig zijn. Nieuw-Zeeland gaat leren leven met COVID-19 en de besmettingen die erbij horen, waardbij het wel zaak is om het gezondheidssysteem niet te overbelasten. Het stoplichtsysteem zorgt voor deze plaatselijke aanpak.

  Wat als ik al in Nieuw-Zeeland ben op een working holiday visum?

  De grens is gesloten voor inkomende reizigers (toerist en working holiday), maar je kunt het land nog steeds verlaten.

  Als je working holiday visum nog een lange tijd geldig is en je bent in Nieuw-Zeeland, dan zou je de keuze kunnen maken om te blijven tot het einde van je visum. In princpe zit je Nieuw-Zeeland veiliger dan in Europa.

  Kan ik nog naar Nieuw-Zeeland of is uitstellen beter?

  Als je nog in Nederland bent, dan is er geen keuze meer. Uitstellen is de enige optie. Even geen vakantie naar Nieuw-Zeeland en ook geen working holiday in Nieuw-Zeeland meer. Voor nu.

  De Nieuw-Zeelandse grens is gesloten dus zelfs voor de inwoners is reizen naar het buitenland bijna onmogelijk. Buitenlandse reizgers kunnen ook niet meer naar Nieuw-Zeeland reizen. De grens is dicht, alleen Nieuw-Zeelandse burgers, residents en een aantal uitzonderingsgevallen kunnen het land in.

  Wat als ik ziek word in Nieuw-Zeeland?

  Doe hetzelfde als je in Nederland zou doen: ga naar een huisarts of ziekenhuis. Je bent als reiziger goed verzekerd op reis gegaan want dat is en verstandig en een eis van het working holiday visum. Je kunt een doktersbezoek of ziekenhuisopname claimen op je lang-op-reisverzekering.

  Blijven doorlopen als je iets onder de leden denkt te hebben, is nu zeer onverstandig. Nieuw-Zeeland heeft een goed en modern ‘healthcare’ systeem, net zo goed als in Nederland. Geen zorgen dus.

  Wat doen bedrijven in Nieuw-Zeeland aan COVID-19?

  Sinds alarmniveau 1 is het leven in Nieuw-Zeeland praktisch terug naar normaal. Bedrijven en cafés zijn open als normaal. Alles mag weer op volle capaciteit draaien. Het NZ-publiek lijkt zich weinig meer aan te trekken van COVID. Het scannen met de COVID-tracking app in winkels e.d. gebeurt meer dan voorheen.

  Er wordt nog steeds gehamerd op het feit dat het gebruik van deze app nog steeds zeer belangrijk is, vooral als er later toch weer een uitbraak van COVID in Nieuw-Zeeland komt.

  Heeft COVID-19 invloed op het openbare leven in NZ?

  Tijdens de ‘lock-down' is het vooral stil op straat geworden. Je mocht nog steeds naar buiten voor een wandeling, sportbeoefening (alleen, zonder aanraking van objecten of anderen) of om naar de supermarkt te gaan. Inmiddels behoort dat beeld tot het verleden.

  Leeg winkelcentrum en parkeerterrein in NZ door COVID
  Het is stil op straat in Nieuw-Zeeland door de ‘lock-down' vanwege COVID-19

  Mijn vlucht naar Nieuw-Zeeland is geannuleerd. Wat nu?

  Veel luchtvaartmaatschappijen vliegen weer naar Nieuw-Zeeland. Qatar Airways, Emirates, Singapore Airlines en Air New Zealand hebben allemaal vluchten van en naar Nieuw-Zeeland.

  Als je van plan was om naar Nieuw-Zeeland te gaan, maar dat kan niet door gaan vanwege COVID-19 dan krijg je van je airline een voucher oftewel tegoed om een nieuwe vlucht in te boeken als dit alles voorbij is. Een goede oplossing omdat jij als reiziger uiteraard straks na de COVID-crisis weer op pad wilt.

  Ga dan ook niet moeilijk doen en eisen dat je een teruggave van je geld krijgt. Niemand heeft er iets aan als bedrijven in de reis- en toeristensector failliet gaan zodat straks niemand het meer kan veroorloven om te reizen. Een tegoed is een prima oplossing.

  Is vliegen tijdens COVID-19 wel verstandig?

  Tijdens de wereldwijde COVID-crisis wordt er weinig gevlogen. Luchtvaartmaatschappijen die nog wel vliegen, hebben hun schoonmaakprotocol aangescherpt en zorgen voor extra reiniging tijdens de uitbraak van COVID-19. Deze maatschappijen laten zien hoe ze zorgen dat jij veilig kunt vliegen, ook in tijden van het Coronavirus oftewel COVID-19.

  Mijn vraag over COVID-19 en reizen naar Nieuw-Zeeland staat er niet bij

  Heb je aan vraag over COVID-19 en hoe Nieuw-Zeeland ermee omgaat die er niet bijstaat? Post het als commentaar en we zorgen dat hij snel beantwoord wordt. Al onze informatie komt van officiële Nieuw-Zeelandse bronnen.

  5 3 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  41 Reacties
  nieuwste
  oudste meest gestemd
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Silvia
  Silvia
  Gast
  13 juni 2024 19:08

  Ik heb nu pas weer een moment waarop ik eindelijk naar nieuw zeeland kan. Ook ik kon niet naar nieuw zeeland i.v.m. covid, maar had mijn working Holliday visa al wel. Ik heb alleen geen mail gehad. Wat moet ik nu doen?

  Ruurd
  Ruurd
  Gast
  19 april 2022 21:04

  Hallo,
  Ik ben ongevaccineerd, kan ik dan met een working holiday visum naar nieuw Zeeland om daar te werken ?

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  Ruurd
  19 april 2022 21:13

  Hi Ruurd… Alleen Nieuw-Zeelandse burgers kunnen ongevaccineerd naar Nieuw-Zeeland reizen.

  Alle anderen dienen aan de vaccinatie-eisen te voldoen. Tenzij men onder een uitzonderingssituatie valt en van tevoren bij het NZ Ministry of Health (MoH) een uitzondering heeft aangevraagd.

  Om de officiele informatie te quoten: “If you are a non-New Zealand citizen who does not meet the vaccination requirements, you will not be able to enter New Zealand, unless you have an exemption.”

  Informatie over de uitzonderingen en toestemming vragen aan MoH vind je hier.

  Ruurd
  Ruurd
  Gast
  Gereageerd op  123NZ
  20 april 2022 09:03

  Okee bedankt voor de reactie. Denkt u dat de grens al eerder dan 5 oktober compleet open zal gaan ?

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  Ruurd
  20 april 2022 09:33

  De grens van Nieuw-Zeeland gaat op 2 mei 2022 weer volledig open voor reizigers uit o.a. Nederland en België, zolang men maar volledig gevaccineerd is. Of Nieuw-Zeeland deze vaccinatie-eis ooit zal laten vallen is onmogelijk te zeggen. Het is immers een toegangseis, net zoals er landen zijn die eisen dat je bent ingeënt tegen Gele Koorts, Malaria oid. Het meest waarschijnlijke is dat NZ hooguit MIQ zal terugbrengen voor niet-gevaccineerde reizigers oftewel 7 tot 14 dagen verplichte quarantaine op eigen kosten. Zoals men dat ook al had in een eerdere fase van de pandemie. Maar zoals gezegd, dat is onmogelijk… Lees verder »

  Ruurd
  Ruurd
  Gast
  Gereageerd op  123NZ
  20 april 2022 10:15

  Dus als ik het goed begrijp, kan je als niet nieuw Zeelander wel het land in om te werken zonder gevaccineerd te zijn. Maar dan moet je 14 dagen in quarantaine?

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  Ruurd
  20 april 2022 10:24

  Nee dat is niet wat er staat. Op dit moment zijn de regels als volgt voor reizigers die geen NZ-burger zijn: geen vaccinatie = geen toegang (niet voor vakantie, niet voor working holiday), tenzij men onder een uitzondering valt en daar toestemming van het Ministry of Health voor krijgt. Zie de officiële info. Al het andere is speculatie als antwoord op het gedeelte “…grens compleet open zal gaan” Op dit moment is er geen MIQ oftewel Managed Isolation meer in Nieuw-Zeeland maar het zou kunnen zijn dat het wellicht terugkomt voor niet-gevaccineerde reizigers – speculatie – al is dat zeer… Lees verder »

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  Ruurd
  17 september 2022 11:21

  Hi Ruurd… Inmiddels kunnen ongevaccineerde reizigers ook weer Nieuw-Zeeland in, zowel als toerist als working holiday-reiziger.

  Esther
  Esther
  Gast
  18 maart 2022 18:57

  Gelden de vaccinatie regels ook voor kinderen of vanaf welke leeftijd is een vaccinatie verplicht om het land als toerist te bezoeken?

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  Esther
  18 maart 2022 19:11

  Hi Esther…. Voor kinderen van 16 jaar en jonger is er geen vaccinatie-eis om Nieuw-Zeeland binnen te gaan. Zij vallen onder de uitzonderingen.

  Verder is er geen vaccinatieverplichting vanuit Nieuw-Zeeland. Echter, ongevaccineerde (volwassen) reizigers zullen dan in MIQ oftewel verplichte quarantaine moeten gaan bij aankomst.

  Esther
  Esther
  Gast
  Gereageerd op  123NZ
  20 maart 2022 17:21

  Ja precies, verplicht is het niet. Maar de consequenties zijn anders. Helder, bedankt!

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  Esther
  17 september 2022 11:22

  Hi Esther… Inmiddels kunnen ook ongevaccineerde reizigers weer Nieuw-Zeeland in.

  Babettte
  Babettte
  Gast
  14 maart 2022 15:38

  Goedemiddag, wat een fijne praktische website. Wij hebben eerder in NZ gewoond en overwegen om definitief terug te gaan. Op dit moment hebben we geen visum. Kunnen wij nu in Juli 2022 (dit jaar) terug voor 4 – 6 weken op eea ter plekke te onderzoeken, om vervolgens de definitieve keus te maken om terug te gaan. Of moeten we tot na Oktober 2022 wachten? Graag reactie.

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  Babettte
  14 maart 2022 15:48

  Hi Babette… Thanks. Altijd fijn om te horen. Jazeker, vanaf juli 2022 mogen toeristen Nieuw-Zeeland weer in, tenminste dat is het plan nu. Er zijn momenteel ook geruchten dat deze datum wellicht vervroegd gaat worden. Er wordt verwacht dat de NZ-regering deze week een nieuwe aankondiging daarover doet. Zodra dat gebeurd passen we deze blogpost meteen aan. Btw met toeristen bedoelen we alle reizigers die zonder visum (‘visa waiver’) het land binnen kunnen komen oftewel – Nederlandse – reizigers die voor een paar weken tot maximaal 3 maanden op vakantie naar NZ gaan. Zij hebben alleen een vooraankondiging – NZeTA… Lees verder »

  Babettte
  Babettte
  Gast
  Gereageerd op  123NZ
  14 maart 2022 15:55

  Ok nou dat is goed om te horen. Is er nu nog een Quarantaine plicht als je in Juli aankomt?

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  Babettte
  14 maart 2022 16:01

  Voor gevaccineerde reizigers is er geen verplichte quarantaine (MIQ) meer.

  • Working Holiday reizigers kunnen nu zonder quarantaine en zonder zelf-isolatie het land in.
  • Toeristen hebben nu – in het oorspronkelijke openingsplan – nog wel zelf-isolatie maar de verwachting is dat ook dat zal verdwijnen in dezelfde aankondiging die deze week zal volgen. Het is nog even speculeren maar er zit een dergelijke aankondiging aan te komen.
  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  123NZ
  16 maart 2022 00:45

  Hi Babette…. Het grote nieuws is er: toeristen kunnen vanaf 2 mei 2022 Nieuw-Zeeland weer in.

  Het gaat dan om reizigers die geen visum nodig hebben oftewel reizigers ‘visa waiver’ (NZeTA), dus als je voor 3 maanden of korter naar Nieuw-Zeeland gaat. Dat zijn dus gewone Europese reizigers oftewel toeristen uit bijv. Nederland of België.

  Joanna
  Joanna
  Gast
  12 februari 2022 08:29

  Hey, ik ben ondertussen 31 jaar en heb door covid op mijn 30 mijn whv niet meer kunnen aanvragen. Dit was normaal het plan. Is er ergens nog een mogelijkheid dat dit ooit nog kan, of is mijn kans verkeken?

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  Joanna
  12 februari 2022 08:45

  Op dit moment, is er niet bekend hoe Immigration New Zealand met dergelijke cases omgaat. Er zijn nu geen regels of uitzonderingen. Voorlopig gelden de huidige regels nog steeds: een working holiday visum is voor reiziger in de leeftijd 18 t/m 30 jaar.

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  Joanna
  17 september 2022 11:26

  Hi Joanna… Nu de grens van Nieuw-Zeeland weer geheel open is, is er ook meer nieuws over de Working Holiday Visa. Iedereen die al een visum had maar NZ niet in kon vanwege de gesloten grens, heeft een verlenging gekregen. Zie Immigration NZ voor meer info.

  Helaas is er geen nieuws voor reizigers die in de Coronatijd net te oud zijn geworden om een WHV aan te vragen.

  Ingetje Tadros
  Ingetje Tadros
  Gast
  28 oktober 2021 08:40

  BIj toeval kwam is deze website tegen en hoop hier meer duidelijkheid te vinden.
  wij wonen in NZ en onze zoon ( woont en werkt in NL) , we hebben allemaal NZ’se paspoorten. Het plan is dat onze zoon in Feb 2022 voor 1 maand wil komen voor vakantie. Hij is volledig gevacineerd. Er is geen duidelijkheid-of het is nog niet bekend-of hij dan in MIQ moet? Ook begreep ik dat als NL een ,safe, country is hij dan niet in MIQ moet? Maar NL start nu niet op de ,safe, list? Weten Julie hier meer over? Alvast super bedankt.

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  Ingetje Tadros
  28 oktober 2021 09:01

  Hi Ingetje…. Op dit moment zijn de regels als volgt: alleen Nieuw-Zeelandse burgers en residents mogen het land in… En een handjevol uitzonderingen. Allen moeten dan 14 dagen doorbrengen in Managed Isolation & Quarantaine (MIQ). Vandaag is inderdaad een eerste aankondiging geweest dat een en ander gaat veranderen aan MIQ… Er zal een combinatie van 7 dagen MIQ en thuisisolatie komen voor gevaccineerde reizigers die het land in mogen. Ook is er een quarantaine-vrije reisroute vanaf “low-risk Pacific countries” (Samoa, Tonga, Vanuatu en Tokelau) voor reizigers met een NZ-paspoort of resident- of werkvisum. Verdere veranderingen zullen later in het jaar… Lees verder »

  Marian
  Marian
  Gast
  10 augustus 2020 12:23

  Blij met jullie info wb situatie etcetc. dus toch nog een vraag: Wij zouden in half oktober met onze dochter een trip maken in Nieuw Zeeland en daarna met haar terugvliegen naar Sydney, waar ze woont. en daar nog een week verblijven. Ik vrees dat dit m niet gaat worden????

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  Marian
  10 augustus 2020 22:08

  Hi Marian…. De kans is groot dat die plannen voor Oktober niet door zullen gaan. Op dit moment heeft Australië teveel problemen met de opleving van COVID in o.a. Victoria. De NZ-regering heeft altijd gezegd alleen ’travel bubbles’ te willen met landen die ook lange tijd geen ‘community spread’ hebben. Tevens zal NZ geen beslissing nemen voor de verkiezingen in September. Het enige dat nu zo’n beetje zeker is, is een reisbubbel tussen Nieuw-Zeeland en de Cook eilanden, welke naar verwachting “voor het einde van het jaar” plaats zal vinden. Ook hier wordt een slag om de arm gehouden en… Lees verder »

  Marije
  Marije
  Gast
  23 juli 2020 14:39

  Beste, Ten eerste dank voor de nuttige website! Ik kijk er af en toe op:) Wij hebben een vakantie geboekt in Nieuw Zeeland ( vlucht via Cathay Pacific) op 12 december t/m 9 januari 2021. Ik ben op de hoogte van alle restricties maar vraag mij af of er enig zicht is op opening van de grenzen en indien ja wanneer dit vermoedelijk zal zijn? Wat zijn de voorspellingen en prognoses in NZ zelf ? Ik kan me voorstellen dat de toeristensector het nu lastig heeft en gezien de zomer in november/ december weer begint er meer druk op de… Lees verder »

  Martijn
  Martijn
  Blogger
  Gereageerd op  Marije
  23 juli 2020 23:16

  Hi Marije…. Martijn van 123NZ hier. Fijn om te horen dat je blij bent met de informatie op ons blog. De grote vraag die alle reizigers nu hebben is: wanneer gaat de grens van NZ weer open? Helaas kan dat best nog een tijd gaan duren. Niemand die het nu met zekerheid kan zeggen. Wel kan ik je iets meer vertellen/uitleggen hoe Nieuw-Zeelanders in de huidige situatie van COVID-19 staan…. Ik woon namelijk in NIeuw-Zeeland en heb dus ook de lockdown hier meegemaakt. Ten eerste, Nieuw-Zeeland heeft een echte lockdown gehad. Op het hoogste niveau was echt alles gesloten, op… Lees verder »

  silvia
  silvia
  Gast
  14 juli 2020 20:05

  ik heb een working holliday visum aangevraagd voor Australië en Nieuw- Zeeland. Dit zou mijn jaar worden. Echter, door COVID-19 gaat dit niet door. Nu kan ik pas over 2,5 jaar die kant op. Is er een mogelijkheid om geld terug te krijgen. Of is het een mogelijkheid dat Nieuw- zeeland mensen zoals ik over 2,5 jaar matsen. Misschien beetje rare vraag, maar ik zit nu een beetje met mijn handen in mijn haar. Het heeft mij superveel geld gekost en ik moest ook nog extra medische keuring doen. Heeft Nieuw- Zeeland hier een oplossing voor?

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  silvia
  14 juli 2020 22:14

  Hi Silvia… Het zijn rare tijden op dit moment, zeker voor reizigers die al een working holiday visum voor Nieuw-Zeeland hebben aangevraagd maar niet meer op tijd (binnen een jaar om het visum te activeren) het land binnen kunnen gaan. Geld terugkrijgen is helaas geen optie om zowel de immigratiedienst van Nieuw-Zeeland als die van Australië hun werk al gedaan hebben (visumaanvraag in behandeling nemen en goedkeuren) en dat is waar je voor betaalt. Op dit moment heeft Nieuw-Zeeland geen update of nieuws voor mensen die door COVID niet naar NZ kunnen om hun WHV te gaan gebruiken. Blijf vooral… Lees verder »

  Silvia
  Silvia
  Gast
  Gereageerd op  123NZ
  14 juli 2020 22:45

  Top! Dankjewel voor de verhelderende reactie. Ik weet nu in ieder geval waar ik aan toe ben. Ik schrik een wel een beetje van dat je niet voor een tweede keer een WHV kan aanvragen als de eerste keer verlopen is. Hier had ik nog geen rekening mee gehouden.

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  Silvia
  15 juli 2020 14:02

  Graag gedaan. We hadden graag beter nieuws voor je gehad. Helaas zijn de regels in NZ nu zo. Hopelijk gaat er iets aan veranderen, maar daar is momenteel nog geen zicht op.

  Gelukkig is het in Australiè iets makkelijker. Daar schijn je het WHV voor opnieuw aan te kunnen vragen als deze nog niet geactiveerd is en de aanvrager nog steeds in aanmerking komt.

  Twee verschillende landen, hele andere regels.
  Hopelijk komt het goed. Succes met de planning.

  Demi Strooper
  Demi Strooper
  Gast
  Gereageerd op  123NZ
  6 november 2020 08:02

  Hoi,
  Is hier al meer duidelijk over? Mijn visum aanvraag verloopt 4 maart en ik zou dolgraag toch nog ergens een mogelijkheid krijgen om een jaar in NZ te verblijven zodra dit over is.
  Groetjes, Demi

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  Demi Strooper
  6 november 2020 23:48

  Hi Demi… Zodra er informatie is vind je het op de officiële Immigration NZ C19-pagina en updaten wij deze blogpost. Op dit moment is het enige nieuws dat sinds 20 augustus 2020 nieuwe aanvragen voor tijdelijke visa zoals het working holiday niet in behandeling worden genomen. En dat de WHV-programma’s met een visumlimiet (niet Nederland/Belgë) voorlopig gesloten blijven, Er is geen nieuws wat er met bestaande WH-visa gebeurt die niet geactiveerd konden worden door de gesloten grens. Voorlopig geldt de huidige regel: WHV niet gebruikt & verlopen, dan kan deze niet opnieuw worden aangevraagd. Er is nog geen uitzonderingsregel of… Lees verder »

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  Demi Strooper
  12 maart 2022 10:18

  Hi Demi…. Nu de grens van Nieuw-Zeeland weer opengaat, is er ook een oplossing voor reizigers die al een working holiday visum hadden maar deze niet konden gebruiken door de gesloten grens.

  Deze reizigers krijgen van Immigration New Zealand een nieuw working holiday visum waarmee ze tot 13 september 2022 het land binnen kunnen gaan om alsnog 12 maanden te kunnen werken en reizen.

  We hebben het artikel ge-update en deze informatie verwerkt, maar je kunt er op de website van Immigration NZ ook meer over lezen.

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  silvia
  12 maart 2022 10:17

  Hi Silvia… Nu de grens van Nieuw-Zeeland weer opengaat, is er ook een oplossing voor reizigers die al een working holiday visum hadden maar deze niet konden gebruiken door de gesloten grens.

  Deze reizigers krijgen van Immigration New Zealand een nieuw working holiday visum waarmee ze tot 13 september 2022 het land binnen kunnen gaan om alsnog 12 maanden te kunnen werken en reizen.

  We hebben het artikel ge-update en deze informatie verwerkt, maar je kunt er op de website van Immigration NZ ook meer over lezen.

  Alette Voskamp
  Alette Voskamp
  Gast
  13 juli 2020 14:43

  Beste,

  Mijn (Nederlandse) dochter woont samen met haar Nieuw-Zeelandse partner op Waiheke Island voor de kust van Auckland, en is vanaf 27 februari 2020 resident..
  Zij is zwanger en ik wil haar zo graag bezoeken voordat zij eind oktober zal bevallen.
  Zijn er mogelijkheden om desnoods met een gedeeltelijke vrachtvlucht wel te worden toegelaten in Nieuw-Zeeland als oma- in wording?

  Hoe lang wil de premier het land op slot houden?

  Ik verneem graag uw reactie.

  Groet van een beetje verdrietige toekomstige oma.
  Alette Voskamp

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  Alette Voskamp
  13 juli 2020 23:33

  Hi Alette… Wat een mooi nieuws in deze rare tijden. Gefeliciteerd met het oma-in-wording zijn. Zeker nu is de grote afstand lastig. Helaas weet niemand hoe lang de NZ-grens gesloten blijft voor reizigers en toeristen (momenteel worden allesn burgers en residents toegelaten). Echter er zijn bepaalde uitzonderingssituatie waarbij anderen toch toegelaten kunnen worden (met inachtneming van 14 dagen verplichte quarantaine). Al deze informatie is te vinden op deze pagina van Immigration NZ. Maar de eisen zijn streng dus niet iedereen krijgt zomaar een uitzondering van Immigration NZ. Wat betreft vluchten, Qatar, Emirates, Air New Zealand en Singapore Airlines vliegen allemaal… Lees verder »

  Scroll naar boven