Drie redenen om Oamaru te bezoeken: pinguïns, steampunk en speciaalbier

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Als je de kaart in je reisgids erbij pakt, zie je dat Oamaru een stadje is dat tussen Dunedin en Timaru ligt. We hebben het dus over de provincie Otago op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Voor velen is het niet meer dan een snelle tussenstop maar het is de moeite waard om er iets langer te blijven.
  Steampunk HQ in Oamaru, Nieuw-Zeeland

  Diverse bezoeken aan Oamaru kwamen enkele jaren gelezen in deze blogpost… En nu is dan de tijd om alles lekker op te frissen en meer leuke kanten van Oamaru te laten zien. Als je nu nog steeds denkt: “Oamaru? Really? Wat is daar nu te doen?”, dan is dat een teken dat je toch echt door moet lezen. 🙂

  Oamaru is de perfecte stop als je van Christchurch naar Dunedin (of vice versa) rijdt. Gewoon om koffie te drinken en door het stadje te wandelen of om er voordelig te overnachten. Een groot deel van de gebouwen is gemaakt van het lokaal te vinden ‘limestone' (kalksteen). In de buurt zijn pinguïn-kolonies te vinden maar in Oamaru zelf vind je ook Steampunk HQ. Oftewel de grootste verzameling van steampunk kunstwerken in Nieuw-Zeeland. Er zijn nog veel meer redenen om er wat langer te blijven, zoals ‘craft beer' oftewel heerlijk speciaalbier.

  Mijn bezoek aan Steampunk HQ (foto's)

  Geen idee wat Steampunk is? Zoals Steampunk HQ zelf zegt op hun site: “Steampunk is a quirky and fun genre of science fiction that features steam-powered technology. It is often set in an alternate, futuristic version of 19th century Victorian England steam-powered devices – the ‘world gone mad’ as Victorian people may have imagined it.” Beter kan ik het zelf niet uitleggen.

  Zelfs als je nog nooit van steampunk gehoord hebt, is het zeer zeker de moeite waard om een stop te maken bij Steampunk HQ. Alleen het betreden van het gebouw en de ‘junk yard' is al tof. Voor de kosten hoef je het niet te laten: NZ$10 (nog steeds! De toegangsprijs is al die tijd niet veranderd). Kijk maar eens naar deze foto's van mijn laatste bezoek aan Steampunk HQ. Dat is toch mooi?

  Pinguïns spotten in Oamaru

  Oamaru is een ideale plek om van die schattige pinguïns te spotten. Je kunt gaan voor een betaalde sessie/tour, zoals Blue Penguin Colony, of kiezen voor een gratis kijksessie op Bushy Beach van Department of Conservation (DOC).

  Speciaalbierbrouwerij in Oamaru

  Mijn liefde voor speciaalbier is extra gegroeid in Nieuw-Zeeland. En dan met name door een brouwerij als Craftwork in Oamaru.

  Michael en Lee-Ann brouwen speciaalbier dat geïnspireerd op traditionele Belgische bieren maar een Nieuw-Zeelands tintje mee krijgen. Dat maakt dat het met recht speciaalbier te noemen is en niet zomaar bier. Om een aantal voorbeelden te noemen:

  • Good Lord is een pracht van een Tripel
  • Maar door deze daarna te ‘barrel agen' (wijn) en verder te brouwen wordt het de zeer smaakvolle Sacre Bleu (mooie gelagerde smaak, fruitig en een beetje gerookt).
  • Of hun Faux German waarbij de Tripel gemengt is met een van oorsprong Duitse wijn. Heerlijk.

  Sacre Bleu speciaalbier uit Oamaru

  Lees het meer over Craftwork en hun filosofie m.b.t brouwen in dit artikel van Crafty Pint. En ben je in Oamaru, dan kun je sinds januari 2019 de ‘tap / barrel room' bezoeken op Victorian Harbour Street in Oamaru (open van donderdag t/m zondag). Voor het eerst hebben de brouwers een publieke ruimte waar je kunt proeven, snacken en over het brouwproces kunt kletsen.

  Je komt de bieren van Craftwork landelijk tegen bij de betere bierspeciaalwinkels of supermarkten. Bijvoorbeeld Liquorland in New Market, Auckland of FreshMarket in Christchurch. En natuurlijk bij de bekende Nieuw-Zeelandse online ‘craft beer' shops.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Martijn is het creatieve brein achter dit reisblog. Als Nieuw-Zeeland-verslaafde blogt hij graag over de minder bekende plekken in dit schitterende land. Van toffe plekken om te overnachten tot coole festivals of evenementen, er komt veel uit zijn toetsenbord gerold. Alles om jullie te inspireren.
  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  0
  Wat vind jij hiervan? Reacties zijn fijn!x
  ()
  x
  Scroll to Top