Lange tussenstop? Doe een gratis stadstour op deze vliegvelden

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Tijdens je reis naar Nieuw-Zeeland of Australië heb je minstens één overstap. Als je het goed plant (of als je mazzel hebt), is het een korte tussenstop van een uurtje of twee. Vaak breng je echter langer door op het vliegveld bij het overstappen. Wist je dat je ook van het vliegveld af kunt om de stad in te gaan?

  Er zijn zelfs een aantal vliegvelden die je zelfs een gratis tour door de stad aanbieden. Als je wilt, kun je dus even lekker het vliegveld verlaten en de buitenlucht ingaan om te relaxen of de toerist uit te hangen. Dan vink je meteen een aantal steden af van je te-bezoeken-lijstje.

  Mag ik het vliegveld verlaten bij een tussenstop?

  Overstappen op vliegveld: wat te doen?
  Wat ga jij doen tijdens een lange tussenstop?

  De vliegvelden hieronder hebben een speciaal toeristenvisum voor je, waardoor je even van het vliegveld af mag tijdens een gratis tour.

  Wil je op eigen houtje de stad verkennen, check dan altijd of je zelf nog een visum moet aanvragen.

  Taipei: 2 gratis stadstours tijdens tussenstop

  Taipei city is de hoofdstad van de speciale gemeente Taiwan van de Republiek China. Op een uur van de stad ligt de internationale luchthaven van Taipei (Taoyuan). Ideaal om Taiwan te verkennen tijdens een lange tussenstop. Taipei airport biedt reizigers die een overstap van minstens 8 uur (maar minder dan 24 uur) hebben de keuze uit deze gratis tours van de stad.

  • Tour A: voor een bezoek aan Sansia & Zushih Temple en Yingge: Pottery Heaven (handbeschilderde replica's van Ming en Ching vazen)
  • Tour B: op de gratis tour zie je o.a. Taipei 101 Building ('s werelds hoogste gebouw), Longshan Temple (oudste en meest bekende tempel van Taiwan), Presidential Office Building en Martyrs' Shrine (klassieke Ming-dynastie architectuur).

  Als Nederlander val je in de ‘Visa-Exempt Entry' categorie en heb je geen visum nodig om met deze gratis stadstour mee te gaan.

  Vanaf Amsterdam vlieg je voordelig naar/via Taipei met deze maatschappijen:

  Singapore: uniek om mee te maken via gratis stadstour

  Singapore bezoeken tijdens tussenstop
  Even Singapore in tijdens je tussenstop

  De republiek van Singapore is een stadstaat. Het is zelfs 's werelds enige stadstaat op een eiland. Een unieke ervaring om van dichtbij mee te maken.

  Gelukkig biedt de luchthaven van Singapore ook een gratis stadstour aan bij een tussenstop van minstens 5,5 uur (maar minder dan 24 uur).

  Al is het maar de vraag of je van het vliegveld af wilt want dit Beste Vliegveld ter Wereld (volgens Skytrax) is veel te doen.

  Op de luchthaven van Singapore kun je kiezen uit de volgende gratis stadstours.

  • Heritage Tour: bezoek o.a. culturele districten Chinatown, Little India, Kampong Glam met een korte stop bij het Merlion Park en Kampong Glam.
  • City Sights Tour: hier zie je het moderne Singapore met o.a. een bezoek aan Merlion Park. Je ziet attracties als Singapore Flyer, Marina Bay Sands, the Esplanade in het avondlicht. Ook is er een korte stop bij de ‘Gardens by the Bay' voor de Avatar-achtige superbomen.

  Informatie over deze gratis stadstours en overstappen op het vliegveld van Singapore in het algemeen vind je op de website van Sinapore Airport.

  Vanaf Amsterdam vlieg je voordelig naar/via Singapore met deze maatschappijen:

  Tokyo: volop keuze aan gratis tours bij een tussenstop

  Tokyo bezichtigen tijdens tussenstop
  Gewoon omdat het kan: Tokyo bezichtigen tijdens tussenstop

  Heb je een overstap op Tokyo dan is dit je kans om deze Japanse stad te gaan verkennen. Narita International Airport ligt ongeveer 60 kilometer buiten de stad. Ook deze luchthaven biedt gratis tours aan als je lange tussenstop hebt.

  De luchthaven van Tokyo biedt twee soorten tours aan:

  • Vrijwilligers die je op weg helpen om Narita stad te bewonderen, een aeronautisch / wetenschapmuseum te bezoeken of in typische Japanse natuur te wandelen.
  • Tour zonder begeleiding om te kunnen shoppen in een nabijgelegen outlet center (Shisui Premium Outlets) of in het AEON winkelcentrum.

  Alle informatie over deze gratis tours en overstappen op de luchthaven van Tokyo is te vinden op deze website.

  Vanaf Amsterdam vlieg je voordelig naar/via Tokyo met deze maatschappijen:

  Seoul: tussenstop waarbij je je niet verveelt

  Een lange overstap op de luchthaven van Seoul in Korea is zeker niet vervelend. De luchthaven beschikt over een golfbaan, spa, prive slaapkamers, indoor tuinen, een schaatsbaan en een casino. Maar ook zijn er diverse gratis stadstours om uit te kiezen. De tours zijn er in de volgende smaken (duur van de tour): van 1 uur, 1,5 uur, 2 uur, 3 uur of 5 uur.

  Vanaf Amsterdam vlieg je voordelig naar/via Seoul met deze maatschappijen:

  Doha: maak kennis met deze unieke stad

  Vlieg je via Doha Airport dan heb je de kans om de stad Doha te gaan verkennen met een gratis tour tijdens je overstap. Er zijn dagelijks 4 tours die je worden aangeboden door Qatar Airways. Tijdens deze tour zie je o.a. The Pearl-Qatar (shops en restaurants op een parelvormig eiland), Katara Cultural Village (culturele hotspot) en Souq Waqif (een traditionele souk/markt).

  Alle info over de gratis stadstour door Doha tijdens je overstap op het vliegveld van Doha vind je op deze webpagina. En het mooie is dat sinds augustus 2017 heb je als Nederlander of Belg geen visum meer nodig voor Qatar. Je krijgt bij aankomst een gratis visum (“waiver”) dat 180 dagen geldig is vanaf datum van binnenkomst in Qatar. Met dat visum kun je maximaal 90 dagen in Qatar blijven, in een enkele trip of meerdere trips bij elkaar opgeteld. Meer info over deze verandering in het visumbeleid van Qatar.

  Vanaf Amsterdam vlieg je voordelig naar/via Doha met Qatar Airways.

  Tips bij een lange tussenstop

  Voor al deze tours geldt dat ze op basis zijn van wie het eerste komt die het eerste maalt. Meld je dus tijdig aan op het vliegveld (van tevoren reserveren kan niet) en zorg dat je op tijd voor vertrek van de gratis tour op het aangewezen punt bent. De tours zijn gratis maar eten & drinken eventueel toegang tot een gebouw of een museum dien je natuurlijk te betalen.

  Of je lekker wilt gaan relaxen bij lang overstappen op een vliegveld of de stad in wilt (met of zonder gratis tour) is aan jou. Beiden bieden voordelen, zoals even lekker weg en een nieuwe stad verkennen tegenover na zo'n lange vlucht wil ik alleen maar ergens zitten/liggen/slapen/eten (doorhalen wat niet van toespassing is).

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven