De leukste festivals in Nieuw-Zeeland: van dance tot pop en rock

Homegrowwn festival in Wellington (Blacklistt)

Rocken of dancen op festivals in Nieuw-Zeeland

Zelfs in het kleine landje Nieuw-Zeeland worden “grote” en superleuke festivals georganiseerd. Aan het einde van elk jaar vinden er op diverse mooie plekken toffe festivals plaats. Deze Oud & Nieuw-concerten weet iedereen wel te vinden.

We focussen ons nu op een aantal typisch Nieuw-Zeelandse festivals in de (na)zomer die reizigers vaak over het hoofd zien. En het gaat een mooie muzikale zomer worden dit jaar.

Summer Fest 2017 (nieuw)

Summer Fest met Deadmau5 in AucklandDit jaar vind voor de eerste keer Summer Fest in Auckland plaats. Of zou het slechts een eenmalig festival zijn? De tijd zal het leren. Liefhebbers van dance gaan hier erg blij van worden. Check onderstaande info en scoor snel die supergoedkope (early bird) kaarten.

 • datum: 2 december 2017 (begin van de zomer)
 • locatie: Mt. Smart Stadium (makkelijk te bereiken met openbaar vervoer vanuit het centrum)
 • wat ze zelf zeggen: “OUR:HOUSE will transform Mt Smart Stadium into Auckland’s biggest open-air nightclub with numerous stages and multiple zones to showcase the extravagant array of talent we are hosting!”
 • line-up 2017: Deadmau5 als headliner… Andere acts die dag zijn Showtek, Kilter, Throttle, Cymbol,
 • camping: nee, niet nodig want het dance-festival is maar 1 dag. In de buurt vind je ruime keuze aan goedkope hotels en motels. Of check deze 5 leuke en goedkope hostels in Auckland.
 • tickets 2017: early bird tickets a $99 zijn nu te koop via Ticketmaster.

Auckland City Limits 2018

Auckland City Limits posterAuckland heeft er sinds 2016 een nieuw festival bij: Auckland City Limits Music Festival. Dit festival is geïnspireerd op het bekende Austin City Limits, een festival dat veel verschillende muziekstijlen biedt zoals rock, indie, country, folk, electronic en hip hop gecombineerd met goed eten en kunst & creativiteit.

Hetzelfde geldt voor Auckland. Je vindt er meer dan 40 internationale en Nieuw-Zeelandse artiesten, snacks van bekende Auckland restaurants en een supergezellige omgeving.

 • datum: 3 maart 2018
 • locatie: Western Springs in Auckland
 • wat ze zelf zeggen: “The biggest up-and-coming artists and household names that span the genre map. From international stars to the best of New Zealand, it’s music to your ears. We’ve stepped up your festival fare to a gourmet level with the best bites and signature dishes from Auckland’s favourite restaurants at Auckland Eats.”
 • line-up 2018: Beck, Grace Jones, Justice, Phoenix, Head Like A Hole, Peking Duk, Tash Sultana, George Ezra, The Avalanches, Car Seat Headrest, Katchafire, Thundercat en nog meer toffe artiesten gaan optreden tijdens dit festival in Auckland.
 • tickets: vanaf $179,50 en deze zijn nu te koop via de officiële site.
 • camping: nee, het festival is maar 1 dag. Er zijn veel goede en goedkope hostels en hotels in Auckland vinden.

Jim Beam Homegrown 2018

Homegrown is een muziekfestival dat sinds 2008 in hartje Wellington georganiseerd wordt. Zoals je misschien al doorhad met de naam, treden er alleen atiesten uit Nieuw-Zeeland op. Het is een super-relaxt festival waar praktisch elke muziekliefhebber zijn muzieksmaak ziet optreden.

Als je het beste van Nieuw-Zeeland wilt zien, is Jim Beam Homegrown the place to be. Het weer is meestal heerlijk en alle podia liggen aan de waterkant van Wellington.Elk podium heeft een ander muziekthema, van dance, elektronica tot rock en dub. Relaxter dan dit worden festivals niet.

Kijk maar eens naar ons verslag van Homegrown 2013 of ons foto-verslag van Homegrown 2014. En zet dan meteen onderstaande gegevens voor de komende editie van het Homegrown festival in je agenda.

 • datum: 7 april 2018
 • locatie: Waterfront in Wellington
 • line-up 2018: Shapeshifter, Kora, Devilskin, I Am Giant en nog veel, veel meer toffe artiesten. Bekijk hier de hele line-up van het festival.
 • camping: nope, het is maar 1 dag en het is middenin de stad. Er zijn veel goede en goedkope hostels en hotels in de buurt te vinden.
 • tickets 2018: Sinds midden oktober zijn er ‘early bird’ tickets beschikbaar. Deze zijn meestal binnen 48 uur uitverkocht. Daarna gaan de normale tickets in de verkoop. Koop je tickets voor Homegrown tijdig via de officiële ticketshop.

Homegrownn is onze persoonlijke favoriet als zomerfestival omdat er maar zo’n 15.000 man op af komen (en dan is het uitverkocht) plus de mix van Kiwi-muziek is echt te gek. Kijk maar eens naar deze video die we op Homegrown 2012 maakten.

Meer festivals in Nieuw-Zeeland

Elk jaar verandert het festivallandschap in Nieuw-Zeeland. Zo is het oude vertrouwde Big Day Out helaas verdwenen. Gelukkig komen er ook weer nieuwe festivals bij, zoals Auckland City Limits en Summer Fest. Ook zijn er nog steeds geruchten van een ander grote festival dat naar Australië gaat komen en heeeel misschien naar Nieuw-Zeeland. Als mede-festivalfans houden we je altijd op de hoogte. Je hoeft alleen maar deze pagina te bookmarken of te delen met je ‘mates’ en jullie weten precies waar komend jaar dat feestje in Nieuw-Zeeland is.

Update voor metal/rockfans (2018)

Het bekende Download Festival gaat in 2018 voor het eerst in Melbourne, Australie plaatsvinden. Met een line-up van o.a. Korn, Prophets of Rage, Limp Bizkit, Mastodon en NoFX gaat het een geweldig feestje worden. Kijk maar eens naar de complete line-up. Helaas voor rockfans in Nieuw-Zeeland komt het Download Festival niet naar Nieuw-Zeeland.

Tags: , , ,